Vaaleanharmaat

Vaaleanharmaat valmistuivat jo tovi sitten, mutta mitä vaaleanharmaista nyt voisi kertoa? No, ehkä sen, että sukista ei pitänyt ensin tulla vaaleanharmaat, vaan raidalliset, sellaiset vaaleanharmaa-keltaoranssit.

Olin elokuun alussa reissussa ja minulla ei ollut lankaa ja puikkoja mukana, minulla oli vain virkkaustyö. Siinä ei auttanut muu kuin mennä kauppaan & ostaa lankaa ja puikot. Nyt minulla on puisia varapuikkoja, ihan katkottaviksi asti. Ei ole eka kerta, kun olen lähtenyt reissuun ilman neulevälineitä, mutta jokohan tästä opin?

Ajattelin, että ostamistani väreistä tulisi aivan ihanat raidalliset sukat. Mutta, kun olin neulonut vähän matkaa, niin en ollutkaan enää samaa mieltä. Olin unohtanut erään jutun: En voi sietää pätkävärjättyä lankaa ja keltaoranssi oli juuri sellaista. En pidä siitä, miten värit keskittyvät tiettyihin kohtiin läikiksi. Maastokuviot eivät ole minua varten.
Joten purin väriraidat pois ja tein pelkkää harmaata. Kyllä harmaillekin sukille löytyy käyttöä. Ja minulla ei ollutkaan ennestään täysin harmaita sukkia. Siis ainakaan ehjiä, ne "vanuttuneet" ja reikäiset, blogin alkuajan sukat, ovat jossain laatikossa. Pois en ole niitä tietenkään heittänyt. Niistähän tämä koko blogi aikoinaan sai alkunsa :D
Malli: Oma polvisukka omiin jalkoihin
Lanka: Novita 7 Veljestä (047)
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 158 g

Ja, koska runosuoni ei nyt jaksa kukkia, niin katsellaan vähän luontokuvia Rapolasta ja pari ekaa taitaa olla elokuiselta mökkireissulta.
Kukkuu, sanoi Kärpässieni

Pihlaja ei kanna kahta taakkaa saman vuoden aikana, vai miten se sanonta nyt menee..?

Syksyn merkkejä Rapolassa

Pahka, isolla peellä

Kiva polku, mutta pituutta olisi saanut olla enemmän

Korkeuseroja riittää, mutta ei tämä tietenkään mikään Puijo ole

Tammia kasvoi kuin pohjoisessa mäntyjä

Kasvien kirjoa

Ihanaa ikimetsää

10 kommenttia:

 1. Vaaleanharmaat ovat kelpo sukat, lämmittävät siinä missä muutkin villasukkasukulaisensa.
  Pätkävärjätyissä langoissa on miinuspuolena raitojen kohdistus toisen sukan kanssa. Ryhdyin neulomaan lankakasaa vajaammaksi ja neulon koko sukan räsäriraitaa, hyvin menevät kerien loput.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän ne ovat tehneet jo kauan aikaa sitten, ennen kuin raitalankoja yms. nykyajan hömpsötyksiä on edes keksitty :D
   Olisipa mukava nähdä, minkälaisia räsäreitä sinulla on syntynyt, mukavia neulehetkiä sinne :)

   Poista
 2. Onpa ihanat! Vitsi ku joskus itekki malttais neuloa ihan vaan yksiväriset pitkät sukat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku leffa, sarja tai äänikirja pyörimään & puikot kilkattamaan. Ihan rentouttavaa välillä, kun ei tarvitse muuta kuin neuloa vaan, ilman raitojen ja värien kohdistelua ym. kommervenkkejä :)

   Poista
 3. Ihana Pahka! Siitä löydän vaikka mitä kuvioita ja tarinoita. Mä tykkään pahkoista, ne on kauniita ja salaperäisiä.
  Ja on sukatkin kauniit, hienosti tuo muotoilu tehty omaan jalkaan sopivaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahka oli kyllä valtava! Minusta näyttää siltä, kuin ylhäällä olisi pieni pää, sellainen rimpsuhattu päässä.
   Jokohan sinun Luotolainen on valmis? (En ole vähään aikaan ehtinyt käydä lukemassa muiden blogeja, mutta jospa tulevana viikonloppuna...)

   Poista
 4. Luonnosta saa virtaa ja iloa ja kauneutta kaikkina vuodenaikoina, kun vain osaa katsoa. Upeat perussukat, monesti nuo pätäkärjätyt läikittyvät kurjasti! T: Saukkis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saa! Ja nyt illallakin, Aila-myrskyn rippeissä, vaikka reitillä oli aika vähän porukkaa :)

   Poista
 5. Kauniin harmaat sukat, ei aina tarttekaan olla väriä.

  Jokin aika sitten manattiin, että miksi Novitan 150 gramman kerät kutistettiin 100 grammaisiksi. Mutta osaahan ne tehdä isojakin keriä; Mammutti myy nyt 200 gramman Raita-lankoja ihan kohtuuhintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestisi sai minut poikkeamaan lenkin päätteeksi Mammutissa :) Mutta, arpaappas mitä? En ostanut kerän kerää, vaikka laitoinkin koriin ensin kaksi jättikerää. Jotenkin nämä tällä hetkellä värikartalla olevat raitalangat eivät miellytä väreiltään, mutta melkein ostin ihan perusharmaita jättikeriä kaksi. Kunnes muistin kotona odottavan lankavaraston... ja olin haalinut koriin jo useamman aletakin poikasille :D

   Poista

Kehäkukkalapaset