Mittentober - 4. pari - Pallukat 2

Tytölle neulottujen Pallukat 1 -lapasten jälkeen aloin neuloa myös itselleni Pallukoita, olkoon nämä nimeltään Pallukat 2, vaikkakin pallukan muoto on enempi timanttinen, ei niin pyöreä kuin ykköspallukoissa. Johtuu siitä, että ensimmäisissä pallukoissa on 4 silmukkaa, kun taas näissä toisissa 3.

Tavoitteena oli saada ihan överi-karkkiset lapaset, joten otin pohjaväriksi Nallen jotain vadelmanväristä lankaa, langan sävystä ei tietoa, sillä tämä kerä oli aloitettu, ja oli harhautunut toisaalle vyötteestään. Pallukoiden väriksi otin jotain Gründl hot socks -jämäkeriä. Arvelin, ettei yksi kerä saata riittää, jolloin jatkaisin toisella kerällä. Lapaset aloitin vasemmanpuoleisella kerällä, jossa oli lankaa jotain himpun päälle 30 g, oikeanpuoleisessa hieman enemmän. Yksi nöttöskerä riittikin vallan mainiosti, jäi 5 g jäljelle.


Vasemman käden lapanen on neulottu ensin, kerästä tuli ensin valkoisia, sitten vaaleanpunaisia, ja lopuksi keltaisia pallukoita. Peukalo on hieman vihertävä. 
Oikean käden lapanen alkoi keltaisen, vihreän ja sinisen iloittelulla. Kunnes haalistui valkoiseen ja vaaleanpunaiseen. Ja lopuksi keltaiseen. Tuli siis eripariset lapaset. 
Oikeanpuoleinen värikäs kerä on muuten menossa seuraaviin lapasiin, ne eivät ole pallukat. 

Lapasissa on nirkkoreunus ja aukkopeukalo. Ja sitten niitä pallukoita. Silmukoita on 48, neuloin puikoilla 3. Kärjessä on leveä nauhakavennus.




Malli: Pallukat 2, lapaset omasta päästä, omiin käsiini.
Lanka: Novita Nalle ja Gründl hot socks -jämäkerä pallukoihin
Puikot: 3
Langankulutus: 63 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Mittentober - 4. pari - Pallukat 2