Viimeaikojen kirjahankinnat

Ja pahoittelut heti alkuun siitä, että kuvat on mitä on ja niitä on nyt niin vähän, nääs äkkiä räpsin ne Pörrin lyhyiden päikkäreiden aikana, jolloin piti myös muita asioita saada hoidettua :)
Ensimmäisenä esittelyssä tänään saapuneet kirjat, joita olen odottanut melkolailla kieli pitkällä. Vasemmanpuoleinen Villit vanttuut ja vallattomat villasukat pitää sisällään aika monta mallia, jotka jo ensi selauksella houkuttelivat. Varmasti tulee tehtyä ainakin kissasukat
Ja Miaut... ja Kartanon ruusut ja Meduusat. Ja poikasille voisi tehdä pääkallosukat. Hyvä kirjahankinta, ei jääne pelkästään kirjahyllyn täytteeksi!
Sitten taasen tuo toinen, Klompelompe, joka pitää sisällään neuleita pääasiassa lapsille, mutta myös aikuisille. Ihana kirja jo pelkästään selattavaksi, niin kauniita kuvia täynnä tunnetta ja elämää, ei mitään sinnepäin räpsäisyjä. Pitää jälleen kerran todeta, että kyllä norjalaiset osaa. Jotenkin tykkään jo pelkästään tuosta paperin tuntumasta, joka heidän kirjoissaan oman kokemukseni mukaan on. Tästä kirjastahan voisi taas tehdä vaikka sun mitä, esimerkiksi tämän soman mekon.
Entäpä sitten tämä takki?
Tai kaarrokepuserot? Ja paljon muuta, myssyjä, käsineitä, housuja, villatakkeja... voi kuulkaa, eräs Pörri-tyttönen tulee olemaan puettuna tämän kirjan malleihin, näin ennustan. Ja kirjassa on myös malleja aikuisille. Että kiitos Tupsulle kirjavinkistä, olen täysin samaa mieltä kanssasi!
Lopuksi kolmesta kirjasta vain kansikuvat, nääs pitsineulekärpänen otti ja puraisi minua, joten mallikirjoja on hankittu tässä pikkuhiljaa lisää. Shetlannin pitsit on hyvä kirja, siinä on enimmäkseen neulemalleja, olikohan 119 mallia, mutta myös ohje muutamiin neuleisiin. Pitsihuivit neuloen taas sisältään enemmän malleja pitsihuiveihin, mutta myös joitakin mallineuleita. Sitten Haapsalun shaalit sisältään ohjeet yli 110 pitsineulemalliin. Luulisin, että näillä pärjäilee melko pitkälle pitsineulekärpäsen pureman hoidossa. Lääkkeeksihän nämä on vaan hommattu.

4 kommenttia:

 1. Upeita kirjoja. Ihana tuo kissamalli. Minulla on myös pitkimallikirjoja, muttei aikaa neulomiseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa houkuttaisi aloittaa, mutta vielä ei ehdi. Jospa sen neulomisen aika tulee sitten aikanaan :)

   Poista
 2. Samaa miltä eli nuo kaikki aivan ihania. :) T. Tupsu

  VastaaPoista

Uutta itää