Söpöisin Pikku Nalle

Saaren suloisin Pikku Nalle sovitti uusinta kypärämyssyään. Pikku Nallen Emo oli onneksi riittävän nopealiikkeinen kameransa kanssa, sillä myssy ei kovin pitkään päässä viihtynyt.
Myssyn ohje löytyi kirjasta Suloinen sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita (Nuriya Khegay). Olen tehnyt samaisesta kirjasta aikaisemmin Hunajanallen. Myssyn koko on 12-24 kk, mutta totuuden nimissä on sanottava, etten loppupeleissä seurannut ohjetta justiin tarkasti.
Myssykkä on neulottu kaksinkertaisesta Drops Brushed Alpaca Silkistä sekä Karismasta kolmepuolosen puikoilla. Pääsin näin aikalailla toivottuun neuletiheyteen ja myssystä tuli juuri niin tiivis kuin toivoinkin, ohut alpakkasekoite tiivistää pinnan niin, ettei läpi pääse se pirullisinkaan viheltävä pohjois- tai koillistuuli.
Neulominen aloitettiin kasvojen ympäriltä tasona, päälaen kohdalla käännettiin kuten sukan kantapäässä. Kavennusten jälkeen poimittiin silmukoita kuten kantalapun reunassa ja luotiin leuan kohdalle muutama silmukka lisää. Myssyn loppuosa eli kaulus neulottiin pyöröneuleena.
Emo sai myssyn aamuteen aikaan pääteltyä ja korvat kiinni, joten aamupäivän ulkoilu suoritettiin uusi myssykkä päässä. Hyvin tarkeni.
Yön aikana oli satanut muuan sentti uutta puhdasta lunta. Se yhdistettynä mahtavaan auringonpaisteeseen ja muutamaan pakkasasteeseen, niin mitäpä sitä ihminen voisi enempää toivoa? No, ehkäpä aurinkolasit lipastonlaatikosta seuraavalla kerran mukaan.
Mukavia talvisia päiviä kaikille, toivottaa Pikku Nalle ja Emo!
Malli: Pikkunalle hieman soveltaen kirjasta Suloinen sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita (Nuriya Khegay)
Koko: 12-24 kk
Lanka: Drops Karisma (01) ja Drops Brushed Alpaca Silk (3) 2-kertaisena
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 110 g (n. 72 g Karismaa ja 38 g Alpacaa)


4 kommenttia:

  1. Ihana söpöliini! Kyllä nyt kelpaa hymyillä ja nauttia ulkoilusta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos, tämä myssykkä on nyt kiilannut ykköspäähineeksi (varsinkin, kun pakkaset paukkuvat)...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Remember

Kyllä vain, ihan ehdottomasti! Tänä vuonna päädyin tekemään tossut, sillä Äitimuori pitää joko virkattuja tai neulottuja tossuja, ei koska...