Vauvan A-linjainen pitsinen tunika

A-linjainen tunika valmistui housujen kaveriksi. Vähän kiukulla pistelin kaarrokkeen ja viimeistelyt menemään, valmista piti tulla vaikka sitten väkisten, sillä koko työ alkoi maistua puulta ja muita mielenkiintoisia neulomuksia odottelee toteuttamistaan.

Löysin mallin netistä, ilmaisohje norjaksi. Norjaa en tosiaankaan sujuvasti puhu enkä ymmärrä, mutta jotain oli jäänyt päähän koulun ruotsin tunneilta ja google-kääntäjän, arvailun, laskimen ja aiemman neulomiskokemuksen ansiosta selvitin ohjeen ja luullakseni onnistuin tekemään paidan melkolailla ohjeen mukaisesti.

Mallineule on helppoa pitsineuletta, olen tehnyt tällä aikaisemmin pipon.
Siinä ei siis mitään haasteellista, mutta puikot kylläkin alkoivat ryppyilemään minulle ihan urakalla: peräti kolmet pyöröpuikot räpsähtivät rikki, mikä on erittäin poikkeuksellista. Ensimmäisellä kerralla pääsi pari rumaa sanaa, sillä kun pyöröpuikosta lähtee pää irti kesken neuleen, niin se tietää melkoista silmukoiden poimimista ja ei auttanut muu kuin lähteä ostamaan uudet puikot, että saattoi jatkaa neulomista. Elmeri tokaisi, että eikös niitä kannata ostaa kerralla useammat ja niin teinkin, ostin kahdet uudet. Mutta en ehtinyt neuloa kuin kerroksen tai kaksi, kun uusikin puikko hajosi ja ärräpäiden ja ketutuksen määrä oli sanoinkuvaamaton. Kolmannet puikot onneksi hajosivat jo niitä kotelosta otettaessa, joten ei tarvinnut taas kalastella karanneita silmukoita. Lopulta neuloin siis kaarroketta 9:llä sukkapuikolla, mikä oli varsin hidasta ja koko ajan piti varoa, etteivät puikot sojota ja töki vauvamassuun. Lähetin vialliset puikot Novitalle, kaippa sieltä jonkinlainen korvaus aikanaan tulee.
Malli: Tästä KLIK LINKISTÄ 0802 Mix Barn (kannen kuvassa kiharatukkainen tyttö nojailee mekko päällä keinuhevoseen) ja sieltä nr 7 Babysett.
Lanka: SandnesGarn Lanett 1015
Puikot: 2 1/2
Langankulutus: 153 g
Tarkoitus on tehdä tähän vielä myssy, lapaset ja sukat, mutta tässä välissä tarttee tehdä jotain muuta, että pysyy mielenkiinto yllä.

2 kommenttia:

  1. Kyllä pikku tyllerön kelpaa noissa tamineissa! Vaikka ehkä olikin haasteellisen tehtävät mammalle, niin lopputulos on kovin kaunis. T. Tupsu

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Joskus tosiaan alkaa vastustaa, mutta se on välillä semmoista ja pääasia, että valmista tuli.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...