Siirry pääsisältöön

Tohditko pelata räsymattosukkabingoa?

Haluatko kihelmöivää jännitystä elämääsi? Kyllä? No, otappa kierros tai pari räsymattosukkabingoo! Tämä peli on helppo, tarvitset vain kasan lankoja (jämäkerätkin sopii), huivin, Avustajan, sukkapuikot, päättelyneulan sekä tietysti kameran, jos haluat ikuistaa ihanat tai vaihtoehtoisesti karmeat sukkasi. Räsymattosukkabingoni ekakierros tuotti minulle ihanat sukat, mutta kelataanpa taaksepäin ja mennään hetimiten pelin sääntöihin, niin pääsette pelaamaan!
Tarvitset ensin ison kasan samanvahvuisia lankoja. Ihanteellisinta olisi, jos kasassa olisi mahdollisimman paljon monivärisiä lankoja. Jämäkerätkin sopivat, nostellaan sitten vain niin monta kerää, että riittää sukkapariin. Levitä langat lattialle kasaksi.
Otin ekaan bingooni vain helpoiten saatavilla olevat Veikka-langat täältä oman huoneeni nurkasta, en lähtenyt kaivelemaan keriä varastossa olevista laatikoista. Siksi tässä ei ole kovinkaan montaa ihan karmean väristä ylläripylläri kerää.
Tästä nostettiin sukat kahteen pariin, mutta lupaan, että seuraavaan bingoon kaivan vielä isomman läjän lankaa ja siinä on sitten sellaista jännitystä, ettei paremmasta väliä. Saattaa nousta ihan tukka pystyyn ja tulla pikku hätäpissi housuun.
Seuraavaksi tarvitset Avustajan. Tähän tarkoitukseen voi hyvin käyttää ystävää tai perheenjäsentä, myös miestään, pääseepä sekin joskus hypistelemään lankoja. Minun mies ei ollut kiivaimpaan peliaikaan saatavilla, joten otin Isomman Poikasen.
Avustajan silmät peitetään huivilla ja avustaja talutetaan huoneeseen lankakasan viereen. Tässä vaiheessa Avustaja saattaa olla levoton sekä kysellä omituisia, kuten: "Mitä tapahtuu?" tai "Mitä pitää tehdä?" Rauhoittele Avustajaa, sekä paljasta asioita sitä mukaan, kun asiat etenevät.
Istuta avustaja kasan viereen ja pyydä sekoittamaan kasaa. Tässä vaiheessa voit auttaa Avustajaa ja sekoittaa itsekin, varsinkin, jos keriä karkailee avustajan ulottumattomiin.
Seuraavassa vaiheessa pyydä Avustajaa valitsemaan kasasta kaksi kerää. Voit pyytää valitsemaan myös useampia keriä, varsinkin, jos käytät jämäkeriä ja haluat saada niistä sukat aikaiseksi.
Tässä vaiheessa Avustaja saattaa ottaa käsiinsä värin, jota et MISSÄÄN nimessä haluaisi. Pidä kuitenkin suusi kiinni, sillä sinä et saa vaikuttaa lopputulokseen. Onneksi minun Avustajani ei valinnut myrkynvihreää lankaa...
Jos Avustaja sattuu olemaan aikailevaa sorttia, niin kerien kauhominen vain jatkuu ja jatkuu ja kädessä käy useampikin kerä Avustajan tuumaillessa, että "Ottaisinko tämän?" Sinä pysyt hiljaa.
Lopulta avustaja nostaa kasasta kerät, tässä tapauksessa ensin mustan ja sitten tummansinisen kerän. Tummansininen kerä hylätään, koska se nostettiin viimeiseksi. Kahdesta yksivärisestä langasta neulotut sukat ovat nimeltään raitasukat, eivät räsymattosukat. Pyysin avustajaa nostamaan vielä yhden kerän.
Jesjes! Avustaja nosti juuri sellaiset kerät, jotka olisin itsekin voinut valita ihan milloin vain. Avustaja on itsekin tyytyväinen valintaansa, sillä pinkki kerä on juuri oikeansävyinen, ei sellainen "toisenlainen vaaleanpunainen", joka ei minulle tottapuhuen selvinnyt, millainen se väärä on.
Tässä vaiheessa Avustaja vapautuu tehtävistään ja on sinun vuorosi. Muista kuitenkin kiittää Avustajaa vuolaasti, sillä saatat tarvita häntä vielä myöhemmin. Sinä neulot nyt langoista räsymattosukat.
Ohje räsymattosukkabingon sukkiin, koko 38, Novita 7 Veljestä (musta 099 & pinkki Polkka 854)
Langankulutus yhteensä 105 g, musta 64 g ja pinkki polkka 41 g
- Luo 3 1/2 puikoille 44 silmukkaa.
- Neulo toisella värillä 2 krs aina oikein, vaihda väri ja neulo toisella värillä 2 krs aina oikein. (Koska inhoan resorin neulomista, tein näihin sukkiin kokeellisesti aina oikein -reunuksen, tähän asti olen tehnyt omiin sukkiini aina 15 krs 2 oikein, 2 nurin -joustinta.)
- Jaa silmukat neljälle puikolle, 11 silmukkaa per puikkon. Aloita räsymattoilu eli neulo vuorotellen 1 krs aloitusvärillä ja 1 krs toisella värillä. Voit vaihtoehtoisesti neuloa 2 krs kummallakin värillä vuorotellen.
- Neulo 50 krs tai miten huvittaa.
- Aloita kantalappu takimmaisilla 22 silmukalla. Neulo 1. puikon silmukat kantalappuvärillä 4. puikolle. Käännä työ. Neulo 2 s oikein ja 18 nurin ja 2 s oikein. Käännä työ. Neulo 2 s oikein, nosta 1 silmukka neulomatta, neulo seuraava oikein, nosta 1 silmukka neulomatta, seuraava oikein... jatka kunnes jäljellä on 2 silmukkaa, jotka neulot oikein. Käännä työ. Kantalapun molemmissa reunoissa neulotaan aina 2 silmukkaa oikein, sekä nurjalla, että oikealla. Jatka näin, kunnes sinulla on kantalapun vasemmassa reunassa 11 "ainaoikein nypyä" eli kantalapussa on 10 pitkää nostettua silmukkaa. Jatka vahvistettua neuletta ja käännä kantalappu jaolla 6 - 10 - 6 (käännän kantalapun joskus myös jaolla 7 - 8 - 7). Neulo viimeisellä kerroksella jäljelle jääneistä 10 silmukasta 5 silmukkaa pesämunaksi 4. puikolle.
- Nosta kantalapun molemmista reunoista 12 s puikoille 1. ja 4. Näillä puikoilla on siis 17 silmukkaa (5 + 12).
- Jatka rasymattoilua ja kavenna samalla joka toisella kerroksella 1. puikon lopussa neulomalla 2 s oikein yhteen ja 4. puikon alussa tekemällä yliveto- tai kahden noston kavennus. Lopeta kaventelu, kun jäljellä on taas 44 s.
- Neulo 42 krs tai lopeta neulominen, kun sopivaan sukkamittaan on 4 cm matkaa.
- Aloita leveä nauhakavennus samalla värillä kuin kantalappu: Neulo 1. ja 3. puikon silmukat kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 oikein yhteen, neulo 1s oikein. Neulo 2. ja 4. puikon alussa 1 s oikein, tee kahden noston kavennus tai ylivetokannus, neulo loput s normaalisti. Kaventele ensin joka 2. krs ja kun jäljellä on 7 s, kavenna joka krs. Vedä lanka loppujen 8 s läpi ja päättele langanpäät. Voit halutessasi höyrytellä sukat tms. Minä en pruukaa perussukkia käsitellä, sillä jälki on omiin silmiini ihan siistiä.
Olemme nyt päässeet räsymattosukkabingon viimeiseen vaiheeseen, jossa sinun pitää päättää, mitä sukille seuraavaksi tapahtuu. Jos sukista sattui tulemaan aivan hirveän kamalan väriset, vaikka miten taitavasti yritit punoa lankojen parhaimmat puolet esiin, niin saatat tarvita taas Avustajaa. Voit mennä hänen luokseen ja sanoa: "Tämmöiset näistä ny tuli. Jos vaan haluat, niin sää saat nää?!???" Ja jos Austaja on sukan tarpeessa tai värisokea tai ei vaan välitä, niin sukat uppoavat sinne tuosta vaan. Muussa tapauksessa neuloit itsellesi kumisaapassukat.
Minä en Avustajaa enää tähän pariin tarvinnut, sillä nämä pidän aivan varmuudella itselläni!
Mutta saatan tarvita Avustajaa toiseen samalla kierroksella nostettuun lankasatsiin.

