Viikon aikana postilaatikkoon kolahtaneet kirjat

Uusi neuletuttavuus Itävallasta oli neulonut ihan älyttömän määrän islantilaisvillapaitoja ja alkoihan se tietysti minunkin tehdä niitä kovasti mieli, kun kuvia katselin. Kun tähän vielä lisätään Tupsu-serkun Lettlopi ja Alafosslopi-lankahehkutus ja kirjavinkki Islantilaisia neuleita -kirjaan, niin se oli taas menoa... Ei mennyt kuin yksi vilaus, kun olin tutkinut Adlibriksesta ja kaikkialta muualtakin netistä, että Islantilaisia neuleita -kirjaa ei kertakaikkiaan enää ole saatavilla, ei niin missään. Ei uutena, eikä käytettynä. No, onko tuo toisaalta isokaan ihme, sillä kirja on ilmestynyt vuonna 2013 suomeksi. Laitoin siis erinäisiä ostopyyntöjä käytettyyn kirjaan ja yksi niistä nappasi melko nopeasti. Ja vaikka kirjan tulo kesti minusta turhankin kauan, niin alkuviikosta se oli kuitenkin viimein hyppysissäni. Ja ei muuta kuin sivuja pläräilemään ja lippulappuja niiden sivujen väliin, jotka kiinnostivat muita enemmän.
Minulle?
Pörrille?
Pörrille?
Tällä hetkellä ykkösvaihtoehto minulle.
Vaikka ei tämänkään hassumpi olisi, erivärinen vain.
Ihana mekko olisi tämä.
Kivat tumput
Elmerille?
Tai tämä Elmerille?
Tai sittenkin tämä Elmerille?
Ihan villissä olen tämän kirjan kanssa, mutta minulla on hyvin aikaa tasoittua ja vetää henkeä, sillä en tällä hetkellä kerkiä aloitella islantilaisneuleita, sillä puikot kilkuttelevat nyt aivan muuta.

Postilaatikkoon kolahti toinenkin kirja, nimittäin Merja Ojanperän Kauneimmat villasukat. Kun sain haisun tästä kirjasta en ensin todellakaan meinannut tilata sitä, mutta sitten näin muutaman kuvan sukista ja kirja meni sittenkin tilaukseen. Ensiselailun jälkeen jäi vähän vaisu fiilinki, mutta selattuani kirjaa etu- ja takaperin löytyi sieltä muutamia toteutettavia malleja. Ja toisenväriset langat valitsemalla saisi malleihin uutta eloa. Kirjan sukkiin on käytetty pitkälti tavallisia lankoja eli enimmäkseen TeeTeetä, Nallea ja Veikkaa. Monissa sukissa on laitettu koristeeksi kukkahörsykkeitä, mutta minä en niitä sukkiin vähääkään kaipaile.
Kirjan houkuttelevin malli on tämä, joku toinen väri vain kehiin.
Nämä ovat tietysti kauniit, ilman lisukkeita.
Yksinkertaisen kauniit, takapuolen lisuke pois.
Kuin myös nämä, ilman kukkaa.
Jotain muuta kuin ainaista perussukkaa miehelle.
Kirjan kirjoneuleet eivät minua toistaiseksi sykähdyttäneet, jäi jotenkin semmoinen maku, että on otettu neulemallikirja, josta on otettu valmiit mallit sukkiin. Mutta saattaahan se olla, että joku päivä kilkuttelen jotain mallia sukiksi...

Ja ei tässä vielä kaikki, sillä postilaatikkoon kolahti eilen vielä kolmaskin juttu, nimittäin virolainen sukkakalenteri. Tekee kovasti mieli opetella vironkieli, on niin hauskanoloista ja paljon ymmärtää, vaikka ei mitään osaa. Hee, tuttu tunne minulle.
Kalenterin kuumottavin malli on tämä.
 Tämäkin kiinnostaa.
Ja tämä myös.
Että silleesti olisi taas uusia malleja, entisten päälle ja lisäksi. Mutta nyt pitää lähteä leipomaan piirakkaa, kun Pörri vielä koisailee hetken. Se on morjens!

4 kommenttia:

  1. Oi mikä päivä ollut sulla! Ja ihania nuo kirjat. Mutta mistä olet tuommoisen kalenterin löytänyt? Jokos langat saapui? T. Tupsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Virosta tuli kalenteri ihan hetkessä, kun kehtasin pyytää FB:n virolaisessa sukkakutojaryhmässä. Langat eivät ole vieläkään saapuneet, mutta kyyti jo buukattu...

      Poista
  2. Varsinaisia aarrekirjoja täynnä huikeita neulemalleja.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 1/14 Mökkitie