Vuosi 2017 ja 2018

Kädet, ja varsinkin ajatukset, olivat vuonna 2017 vähän liikaakin neuleissa kiinni ja se näkyi suoraan siinä, miten paljon tai siis minimaalisesti käytin aikaani kodin muihin juttuihin. Koska piti neuloa, suunnitella tai kirjoitella ohjeita, niin muut kodin työt hoituivat salamannopeasti, ne pakolliset. Näin meni ainakin  2/3 tästä vuodesta, muun ajan olen ollut aika normaali perheenäiti ja loppuvuodesta lisäksi työssäkäyväkin hoitovapailun päätyttyä. 
Laskeskelin, että olen valmistanut tänä vuonna 50 erilaista juttua, joiden kuvat näkyvät Kässäkuvat 2017-sivulla. Niistä valtaosa, jotain 35 paria, oli sukkia, ja loput lapasia, myssyköitä ja pieniä peittoja. Suunnittelin ja neuloin myös kymmenkunta kirjoneulesukkaa ja kirjoittelin niille ohjeet. 

Lankaa tähän kaikkeen upposi 6638 g, joka on vähäinen määrä siihen verrattuna, kuinka paljon kannoin erinäisiin piilopaikkoihini lisää lankaa: 19 kg 800 g. Jos en olisi vuoden alussa juhlallisesti luvannut vähentää hankintoja 5 kiloon, niin olisin roudannut varmasti huomattavasti suuremman määrän. Mutta, kuten olen jo aikaisemmin todennut, niin ei mennyt ihan putkeen tuo minun uudenvuodenlupaukseni. On kuitenkin aika hätkähdyttävää havaita, kuinka suuria määriä lankaa kertyy, vaikka ei muka ostakaan mitään tai ostelee omasta mielestään vähän. 
Niin, ja kaivoinhan minä pitkästä aikaa myös ompelukoneen esiin ja surrasin tehdä Pörrille muutaman pyjaman.
Niin, se tästä vuodesta. Oli mukava neulomisvuosi.

Istahdin eilen hetkeksi alas ja listasin nopeasti, mitä haluaisin tehdä käsityörintamalla ensi vuonna. Saapas nähdä, kuinka makeasti loppuvuodesta taas naurattaa, kun katselee, kuinka nämä ovat toteutuneet. Tästä listasta ainoa oikea lupaus on tuo viimeinen lankavarastoon liittyvä juttu: Lankamäärä ei saa kasvaa vuonna 2018 grammaakaan. Sen verran, kun ostan tai saan, on myös kulutettava pois, vähintään. Ja jos ei neulomalla tai virkkaamalla kulu, niin sitten on lahjoitettava tai myytävä. Meille ei nimittäin mahdu enää yhtään enempää lankaa.
Listalla olevat asiat ovat sellaisia, jotka haluaisin tehdä, olen halunnut jo pitkään, mutta ei ole vain löytynyt sopivaa rakoa. Jospa niille nyt näin listattuina löytyisi oma aika ja paikka. Ja tuo KAL, sen haluaisin toteuttaa tässä joskus maalis-huhtikuussa jo.
Pitäisi myös luvata, että siivoaan työpöytäni ja -houneeni, että ylipäätään mahtuisin täällä paremmin tuusaamaan, mutta totuus on kuitenkin se, että 2-vuotias on täällä melkein aina kanssani ja se näkyy myös... Mutta tämä uudenvuodenaatto ja varmaan vuoden 1. päiväkin menee kolmen muun huoneen järjestelyssä, kun vekslaamme kolmen huoneen asukkaat keskenään uudestaan. Tänään emme ehdi varmasti muuta kuin vähän aloittaa, koska pitää myös ehtiä uudenvuodenjutut hoitaa: saunominen, nakit ja pottusalaatti, raketit yms.  Perheen nuorimmainen heräsi juuri pitkiltä päikyiltään ja julisti heti ensimmäiseksi, että: "Minä haluan rakettiin!". 

Kiitos kaikille lukijoille ja kaikista kommenteista, joita olen saanut! Jatkan käsitöitä myös ensi vuonna ja listailen ne tänne.
Ikimuistoista vuotta 2018 kaikille! Do what you love - Love what you do! 

4 kommenttia:

 1. Hyvää Uutta Vuotta myös Sinulle !
  Hieno lista lupauksista, toteutukoon niistä jokainen :)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, inspiroivaa ja käsityörikasta alkanutta vuotta! :) Hmmh, josko minäkin saisin sitten ne Niittykeijut puikoille tänä vuonna. Katsotaan. ;) Finlandia-sukissa on sentään jo varret. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja samoin sinulle :) Sinun Finlandia-sukistasi on ainakin tulossa yli-ihanat ja mitähän muuta tänä vuonna näpläätkään valmiiksi, sitä odotellessa :)

   Poista

SNY - toukokuu