No, joku teistä saattaa siellä ihmetellä, että mikä ihmeen bingo, eihän tuossa ruksita mitään bingoruudukoita, ja minä en varmaan tajua bingosta ihan mittään! Väärin! Olen käynyt kerran Mummun ja Papan kanssa bingossa ja voitin Päävoiton!
Tästä on pitkästi aikaa, sillä olin tuolloin ehkä 12-13 vuotta tai jotain sinne päin. Olin viettämässä lomaa mummolassa ja Mummu ja Pappa kysyivät, lähtisinkö heidän kanssaan bingoon. Sepä oli mukavaa ajanvietettä heille.
No, minähän lähdin ja sain kupongit ruksattavaksi. Palloja nousi, ilta eteni ja jännitys tiivistyi pelureiden riveissä, sillä päävoiton arvonta läheni. Minä olin ihan keskittynyt pelaamiseen ja kiljaisin ennenkuin oikein tajusinkaan, että: "BINGO"! Se oli se illan viimeinen bingo, se päävoitto. Kävelin jalat notkuen lavan eteen valitsemaan voittoa. Tässä vaiheessa Pappa tuli neuvomaan, että ottaisin kaffeepaketteja, joita olisi saanut ihan mahdottoman ison läjän. Mummu taas supatteli, että ota ihan mitä vaan haluat. Ja minä otin. Minä valitsin turkoosinsinisen vaihdepyörän, 5 vaihdetta ja käsijarrut. Pappa oli vähän möksöllään. :D
Pari vuotta myöhemmin ajelin tuolla pyörällä Kuopion teillä ja vetäisin kovassa vauhdissa etukäsijarrun pohjaan. Pyörä pysähtyi kuin seinään, takaosa lensi ylös ja minä siinä mukana. Vasen jalka meni jonnekin pyörän väliin ja oikeaan polveen tuli mahdottoman syvä asfaltti-ihottuma. Keräsin itseni ja pyöräni siitä vähin äänin ja selvisin kilometrin päässä olevaan kotiini ns. nuolemaan haavojani. Juu, käytiin se vasen jalkaterä kuvauttamassa, eikä siellä onneksi hajonnut mikään. Oikeassa polvessa on vieläkin arvet muistona tuosta iloisesta pyöräilystä. Sen jälkeen en ole pyörällä kaatunut, vaikka se pyörä palveli minua monta vuotta aina opiskelujenkin aikana. Jossain vaiheessa ostin uuden pyörän ja jätin sen vanhan lukitsemattomana asuntolan pyöräparkkiin. Varustin pyörän lapulla "SAA OTTAA OMAKSEEN" - ja ehkä joku ottikin.

