Pinsessa

Yksi Pörrin lempiohjelmista on Netflixiltä löytyvä Pikku Prinsessa tai Pikku Pinsessa, kuten fani itse sanoo. Jostain syystä Pörri ei koskaan sano prinsessa, vaikka ärrän on osannut aina sanoa oikein ja kruunun myös. Minun kaikki muut käsityöt tökkivät nyt rajusti, joten ajattelin sunnuntaipäivän iloksi valmistaa pinsessalle krrruunun ja siinä sivussa perheelle lounaan, helposti uunissa.
Kruunu on virkattu Dropsin ohjeella ja Dropsin Nepalista. Koukun koon vaihdoin vitosesta neljäpuoleen, koska en löytänyt heti vitosen koukkua, mutta puolta numeroa pienemmän löysin. Pähkäilin, että koosta 5-7 vuotta voisi tulla pienemmällä koukulla virkaten Pörrille sopiva, joten sillä matkaan. Sovitin ensimmäisen kerroksen jälkeen kruununalkua päähän ja juuri sopiva olikin. 
Ohjeessa oli kylläkin mielestäni virhe: Kruunu olisi saanut itselleen perin hassut sakarat, jos olisin ohjeen mukaisesti virkkaillut. En alkanut asiaa enemmälti tutkimaan (esim. muunkielisistä ohjeista), vaan päättelin kruunun sakaroiden oikean virkkaustavan ohjeen valokuvasta. Oikein tai väärin, mutta sakarat sain kruunuun.
Tässä vaiheessa oli jo syöty tee-se-helposti-uunivuokaa ja Pinsessa odotti kruunun valmistumista. Siihen piti kuitenkin pätkiä vielä hiuskut, ja sitten laitoimme kruunun päähän. Pikku pinsessa ei suostunut olemaan enää pieni, eikä pinsessa ollenkaan, vaan hän oli muuttunut kuningattareksi. Minä muutuin siis vallanvaihdoksen myötä alimmaiseksi piiaksi tai ehkä olen sellainen alati ollutkin, vain itse luullut olevani kuningatar. 
Malli: Princess Diana by Drops
Lanka: Drops Nepal 2933 kruunu, 0300 hiukset
Koukku: 4,5 mm
Langankulutus: 49 g
Pitäisi tehdä vielä toinen kruunu, johon tekisi pidemmät hiukset ja purkulangasta, olisivat ihanan kiharat.

Omat suunnittelujutut eivät edisty. Esim. kuvan sukat tökkäsivät puolisääreen, koska värit eivät toimineet, eikä myöskään kuvio. Kuvion piirsin sittemmin uudestaan, mutta se vaatii vielä jotain lisää. Tämä on piinaavaa... idea on muhinut päässä pitkään, ja on omasta mielestäni hyvä, mutta en saa sitä käytännössä toimimaan. Mutta irti en myöskään halua päästää, vaan yritän ja yritän uudestaan, ja hakkaan päätä seinään, kunnes sukat ovat valmiit tai pää vaihtoehtoisesti kuhmuja täynnä. Monesti nämä vastaavanlaiset solmut ovat ratkenneet ajan myötä, jostain vain tulee joku ajatus ja asiat alkavat luistaa. Siksipä en tätäkään tekelettä vielä näytä, sillä uskon ja toivon, että tästä vielä jotain tulee, oman aikansa vain ottaa.

6 kommenttia:

 1. Kyllä on ihana pikkuinen pinsessa kruunuineen!
  Tällaiset söpöt välipalatyöt ovat välillä tarpeen, jotta voi samalla pähkäillä jumissa olevia projektejaan :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kruunu ja hiukset lisäksi, mainiota. Suloinen tyttö!

  VastaaPoista
 3. Ihana pinsessakuningatar kruununsa kanssa <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos, kiitos :) Tähän kruunuun palataan vielä jossain tulevassa postauksessa..

  VastaaPoista
 5. Onpas hauska kruunu! :) Ja joskus vaan tekeminen tökkii. Silloin pitää hetken aikaa tehdä jotain ihan muuta.

  VastaaPoista

Marraskuu...