Syränsukat & kaavio

Sellainen iloisesti ja kepoisasti ja kotoisasti lepatteleva syrän, sekä ihan kauheena pauhaava syrän, jos toinenkin, on neulottu näihin sukkiin. Ole hyvä, tässä sinulle syrämmiä, ihan kahdella ämmällä kirjoitettuna. Ja, jos olet oikein nopsa, niin ehdit neuloa nämä sukat vielä Pukin pussukkaan. Mutta jollet ehdi, niin helmikuussa on ystävänpäivä, jolloin voit lahjoittaa Syränsukat parhaalle kamulle tai muuten rakkaalle ja tärkiälle läheiselle.
Sukat on neulottu Gjestal Maija -langasta puikoilla 3, mutta voit käyttää muutakin vastaavaa lankaa, vaikkapa Nallea. Piirtelin syrämmet siten, ettei pitkiä, sidottavia, langanjuoksuja ole ollenkaan. Voit päästellä varren kirjoneuleen täydellä höyryllä, sillä pisin langanjuoksu on muutamalla rivillä 5 silmukkaa, joka menee mielestäni vielä sitomatta. 
Ja nilkasta eteenpäin voit neuloa sukan, kuten haluat: Voit tehdä raitaa, jotain yksinkertaista kirjoneuletta, varren syrämmiä, pintaneuletta tai ihan yksiväristä, kuten minä tein. Voit myös säätää silmukkaluvun ja pituuden sopivaksi. En kirjoittele varren jälkeen sukalle kovinkaan tarkkaa ohjetta, lähinnä vain muutaman muistiinpanon omasta sukastani. Ja tämä ohje on muutenkin vähän heittämällä raapaistu, sillä tähän ei oikeasti olisi ollenkaan aikaa...
Aloitus: Luo 60 s ja neulo kaikki silmukat oikein yhdelle puikolle. Käännä työ. Jatka 2o2n -joustimella ja jaa silmukat samalla sopivasti 4 puikolle. Neulo joustinta 15 krs tai haluamasi määrä ja jatka sitten kirjoneuleella kaavion mukaan. Huom: Lisää kaavion 1. krs:lla yksi silmukka = 61 s. Jaa silmukat neljälle puikolle: Puikko1 15 s, puikko2 16 s, puikko3 15s, puikko4 15 s.
Neulo kaavio, 38 krs. Huom: Kavenna kaavion viimeisellä krs:lla 4 silmukkaa pois = 57 s (kaavioon merkatut x-silmukat).


Tästä eteenpäin voit jatkaa haluamallasi tavalla. Minä neuloin vahvistetun kantapään kuviovärillä, puikkojen 1 & 2 29 silmukalla. Neuloin 14 pitkää, nostettua kerrosta ja käänsin kantapään jaolla 8-13-8.  Jaoin 13 silmukkaa kahdelle puikolle: puikko4 7 ja puikko1 6. Nostin kantalapun reunasta molemmille puikoille lisää vielä 16 s. Sitten jatkoin kaikilla silmukoilla pohjavärillä ja kiilakaventelin joka 2. krs, kunnes jäljelle jäi yhteensä 48 s. Tasasin silmukat neljälle puikolle, 12 silmukkaa kullekin. Kun olin neulonut yhteensä 52 krs, niin aloitin leveän nauhakavennuksen, kaventelin ensin joka 2. krs ja kun puikolla oli 6 s, niin kaventelin joka krs ja loput 8 s langan läpi. Päättely, kevyt höyrytys ja valmista tuli.
Malli: Syränsukat, oma malli
Lanka: Gjestal Maija, 227 ja 215
Langankulutus: yhteensä 98 g, pohjaväri 68 g ja kuvioväri 30 g
Sukan mittoja: Varren pituus n. 17 cm ja leveys 11,5 cm. Terän pituus 24 cm ja leveys 9 cm.
1 kommentti:

SNY - toukokuu