Alpakkalapaset

Keltaiset Vidal Alpacat olivat odottaneet vuosia vuoroaan puikoille, joten päästin ne valloilleen lapasten muodossa.

Neuloin lapaset puikoilla kolme, laitoin 48 silmukkaa. Varteen neuloin 8 cm helppoa palmikkoresoria. Varren jälkeen neuloin vähän reilut 6 cm, merkkasin aukkopeukun paikan langanpätkällä (7s) ja jatkoin neulomista vielä 6 cm. Sitten aloin sädekavennella tosi rauhalliseen tahtiin, jotta lapasten kärjestä tulisi haluamani suippomallinen, ei leveä läpyskä. Lopuksi purin peukkulanganpätkän pois, nostin muutaman lisäsilmukan ja neuloin 18 silmukalla peukalon. Itselleen kun tekee, niin voi välillä sovitella, että passaa.

Vidal Alpaca on superihanaa lankaa! Siis niin mahtavaa neulottavaa, ettei tosikaan! Ei mitään liian ohutta höttöä, vaan oikeaa pullukkalankaa. Minulla on vielä kaksi täyttä kerää keltaista jäljellä, mietin, että tekisinkö niistä sormikkaat. Toisaalta minulla on tätä lankaa vielä punaisenakin ja todennäköisesti jotain tummansiniviolettia myös. Eli ei tarvitse vielä hommata lisää, vaikka olisihan tämä nyt juuri tarjouksessa... mutta jospa en kuitenkaan.


Tuli niin omiin käsiin sopivat peruslapaset, että varmasti tulee pidettyä. Ei tosin tänään tai lähipäivinä, sillä tänne on laskeutunut kesäinen lämpö.


Malli: Oma lapanen omaan käteen
Lanka: Hjertegarn Vidal Alpaca (3771)
Puikot: 3
Langankulutus: 63 g


Ruska on kauneimmillaan, Pörri leikki lehtisadetta, lapaset saivat osumia.


Syksy nyt vain on lempivuodenaikani <3

6 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Oikeaa villaa