Pieni tanssija

Jokainen pienen lapsen äippä ja iskä tietää, että ylivoimaisesti paras ulkoilevan lapsen myssykkä on kypärämyssy: Se on lämmin ja pitää myös kaulan ja hartiat lämpöisinä. No, ehkä menin yleistämään vähän liikaa, myssyasioissakin mielipiteitä riittää. Mutta kokemuksesta lapset eivät seisoskele ulkona tumput suorina, vaan myyräävät hangessa, laskevat mäkeä jalat ja pää edellä jne. Eli pikku-Pörrille oli saatava uusi kypärämyssy ja pienen haeskelun jälkeen lähdin suorittamaan mallia Little Dancer by Drops Design. Kyseinen myssykkä on tässä puettuna ensimmäisen pallomaisen pehmon päähän, joka lattialla pyöri vastaan.
Myssyn langat löytyivät helposti suuresta Karisma-laatikosta, jonka olin hamstrannut ns. pahan päivän varalle. Langan sävy on hopearoosa ja pidän siitä todella paljon, vaikka se näyttääkin vähän siltä, että nyt on myssykkä hurahtanut vääränlaisen pyykin sekaan ja ottanut väriä itseensä.
Myssykän alkuun neulottiin kaksi lappusta eli etukappale ja takakappale.
Sitten vaihdettiin pienemmät puikot kehiin, yhdistettiin kappaleet toisiinsa ja neulottiin jokunen sentti 1o1n-joustinta, samalla lisättiin kyytiin silmukoita.
Vaihdettiin takaisin paksummat puikot ja jatkettiin 2o2n-joustimella. Ja taas lisäiltiin silmukoita. Tässä vaiheessa meni purkamiseksi pariinkiin otteeseen, kun sekoilin silmukoiden lisäyksessä.
Keskeltä kavennettiin 10 silmukkaa pois ja sitten posotettiin joustinta pitkälle päälaelle saakka. Sain minäkin neuloa vihaamaani joustinta ihan riittävästi... ja relusti ylikin.
Sitten kavennettiin molemmilta sivuilta melkoinen määrä silmukoita pois ja neulottiin keskelle eteen erillinen pikkuinen lappunen. Jäljelle jääneet silmukat yhdistettiin taas ympyränmuotoon ja jatkettiin neulomista.
Neulottiin pitkä hiippa ja samalla kavennettiin jotenkin vaikeanlaisesti eli sekoillen sivuilta. Tässä vaiheessa epäilytti, että noinkohan myssystä tulee yhtään minkäänlaiseen palloon sopiva.
Mutta ihme ja kummastus: Pikkulappusen reunat ommeltiin kiinni, kasvoaukon reunasta poimittiin silmukoita ja neulottiin joustinreunus ja niin vain tuli ihan kypärämyssyn näköinen tapaus. Kasvoaukossa poimin langan ja virkkuukoukun avulla ensin jotain 105 silmukkaa, neuloin kerroksen nurjaa ja seuraavalla kerroksella kaventelin osan silmukoista pois, joten silmukoita jäi 98, joka on nähtävästi aivan hyvä määrä.
Ohjeen mukaan olisi myssyyn kuulunut tehdä iso tupsu, mutta sain idean ketjusilmukkatupsukasta, joten toteutin sellaisen. Mitäpä se ei pää kehittelisi, jotta pystyisi välttämään vihatun tupsun tekemistä :D
Myssy on kokoa 2-vee, joten se on kaulan kohdalta hieman väljä, mutta ei haitanne menoa ja toivoa sopii, että myssykkä menisi vielä ensi talvenakin tämän tällä hetkellä 1v3kk:n pääpyssä.
Kävimme jo ulkona testailemassa myssyä. Kymmenen asteen pakkasella puin myssyn alle puuvillaisen hupun ja laitoin vielä toppapuvun hupun myssyn päälle, mutta leudoimmilla keleillä pärjäilee ilman huppuakin. Paitsi jos käy vinkka, kuten monesti, täällä rannikolla.
Malli: Little Dancer by Drops Design
Koko: 2 v
Lanka: Drops Karisma, hopearoosa 71
Puikot: 1o1n-resoriin 2 1/2, muuten 3
Langankulutus: 120 g
Oli aika monimutkainen tapa tehdä kypärämyssy, mutta kannatti kuitenkin suorittaa. Teen vielä kaksi erilaista kypärämyssyä...

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Minä olenkin etsinyt lapsille juuri tuollaista ohjetta. Tosin 3-4 vuotiaille voisi jättää tuon hiippa osan tekemättä. Jään siis odottamaan millaisia toteutuksia seuraavat ovat. T. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kyllä 3-4-vuotiaatkin saattaisivat tykätä hiipasta vai onkohan se jo tiellä, kun myyräävät lumessa..?

   Poista
 2. Söpö myssy. (: Se on pääasia, ettei muksut palele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, silloin viihtyvät ulkona ja tietäähän sen omastakin kokemuksesta :)

   Poista

Uutta itää