Kommentit

 1. Niistä tuli kyllä tosi kivat!!!
  Sulla oli taitava apupoika :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan mieletön mäihä oli :) Ja taitava apupoika :)

   Poista
 2. Voi vinde miten ihanat tuli! Tuosta kasasta saa kyllä ilman bingoakin tosi ihania. Esim tuo papukaija lanka valkosen kanssa. Mutta toki kivempi pelata bingoa. Tulee hyvä mieli avustajalle ja jännitystä sekä hikikarpalot otsalle sulle, kun seuraat mitä lankoja avustaja nostaa. Mitäkähän on seuraavat? T. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näin on, vähän jännitystä elämään. Vaan annas olla, jos joskus nousee ihan karsee väriyhdistelmä, loppuukohan se pelailu sitten siihen! Puikoilla nyt tuo kirkas raidallinen ja vihreä. Ja sitten pyöräytetään taas bingoo...

   Poista
 3. Hienot tuli! Tuo bingo onkin tosi kiva juttu! Täällä odotellaan seuraavan bingon tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä huvittaisi jo seuraava bingo pyöräyttää, mutta pitää vipeltää ensin vihreä-värikkäät valmiiksi :)

   Poista
 4. Hienot sukat tuli! Itse en ehkä rohkenisi lähteä bingoilemaan.. Toisaalta olisihan se uusi ulottuvuus kun ei tarvitse itse miettiä väriyhdistelmiä, minä kun vähemmän käytän valmiiksi värjättyvä lankoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä voisi olla yksi niistä jutuista, joita pitää kerran elämässään kokeilla :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tervetulleita!

