Heinä-elokuun kirjahankintoja

Painelin eräänä heinäkuisena päivänä paikalliseen kirjastoon ja tyhjensin neulomushyllystä kaikki yhtäänkään kiinnostavannäköiset kirjat. Tutustuin kotosalla niihin kaikessa rauhassa ja päätin hankkia niistä parhaimmat omakseni, osan löysin käytettynä ja osan jouduin ostamaan uutena.
Nämä kaksi perusteosta ovat oivallinen lisä kirjahyllyyni ja tulevat varmuudella olemaan kovassa käytössä! Neulemallit-kirjaa jouduin jo vähän metsästämään, mutta kun olin jo luopunut toivosta kirjan suhteen, tuotiin käytetty kirja silmieni eteen ja ostin sen kiireesti pois. 150 Scandinavian Knitting Designs taas sisältää paljon kivoja kirjoneulemalleja.
Hommasin samassa hötäkässä myös nämä kolme kirjaa: Folk socks pitää sisällään niin paljon kivoja sukkia (ainakin 6), etten tiedä, miten ja milloin ehdin ne kaikki väkertää. Kun siihen lisätään vielä Neulekirjan puolenkymmentä kiinnostavaa mallia, niin olen pahemmassa kuin pulassa. Viimeinen niitti on Fearless fair isle knitting, jonka kannen hupparin haluaisin ehdottomasti toteuttaa pitkähihaisena, mutta erivärisenä, mistä aikaa???Elokuussa ajelin mökille ja siinä matkan varrella on poistokirjakauppa, jossa pitää aina pistäytyä katsastamassa käsityökirjat. Matkaan tarttuivat nämä kaksi kirjaa ja varsinkin Sukupolvien silmukat on ollut kiihkeän selailun kohteena ja ainakin kymmenkunta mallia huutelee sielläkin päästä puikoille. Aivan mahtava teos!


Viimeisimmät hankinnat (ja viimeisimmiksi jääköön myös vähäksi aikaa) ovat Puikkomaisterin sukkakirja ja Vakker Strikk. Puikkomaisterin sukkia katsastelen vielä vähän sillä silmällä, voisinko toteuttaa ne erivärisinä ja tuosta kirjasta ei onneksi ole ainakaan vielä pyrkimässä puikoilleni kuin yksi tai kaksi mallia. Mutta Vakker Strikk on taas aivan toista maata täynnänsä toinen toistaan ihastuttavampeja malleja ja kirjan kuvat ovat niin kauniisti otettuja, että kirjaa on ilo selata. Tämän kirjan haluan näyttää myös valokuvausta harrastavalle Elmerille! Kirjan kauniiden neuleiden toteuttaminen ottaa aikaa, mutta jospa vuosien saatossa saisin toteutettua kirjan ajattomia neuleita, mitään pikatöitä nämä eivät ole!


Eli on sanomattakin selvää, etteivät ideat tule loppumaan, kun kirjat tarjoavat valmiita malleja ja siihen lisätään vielä ne väkerrykset, joita oma pää laittaa kädet tekemään. Kysymys kuuluu vain, että mitä ensiksi..?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...