Neuloosisukat

Oletteko koskaan joutuneet neuloosikohtauksen valtaan, mutta ilman siihen tarvittavia lääkkeitä eli puikkoja ja lankaa? Olen aina puhunut neuloosista hieman pilke silmäkulmassa, mutta olen nyt tullut siihen tulokseen, että neulominen aiheuttaa oikeasti riippuvuutta siinä missä mikä tahansa muukin asia. Ja käyttäytyminen on sen mukaista, sitä on saatava tehdä, säännöllisesti ja mahdollisimman paljon.
Myönnetään, minä olen monta kuukautta neulonut paljon ja kun en ole neulonut, niin ajatukset eksyvät neulomiseen, malleihin ja lankoihin. Mutta kun sain viimeiset kirjoneulesukat valmiiksi, niin päätin, että otan vähän etäisyyttä neulomiseen ja kävikin niin, etten joinakin päivinä neulonut ollenkaan. No, tietysti virkkasin senkin edestä :D
Ja sitten lähdin viemään Poikasia mummolaan ja en ottanut neuletta mukaan ollenkaan, koska visiitti oli pikainen ja ajattelin, etten ehdi kuitenkaan neuloa ja ei kai sitä nyt joka päivä ole pakkokaan. Ensimmäinen ilta meni aivan hyvin, ei tarvinnut neuloa. Mutta annappas olla, kun koitti seuraava päivä ja olin tilanteessa, jossa minun piti olla hyttysvahtina Pörrin päikkyjen ajan ja ainoa viihdyke olisi ollut lukea kirjaa (ja huom. olen ex-himolukija). Minä en vain osaa olla tekemättä mitään. Aloitin kirjan lukemisen ja sitten minun alkoi tehdä aivan mahdottomasti mieli neuloa. Sitä oli siis aivan pakko päästä tekemään. Ettäpä otti päähän, kun en ollut laittanut neuletta mukaan, eihän se mikään painolasti olisi ollut siellä auton kyydissä. Ei auttanut muu kuin mennä Mummelin puheille ja kysäistä, löytyisikö häneltä puikkoja ja lankaa. Ja kyllä löytyi, vaikka Mummeli onkin enempi virkkaukseen vinksallaan. Ja Mummeli oli vielä niin hövelillä päällä, että sain valita aivan minkä kerän halusin. Aaah... kylläpä oli mukava neuloa rannalla koivujen alla, tuuli hieman puhalteli, laineet liplattivat, Pörri nukkui. En enää koskaan lähde kotia edemmäs ilman puikkoja ja lankaa.
Tein Pörrinkäiselle sukat Nallen Kesäkimpusta. Ja tuli iloisenvärikkäät sukat, aivan kuin Pörri. Laitoin kolmosen puikoille silmukoita 44 ja melko napakkaa neuloin menemään, 15 krs joustinta, 32 kerrosta sileää ja kantalappu 22 silmukalla (11 pitkää nostettua silmukkaa, kääntö jaolla 6-10-6). Nostin reunasta 13 silmukkaa, kaventelin ylimääräiset pois joka 2. kerros ja jatkoin 44 silmukalla yhteensä 32 krs ennen kärkeä. Kärkeen leveä nauhakavennus, ensin kavennukset joka 2. kerros, ja kun puikolla 7 silmukkaa, kavennukset joka krs. Varren pituus 13 cm ja leveys 9 cm. Terän pituus 15,5 cm. No, onhan ne vielä liian suuret Pörrin 13 cm jalkaterään, ikää vajaa 1 v 8 kk. Näitä sukkia en nyt viitsinyt edes höyryttää tai makuuttaa kostean pyyhkeen alla.
Malli: Oma
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo Kesäkimppu
Puikot: Mummun metalliset 3
Langankulutus: 47 g
Kylläpä helpotti :)

10 kommenttia:

 1. Ihanat ja iloiset sukat! (: Olen myös itse tullut siihen tulokseen, että parempi vaan ottaa sukankutimet joka paikkaan mukaan, ihan vaikka vaan varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, aina sinne kassiin yhden kutimen saa survottua mukaan :)

   Poista
 2. Hui kauheeta mikä tilanne! Ihan hirveetä, jos ei voi neuloa. Onneksi mummeli pelasti sinut pulasta ja lopputulos on kyllä ihana. �� t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta, eihän sitä osaa olla, jos kädet ei saa neuloa :)

   Poista
 3. Ihanan pirtsakat sukat.

  Minulla on neuloosi ollut nyt hakusessa. Pihatyöt houkuttelevat, kun lopultakin Itä-Suomeen tuli kesä.

  Ihanaa Juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne pihatyötkin yhdenlaista käsityötä ja terapeuttista neulomisen tapaan. Mukavaa juhannusta sinne Itä-Suomeen :)

   Poista
 4. Värikkäät kesäkukkasukat. Saako noita lankoja vielä jostain?
  Heti ostan,jos löytyy.
  Hyvää Juhannusta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat vanhoja novitalaisia lankoja, kyseinen kerä näkyy vielä vuoden 2013 lankakartalla, Nalle luontopolku -langoissa. En ole nähnyt näitä lankoja missään kaupassa enää vuosiin :( Jos olet FB:ssa, niin liity Lankahamsterit-ryhmään, siellä voi kysellä, olisiko jollakin, joka haluaisi myydä. Hyvää juhannusta myös sinulle!

   Poista
 5. Ymmärrän niin mitä tarkoitit. Olin juuri ulkomailla 4 vko ja oli pakko jättää kutimet kotiin kun laukku oli jo liian painava koneeseen otettavaksi. Käsiä syyhytti. Olisi tarvinnut saada neule käsiin... ja näin jopa unta neulomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota enemmän ei voi tehdä mieli neuloa, kun uniinkin tulee. Toivottavasti neulominen sujui unessa :) P.S. Kävin kurkkaamassa blogistasi kuvia, teillä on ollut ihana loma :)

   Poista

Uutta itää