Puhemiehen kinnas

Kun näin Puhemiehen kinttaat kirjassa Sukupolvien silmukat, tiesin heti, että nämä minun täytyy joskus neuloskella, kinttaat olivat niin raikkaan yksinkertaisen kauniit. Ja kun kurkistin oikein syvälle Nalle-lankalaatikkoon, löytyi sieltä vieläpä oikeat väritkin, joten ei muutako puikot heilumaan.

Nämä ovat miesten kinttaat, mutta ohjeen silmukkamäärä 60 & puikot 2 1/2 pistivät epäilyttämään, että ohje on tehty pienikätiselle miehelle, sellaiselle, joka heiluttelee ennemmin huuliaan ja kynällä sievästi kirjoittelee kuin tarttuu kirveeseen ja halkoo sylillisen puita niin että lastut lentelee. Niimpä neuloin kinttaat puikoilla 2.75, jotta ne olisivat Oikealle Miehelle sopivat. Minulla on pitkään odotellut käyttöään KnitPro Symfonien puiset vain 15 cm pitkät puikot ja pääsin nyt kokeilemaan niitä. Ihan huiput puikot, luistivat ihanasti ja puikon pituudessa kaikki yli 15 cm on aivan turhaa! Hommasin samantien myös muita kokoja, tämän parempiin en ole koskaan ennen törmännyt!

Olisin mielelläni kuvannut kinttaat miehen kädessä, mutta kädet lähtivät työreissulle Lontooseen ja kotonaolevien pikkumiesten kädet eivät ole kasvaneet vielä miehen mittaan. Ei ole myöskään näkynyt putkimiestä tai nokipoikaa ja en kehtaa mennä naapuriin käsiä lainaamaan, joten pitää tyytyä kuvaamaan kinttaat ilman käsiä. Mies kerkesi sovittaa toisen kinttaan ennen matkaansa ja hyvin sopi.

Malli: Puhemiehen kinnas (ohje Pirkko Leinonen) kirjasta Sukupolvien silmukat. Ravelry: http://www.ravelry.com/patterns/library/puhemiehen-kinnas
Lanka: Novita Nalle tummanharmaa, oranssi, valkoinen ja vihreä
Puikot: KnitPro Symfonie 2.75
Langankulutus: Yhteensä 89 g
Mietiskelin jonkin hetken, käännänkö ei-symmetriset kuviot toiseen lapaseen peilikuviksi, mutta tein kuitenkin ihan ohjeen mukaisesti.
Valmiin lapasen leveys 10.5 cm, pituus 30 cm, varren suu->peukku 15 cm, peukku->kärki 15 cm, peukun leveys 4 cm, peukun pituus 8 cm.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit kintaat! Nuo puikot ovat ihanat, parhaat. Myös hiilikuituiset puikot ovat suosikkejani.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tuo on jotenkin vaan kaunis malli. Minä en ole kokeillut vielä hiilikuituisia puikkoja, mutta joku päivä pitää sellaisetkin varmasti testailla.

    VastaaPoista

Kuinka tuhota kilo huopuvaa lankaa