Viikon luetuimmat

Lapaset kahdella värillä ja intialaisella peukalolla

Olettehan kuulleet sanonnan: "Sopii kuin hanska käteen"? Se on oikeastaan syntynyt näistä lapasista.. Tein jo aikaisemmin tänä vuonna yhden version näistä lapasista (helpot kirjoneulelapaset intialaisella peukalolla) ja niistä jäi sen verran hampaankoloon kaihertamaan, että päätin tehdä vielä toisen parin, siistimmän (vaan jotenkin näistä kuitenkin tuli vähän erilaiset)... ja ottaa samalla myös kuvia, jos joku muukin haluaa kokeilla intialaisen peukun neulomista. Itse opiskelin tämän peukalon Novitan 2014 lapaslehdestä.
Lanka: Nalle Luontopolku Joki/811 ja Nalle tummanruskea/673
Langankulutus: 63 g
Puikot: Nro 3
--------
Ohjeentynkää lapasiin:
Luo 48 silmukkaa
Neulo 1 krs oikein ruskealla. Jaa silmukat neljälle puikolle, 12 s jokaiselle.
Neulo yksi silmukka oikein vuorotellen molemmilla väreillä.
- Vasen lapanen: aloita jokainen puikko ruskealla.
- Oikea lapanen: aloita jokainen puikko sinisellä.
Muista pitää langat koko ajan samassa järjestyksessä. Minulla sinisävyinen l…

Pörrin pitsineuleiset sukat ja lapaset

Jatkoa aikaisemmin neulomaani vauvan settiin: pitsiset sukat ja lapaset. Vauvan setissä oli ohje myös sukille, mutta ne olivat mallia perus ja minä halusin sekä sukkiin, että lapasiin samantapaista kuviota kuin tunikaankin, joten tein töppöset ja tumput omasta päästä käyttäen muuten samaa pitsineulosta, mutta nurjien silmukoiden määrä pitsikuvion välillä kolmen silmukan sijasta kaksi.
Sukan koko arviolta 6 kk. Varren pituus 8 cm, jalkaterän pituus 11 cm.
Pikaohje sukkiin:
Luo 40 silmukkaa.
Neulo 1 krs oikein.
Neulo mallineuletta, kunnes varren pituus on n. 8 cm. Eli mallineule 8 kertaa + yhdeksännen kerran kolme ensimmäistä kerrosta (ei reikäkerrosta enää).
Neulo kantalappu 20 silmukalla, sileää 16 krs (kantalapun korkeus vajaa 4 cm).
Käännä kantalappu jaolla 6 - 8 - 6.
Nosta kantalapun reunoista 9 + 9 silmukkaa.
Jatka jalkapöydän 20 silmukalla mallineuletta, muilla puikoilla sileää. Neulo 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa ylivetokavennus joka 2. krs kunnes näillä …

Kaulaliina Elmerille

Tajusin viikko sitten, että Isäinpäivään on vain viikko aikaa ja Elmerille aikomani kaulaliina oli vain 25 cm pitkä. Luulin, että minulla olisi ollut vielä kaksi viikkoa aikaa kilkutella kaulaliina valmiiksi. Tuon tiedon jälkeen seurasi laskutoimitus siitä, kuinka pitkä pätkä pitää illassa kutoa, että kaulaliina valmistuu... En pidä sanasta "pitää" tämän harrastuksen yhteydessä, tätähän tulisi tehdä omaksi ilokseen, aina, kun on aikaa. Mutta tässä tapauksessa kaulaliinalle ei annettu muuta mahdollisuutta kuin valmistua ja tämä tapahtui hetki sitten, kun päättelin viimeisenkin langanpätkän.
Onneksi omalle rakkaalle Isukilleni valmistui pipo aikoinaan ilman hoppua<3


Patenttineuleisen kaulaliinan neulominen heti patenttineuleisen ponchon jälkeen ei tuntunut kovin riemastuttavalta..! Mutta onneksi patenttineule oli kaulaliinassa joutuisampi ja helpompi tehdä, koska puikot ohuemmat, lanka paksumpaa ja ei tarvinnut huolehtia kuin yhdestä langasta puikolle. Eli siinä mielessä k…

