Sukat suomalaiselle miehelle

Ei ole tottakaan, paitsi, että on: Olen hinkuttanut neuloa näitä sukkia melkein 2 kk! Tai en kovin aktiivisesti ole neulonut, kas, kun ei ole valmista tullut. Langan piti muuntautua sukiksi jo Iskänpäiväksi, mutta niin ei vaan tapahtunut. Onneksi joulu tulla jollottaa vähän liiankin kovalla vauhdilla ja voin kääräistä nyt yhden paketin myös Elmerille. Ja samalla saan blogiini jotain sinistä 100-vuotisen Suomemme kunniaksi! 
Näissä sukissa tökki sivumennen sanoen muukin kuin se, että miesten sukkien neulominen on niin puuduttavaa, että ei voisi vähempää kiinnostaa. Ja poikien jalat kasvaa sellaista kyytiä, että näitä samankokoisia joutuu/saa tehdä pian kolmet. Mutta tuo ei sittenkään ollut se pahin juttu, joka näihin jättisukkiin liittyy: Menin sitten neulomaan ekan sukan osin koivuisilla puikoilla ja osin tavallisesti käyttämilläni KnitPro:n puikoilla. No, kun oli ne ainoat 3 mm KnitPron pidemmät puikot varattuna ja 15 cm KnitProt eivät meinaa riittää jättimäisiin sukkiin. Koivuisilla puikoilla tuli paljon löyhempää neulosta, vaikka napakkaa koitti neuloa. Melkein teki mieli hakea työntömitta ja mitata molemmat puikot. En ikinä, en koskaan, enkä milloinkaan, tule neulomaan mitään neuletta kaksilla puikoilla, joiden materiaali on eri. Lankaa kului ekoissa sukissa enemmän, joten näistä ei tullut raidoitukseltaan samanlaiset. 
Ekaa sukkaa värkätessä alkoi jonkin verran jopa epäilyttää, että olenko tekemässä sellaista jättisukkaa, joka pyörii jaloissa. Mutta siitä ei onneksi ole pelkoa, sillä Elmerin jalka on mallia pullukka, joten jättimäiset, ja tekisi melkein mieli sanoa, että muodottamat, sukat solahtivat jalkoihin ihanaisesti ja "ovatpa pehmoiset", tuumasi mies. Jep, Nalle Four Season vuodelta 2008, tai jotain sinne päin, on pehmoista ja ihanaa neulottavaa. Onneksi tätä on jemmassa vielä paljon. Ja olen varma, että nämä sukat tulevat lämmittämään Elmerin pullukkajalkoja monena yönä, joten ei minua oikeasti kauhean paljon harmita se, millaiset näistä sukista tuli. Tapana on vaan porata tekeleet auki ja sitten jatkaa matkaa kohti uusia neuleseikkailuja.
Hyvää Itsenäisyyspäivää! Kiitos veteraaneille, kiitos!
Malli: Oma sukka miehelle
Lanka: Novita Nalle Four Season (850)
Puikot: 3
Langankulutus: 98 g
Silmukoita: 64 varressa, kiilakavennusten jälkeen 60

4 kommenttia:

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää! :) Teeman mukaiset sukat.

  VastaaPoista
 2. Iloista itsenäisyyspäivää

  Hyvät on sukat. Joskus se neulominen ei mene ns. puikkoihin, jokin alkaa mättämään ja siinä sitä ollaan, mutta uutta neuletta uudella onnella puikoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se toisinaan menee. Hyvää Itsenäisyyspäivää myös sinulle :)

   Poista

SNY - toukokuu