Vauvan soma pitsineuleinen myssykkä

Miten tätä vauvan pitsineulemyssykkää osasikin olla niin mukava tehdä? Johtuiko se siitä, että tässä oli riittävästi tapahtumia, ei mitään puuduttavaa samantoistoneuletta? Ensin neulottiin kymmenkunta senttiä pitsineulosta, sitten edestakaisin ja samalla kavennettiin, ommeltiin pieni takasauma, sitten poimittiin silmukoita ja neulottiin nauhakuja. Lopuksi vielä virkattiin etureunaan kiinteillä silmukoilla ja pylväillä koristusta. Myssykkä valmistui nopeasti kuin itsekseen. No, onhan se niin pienikin.
Hedwig tuli tosi iloiseksi, kun pääsi sovittamaan myssyä. Hedwigiä iloisemmaksi tuli vain Hedwigin omistaja, joka oli aivan haltioissaan. Hedwig halusi heti käydä antamassa pusun Pörrille masuun ja siitä se muiskaus kulkeutui paidan ja masunahkan ja pienenpienen(?) rasvakerroksen ym. kautta Pörrille.

Hedwigin pallonympärys on 36 cm eli vastasyntyneen kokoa, myssy on kuitenkin tehty 3-6 kk:n ikäiselle vauvalle, joten myssy on siis vähän isohko Hedwigille.
Jostain syystä tästä myssystä tulee mieleen Pieni talo preerialla. Olisikohan järkeä katsella kaikki jaksot, tässähän olisi vielä ikäänkuin aikaa ennen kuin Pörri syntyy? Ja mistäköhän nuo sitten saisi?

Ai, niitä olikin noin paljon. No, ehkä ei. Pitää katsella Netflixistä vaan ruotsalaisia rikossarjoja, saa Pörrikin vähän kielikylpyä ja huutaa varmaan heti ensisanoikseen mamma! No, kunhan ei huutelisi rumia ruotsiksi, ruotsalaiset kirosanat on meidän kotikatsomo omaksunut kutakuinkin helposti. On me muutakin opittu ja palauteltu mieliin, sillä kesä ja syksy on mennyt sujuvasti Johan Falkin, Sillan, Wallanderin ym. parissa. Varsinkin Elmeri toistelee ääneen lausahduksia ikäänkuin ne tulisivat hänelle aivan uutena, eivät kaukaisina muistoina ruotsin tunneilta. Mikä pistää minut pohtimaan, huiteliko opit toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Meillä oli kumminkin sellainen tehotätiope, joka aloitti tuntinsa aina sanomalla: Tyst nu!

Malli: Tästä KLIK LINKISTÄ 0802 Mix Barn (kannen kuvassa kiharatukkainen tyttö nojailee mekko päällä keinuhevoseen) ja sieltä nr 7 Babysett.
Koko: 3-6 kk
Lanka: SandnesGarn Lanett 1015
Puikot: 2 1/2
Langankulutus: 24 g

4 kommenttia:

  1. No niin on! Siis suloisuuden huippu. Täällä jo odotellaan että saahan nähdä kaikki nuo ihanat tamineet Pörrin päällä. :) t. Tupsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä pitää jokunen kuukausi malttaa odottaa, että Pörri syntyy.. ja kasvaa vaatteisiin:)

      Poista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...