Virkattu Alfama-laukku

Heinäkuussa aloittamani Alfama-laukku valmistui myöhäiskesän rientoihin. Paloja oli hurjan hauska virkata. Päättely otti oman kyllä aikansa, onneksi päätteleminen ei ole minulle Mörkö-Peikko.

Alfama-laukun ohje löytyy keväällä ilmestyneestä Novita Virkkauslehdestä. Ohjeen mukainen lanka olisi ollut Veikka, mutta minä käytin Nallea, koska sitä oli sopivasti saatavilla, monissa väreissä. Valitsin nämä 12 väriä laukkuun. 

Virkkasin 4 palaa siten, että jokaisen palan aloitus oli pinkillä, 3. väri tumma luumu ja viimeinen kerros pellavalla. Pellava kävi myös toisen kerran palassa, jollain aiemmalla kerroksella. Muut värit vaihtoivat paikkaa jokaisessa ruudussa. 




Pohjapalassa värijärjestys on hieman eri, enemmän järjestelty. Omiin silmiini neljä sekoilupalaa ovat hauskempia kuin tämä pohjapala.

Yhden palan koko on 24x24 cm. Yksi pala painaa n. 40 g. Sitten järjestelin palat, kuten valmiissa laukussa olisivat.

Ja virkkasin pohjapalan kiinni sivupaloihin. Virkkasin palat yhteen samalla tavalla kuin tässä ponchossa, koska en muita yhdistelytapoja halua enää käyttää, tää on niin näpsäkkä ja kaunis. Samalla tavalla yhdistin palat myös tähän toppiin.

Ja sittenhän se laukku oli palojen puolesta kasassa. Ja edessä oli yläreunan ja kahvojen virkkaus. 

Yläreunassa poikkesin ohjeesta. Ensinnäkin siksi, että käytin ohuempaa lankaa, joten tarvitsin kahvaan enemmän ketjusilmukoita. Toisekseen siksi, etten laiskuuttani jaksanut nysvätä kahvaa kaksikerroksiseksi, vaan tein siitä vain yksikerroksisen. Yläreunan kiinteitä silmukoita oli tylsä tehdä. 


Laukku ei ollut kuitenkaan vielä valmis, jotenkin se kaipaili vuorta, ettei sisältö hulahtele aukoista kartanolle. Löysin ohuesta kankaasta ommellun vuorihameen, jonka silppusin sopiviksi paloiksi ja ompelin yhteen.


Sitten ryhdyin ompelemaan vuorta ensin käsin kiinni, mutta kesti liian kauan. Ompelukoneella se oli hetkessä huristeltu. 


Laitoin kassiin 10 Nalle-kerää, enemmänkin olisi mahtunut. Ja sitten kuvaamaan. 


Joka suunnalta tietysti, koska kassi on joka suunnalta eri näköinen. 





Ja ripusteluasennossa tietysti myös.





Semmoinen kassi. Lankaa kului 237 g, siitä pellavaa vajaa kerä. Ja oli hauskaa. Paitsi yläosan ja ripojen virkkaaminen ei ollut. Mutta reippaasti oikaisten niistäkin suoriuduin. Nyt sitten jonnekin esittelemään kassia. Ehkäpä Waltikan Venetsialaisille..? Tai ei sittenkään siellä, tämän kanssa ei voi tanssahdella, pitää olla joku pienempi veska.

7 kommenttia:

  1. Hieno kassi! Tuo vuori on hyvä idea. Ite aina vähän vieroksun näitä virkattuja kasseja joissa ei ole vuorta että kuinka paljon ne venyy.

    VastaaPoista
  2. Oi oi miten ihana- Tuo vuori kruunaa komeuden. Kauniit värit olet valinnut tähän laukkuusi.

    VastaaPoista
  3. Onnittelut Alfama-kassin valmistumisesta. Hieno tuli ja on jo valmiiksi vuoritettukin. Huomasin omaa tehdessäni saman, että tylsin vaihe oli yläreunan ja kahvojen virkkaaminen, mutta selvittiin siitäkin.
    Minulla vuori uupuu vielä, mutta löysin juuri kirpputorilta sopivan kankaan, niin pääsen ompelemaan, kunhan tuo pesun jälkeen kuivuu.

    VastaaPoista
  4. Hieno laukku, kauniit värit ja tilava kuin mikä. Melkein jo minäkin innostun ajatuksesta virkata samantapainen. T Saukkis

    VastaaPoista
  5. Hieno kassi. Malli on hauskalla tavalla erilainen kuin yleensä on virkatut kassit.

    VastaaPoista
  6. Hurmaava kassi!

    Värisilmäsi on pettämätön 🥰

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Räsäribingo 3