Toukkapussi

Meidän perheemme kasvaa lokakuussa yhdellä muksulla, joten päätin neuloa iltatähtöselle lämpimän toukkapussin, jossa tulokkaan on mukava tuhista niin sängyssään kuin räntäsateessakin (kun minä pusken vaunuja loskassa ja kiroan Suomen talven syvimpään koloseen...)
Kuvassa pussukka on puettuna (tällä hetkellä) pienimmän poikasen unikaverin, Hedwigin, päälle. Toivottavasti meidän jälkikasvumme muistuttaa kuitenkin enemmän ihmistä kuin pöllöä.
En ommellut toukkapussin helmaa umpeen, vaan virkkasin siihen ketjusilmukkakujan nauhalle. Ajattelin, että toukkapussin päällepukeminen on helpompaa, mikäli helmakin on avoin. Ja pitäähän sitä jostain päästä vähän kutittelemaan pieniä helmivarpaita.
Langaksi valitsin pehmoisen 100 % villalangan, joka ei kutita. Lanka on myös konepestävää. Ja koska emme vielä tiedä, onko tulokas tyttö vai poika, valitsin värit, jotka käyvät molemmille. Isoveljet odottavat kylläkin tulevaksi poikaa.
Lanka: Drops Merino Extra Fine, vaaleanharmaa 05 & vaaleankelta…

Heijastinpipot matkalla pakettiin

Vihreä aikaisemmin neulomani heijastipipo sai tupsun ja turkoosin pipon kaverikseen. Olin jo käärimässä näitä pakettiin, kun muistin, että pitäähän nämä punnita nyt tupsun lisäyksen jälkeen.
Vihreälle tuli painoksi 128 g ja turkoosille 125 g. Lisään vuoren vasta sitten, kun näen, kelpuuttaako kohderyhmä näitä päitään koristamaan:)


Lanka: Red Heart Reflective, vihreä/08699 ja harmaa/08429 ja turkoosi/08884 ja harmaa/08429
Puikot: pyöröt ja sukkapuikot nro 5
Langankulutus: vihreäsävyinen pipo 128 g ja turkoosisävyinen pipo 125 g

Pipot on tehty alle kirjoitetulla reseptillä, sopii ainakin omaan päähän, jonka oletan olevan keskikokoinen pallo:D

Luo pyöröpuikoille harmaalla 76 silmukkaa (jatkossa harmaa=H ja vihreä=V)
Neulo 10 krs 1 oikein 1 nurin -joustinta
Neulo 1 krs H:lla oikein
Neulo:
5 krs V - 3 krs H - 5 krs V - 3 krs H - 5 krs V - 3 krs H - 5 krs V
Siirrä silmukat sukkapuikoille, 19 silmukkaa per puikko
Neulo seuraavat 3 krs H:lla ja samalla kaventaen:
Neulo 18. ja 19. silmukka o…

Palmikkoa ja pitsiä alpakkapipossa

Kokeilin neuloa Novitan uusinta alpakkalankaa myssykän muotoon ja melko mukava neulomuskokemus oli heti sen jälkeen, kun älysin vaihtaa metalliset puikot puisiin. Luikas metallipuikko ja melko liukas lanka eivät toimineet ollenkaan yhdessä.

Mutta ennen kuin pääsin neulomaan, piti minun selata melkoinen kasa vanhoja käsityölehtiä, sillä muistin nähteeni jossain lehdessä kivan pipon ohjeen, mutten muistanut mikä lehti ja milloin tarkalleen ottaen ilmestynyt. Löytyihän se kuitenkin ja siinä samalla muutama muukin kiva ohje pisti silmään.

Ohjeen lanka Toikan Bremont Lilou (90% laama, 10% polyamidi, 50 g = 100 m, 20 s ja 28 krs = 10 cm) on siis vaihdettu Novita Alpaca Wooliin (50% alpakka, 50% villa, 50 g = 100 m, 18 s ja 26 krs = 10 cm). Pikkasen muokkasin ohjetta: Tein piposta 8 krs matalamman ja neuloin koko ajan puikoilla 4, kun ohjeessa neuvottiin neulomaan aluksi 3 1/2 puikoilla ja vasta pitsineulososuudesta alkaen puikoilla 4.

Malli: Moda 10/2014 malli nro 39
Lanka: Novita Alpaca …

Iso ja pieni ruusutarha

Älkää ihmiset menkö Adlibrikseen "vain katselemaan" lankoja tai kirjoja, se on kukkarolle vaarallista! Ainakin kaikille neuloosista kärsiville. Jotain minäkin siellä kertaalleen vain katselin ja kohta oli ostoskorissa kaikenlaista lankaa kokeiltavaksi, kuin myös Adlibris Socki -lankaa. Langasta on aivan ihania väriä ja kun hintakin on vain 2,90 € / 100 g, niin ei ole mikään ihme, että tällä hetkellä kaikki värit (yhtä lukuunottamatta) ovat kaupassa loppu. Erittäin ymmärrettävää, koska Adlibris Socki -lankaa voi neuloa kuten veikkaa ja tuntuu samalta, mutta on järkyttävän paljon halvempaa ja tasalaatuisempaa. Minä tein itselleni ja pian yksivuotiaalle polvarit. Nukkumatti jo huuteli Pörriä mukaansa, joten nopeasti räpsäistiin kuvat sukista, että Äitee saa blokkailla sillä välin, kun pienimmäinen latautuu pinnasängyssään.
Tein ensin sukat itselleni. Minulla oli kaksi kerää lankaa, joten neuloin molemmat sukat omilta keriltään ja ajatus oli tehdä samanlaiset. Toinen kerä ei …

Isänpäivänä...

