Palmikkoa ja pitsiä alpakkapipossa

Kokeilin neuloa Novitan uusinta alpakkalankaa myssykän muotoon ja melko mukava neulomuskokemus oli heti sen jälkeen, kun älysin vaihtaa metalliset puikot puisiin. Luikas metallipuikko ja melko liukas lanka eivät toimineet ollenkaan yhdessä.

Mutta ennen kuin pääsin neulomaan, piti minun selata melkoinen kasa vanhoja käsityölehtiä, sillä muistin nähteeni jossain lehdessä kivan pipon ohjeen, mutten muistanut mikä lehti ja milloin tarkalleen ottaen ilmestynyt. Löytyihän se kuitenkin ja siinä samalla muutama muukin kiva ohje pisti silmään.

Ohjeen lanka Toikan Bremont Lilou (90% laama, 10% polyamidi, 50 g = 100 m, 20 s ja 28 krs = 10 cm) on siis vaihdettu Novita Alpaca Wooliin (50% alpakka, 50% villa, 50 g = 100 m, 18 s ja 26 krs = 10 cm). Pikkasen muokkasin ohjetta: Tein piposta 8 krs matalamman ja neuloin koko ajan puikoilla 4, kun ohjeessa neuvottiin neulomaan aluksi 3 1/2 puikoilla ja vasta pitsineulososuudesta alkaen puikoilla 4.

Malli: Moda 10/2014 malli nro 39
Lanka: Novita Alpaca Wool, 603
Puikot: Puiset 4
Langankulutus: 72 g
Tähän kuuluisi neuloa ohjeen mukaan myös rannekkeet, mutta en nyt heti niistä innostunut, ehkä myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen. Sinä se aina löydät noita kivoja pitsi juttuja. :) Pitäisi itsekin kokeilla tuota lankaa. Tuliskohan siitä lämpimät sukat tai lapaset lapsille. t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus jää joku malli mielenperukoille kaivertamaan:) En ehkä tekisi tästä langasta lapasia lapselle, voin jo mielessäni kuvitella, miltä ne lumipalloleikkien jälkeen vettyneinä näyttävät:D Ja epäilen, ettei lanka ole sukaksi kyllin kestävää. Mutta eihän mikään estä kokeilemasta.

   Poista
 2. Kaunis pipo! Minäkin olen miettinyt jos ostaisi tuota lankaa kokeeksi.

  VastaaPoista
 3. Kiitos:) On tämä ainakin kokeilemisen arvoinen lanka. Itse pistin alulle toisenkin pipon tästä langasta... ja kolmas etäisesti suunnitteilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...