Piponeulontaa Espanjan auringon alla

Vanuttunut Villasukka tyhjensi säästöpossunsa, pakkasi perheensä kimpsut ja kampsut ja lennähti heinäkuun alkupuoliskolla etelän hetelmäksi Espanjan Morairaan. Matkan kesto oli toista viikkoa, joten matkalaukkuun mahdutettiin myös parit neulejutut.
Neulominen ei onnistunut öisillä lennoilla, sillä sylissä nukkui puuduttavan rento Pörri. Minä en nukkunut. Mutta automatkoilla, sekä Morairan huvilassa, oli aikaa neuloa, nimittäin nutturan mentävä pipo.
Ei vaiskaan, kyllä tästä piposta tuli aivan umpinainen, sillä pipon saajalla ei ole nutturahuolia, koska tukkaa on kovin vähän päässä. Pipo on jo matkanut syntymäpäivälahjana Isukilleni. Mutta täytyy myöntää, että villaa ja alpakkaa neuloessa meinasi kädet hieman hiota jopa varjossa ja autossa.
Huvilassa oli oikeat suvun kokoontumisajot, paikalla oli kolme perhettä. Ja se kaunein pipomalli ei mielellään pitänyt pipoa helteessä päässään. Mutta pidettävä oli hetken aikaa, kerta äiti pyysi (käski).
Pipo on neulottu kahdella langalla, toinen lanka on Dropsin Alpacaa ja toinen Dropsin Fabelia. Laitoin silmukkamääräksi 124 ja ihan vaan konstailematonta 2 oikein, 2 nurin -joustinta neuloin. Eli oikein hyvä ja lämmin peruspipo, Suomen ilmastoon. Otin mukaan vain yhden kerän molempia lankoja ja Alpaca otti ja loppui muutamaa kerrosta "liian aikaisin". Onneksi Fabelin kerässä oli himpusti enemmän lankaa, joten neuloin loppukerrokset 2-kertaisella Fabelilla, eroa ei huomaa kukaan. Ja lankaa jäi aivan pikkuisen jäljelle.
Malli: Oma
Lanka: Drops Fabel 101 ja Alpaca Mix 0618
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 99 g
Espanjassa tuli vietettyä aikaa lähinnä varjossa sekä altaalla. Eli jokseenkin liian kuumat oltavat minulle. Reissusta palatessa käytiin kotona pyykkäämässä, ajelemassa ruoho, uudelleenpakkaamassa ja nukkumassa yksi yö ja minnekäs sitä sitten lähdettiin? Se selviää seuraavassa postauksessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...