... annetaan omalle rakkaalle Isukille rakkauvella tehdyt sukat <3 Mutta koska Isukki asuu matkan päässä, matkustivat sukat kirjekuoressa saajalleen. Sukat ovat tietysti minulle liian suuret, sillä ne ovat kokoa 40/41, terän pituus n. 26 cm. Esittelen niitä kuitenkin tässä omissa jaloissani, jalat heitettyinä kovia kokeneen Möhkön päälle. Möhköllä ovat riemulla ratsastaneet kaikki kolme lastamme. Se on ollut niin raskasta Möhkölle, että raukka on siitä laihtunut pehmeästä ja pulleasta norsusta aivan kovaksi ja laihaksi luikuksi. Tällä hetkellä se toimii lähinnä minulle rahina, kun istun ja neulon, vaikka tietysti Pörri aina välillä hyppää Möhkön selkään (ja jalkojeni päälle) kiekkumaan ja riekkumaan. Tein sukat paksusta Raggista. Tämäntyyppisistä langoista ei voi koskaan sanoa etukäteen, millaista raitaa tai kuviota sukkaan loihtivat. Se onkin näiden juju ja juttu ja jännityksen paikka neulojalle. Aloitin sukan 55 silmukalla ja neuloin ensin kerroksen oikeaa. Sitten 30 krs 3o2n. S…

Kaksivärinen patenttineulemyssykkä Drops Nepalista

Tätä myssykkää oli niin mukava neuloa, ettei tosikaan! Ekaa kertaa elämässäni neuloin kaksiväristä patenttineuletta ja varmaan patenttineuletta ylipäätään. Se onpi aina hauskaa ja innostavaa kokeilla itselle uusia juttuja!

Poikanen pääsi taas mannekiiniksi, vaikkei halunnutkaan;) Pientä kiristystä piti käyttää, että tuli kuvattavaksi. Pipo kokoa L/XL, joten ei ole menossa tämän söpökän Poikasen päähän.


Ohje: DROPS 149-43, LINKKI OHJEESEEN
Lanka: Drops Nepal, 2923 punamulta & 0300 beige
Langankulutus: 91 g
Koko: L/XL 56/58 cm
Puikot: 5
Silmukkamäärä: 81
Mallineule: kaksivärinen patenttineule


Neuleen oikea puoli
 Neuleen nurja puoli

Saattaapi olla, että näitä pitää tehdä lisää, erivärisiä...

Lämpimät Alpaca-lapaset eivät jätä ranteitakaan kylmiksi

Sillä näissä lapasissa on reilu ranteen mitta, liki kainaloon saakka! No, ehkä ei ihan...
Oikeastaan vähempikin riittäisi pitämään ranteet lämpiminä, en ymmärrä, miksi olen tehnyt näin pitkän ranteen ja sitäpaitsi nämä ovat jo kolmannet samantyyppiset lapaset ja asia valkeni minulle vasta nyt... ??!
Näissä lapasissa on 10 ruutua ennen peukalon aukkoa, 7 tai 8 riittäisi vallan mainiosti.

Ja mitkä fiilikset: Kolmannet lapaset piti tehdä, että onnistui loihtimaan omiin käsiin sopivat. Nyt tämä malli laitetaan hautumaan ja otetaan ehkä lähempänä joulua uudestaan työn alle. 
---------- Ohje: Koot: S  -  M (kuvassa)  -  L Lapasen leveys cm: S 8 -  M 9  -  L 10 Lanka: Tarvitset kahta väriä Drops Alpaca -lankaa, kuvan lapasissa kuninkaansininen 6890 ja helmiäisharmaa 9020. Ja koska lapaset neulotaan 2-kertaisella langalla, niin tarvitset 2 kerää molempia värejä. Langankulutus: yhteensä 99 g (M) Sukkapuikot: 3 1/2
Vasen lapanen: Luo sinisellä 40  -  44  -  48 silmukkaa 1. kerros: Neulo ai…