Kirsikanpunaiset pikkuvarpaiden kuumentajat

Se tunne, kun on ulkona ja alkaa varpaita paleltaa. Ei kuitenkaan malta mennä heti sisälle tai on liian kaukana kotoa, pitää vielä sinnitellä kotiin asti, että pääsee sulattelemaan varpaitaan. Ja se kipu varpaissa, kun varpaat alkavat lämmetä... Pörrilläkin tahtoo olla viileät varpaat heti, kun on vähänkään pakkasta, joten neuloin hänelle oikein paksut villasukat, jospa jalat pysyisivät nyt paremmin lämpöisinä. Täällä on tänään yli 10 astetta pakkasta, pääsemme testaamaan sukkien lämmityskyvyn heti. 
Sukat on neulottu Drops Nepalista puikoilla 4. Laitoin aloitukseen 36 silmukkaa ja neuloin kerroksen oikeaa ja käänsin työn. Sitten neuloin 15 krs 2o2n-joustinta ja 15 krs oikein, kavensin viimeisellä oikealla kerroksella jokaisen puikon lopusta silmukan pois = 32 s. Neuloin vielä 10 krs joustinta ennen kantapäätä.
En tehnyt tällä kertaa vahvistettua kantapäätä, koska lanka on muutenkin paksua. Neuloin kantalapun reunoissa 2 oikein molemmin puolin ja kun lapussa oli 8 nurjaa reunanypyä, käänsin kantapään jaolla 4-8-4. Poimin lapun reunoista 9+9 silmukkaa. Ja sitten kaikki silmukat taas kehiin ja kiilakaventelemaan joka 2. krs, kunnes jäljellä oli taas 8 s / puikko. 
Kun olin neulonut kantapään jälkeen 20 krs, aloitin leveän nauhakavennuksen. Kavetelin ensin joka 2. krs ja kun jäljellä oli 4 s / puikko, kaventelin joka krs ja loput 8 silmukkaa langan läpi. Sukat valmistuivat paksusta langasta hyvin nopeasti.
Sukilla päällystetyt pikkujalat mahtuvat hyvin numeron 24 Kuomiin. Sukan varren pituus on 14 cm ja leveys 9 cm. Teräosan pituus on 14,5 cm ja leveys 8 cm.
Malli: Oma sukka 2-vuotiaalle
Lanka: Drops Nepal 6273 (kirsikanpunainen, 65 % villaa & 35 % alpakkaa)
Puikot: 4
Langankulutus: 69 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Heinäkuista kriiseilyä...