Kotileikkiä ja sukkaneulontaa Pärnussa

Pärnun pieni vuokrakolmio oli väliaikaisesti pieneksi kutistuneelle perheellemme kuin lapsuuden leikkimökki, jossa leikittiin huoletonta kesäistä kotileikkiä: Tehtiin ihan vähän ruokaa pikkukeittiössä ja vielä vähemmän muita kotitöitä. Muu aika käveltiin tai leikittiin puistossa, sekä tietysti neulottiin. Jos minulla olisi pieni kerrostalokoti ja vain yksi lapsi, minulla olisi paljon enemmän vapaa-aikaa. Mutta en minä silti vaihtaisi osaani <3
Pikkukeittiö tuo mieleeni kaksion, jossa asuin ennen Elmerin tapaamista. Pärnun keittiössä oli sellainen erikoisuus, että hanasta tuli vain kylmää vettä ja kuivauskaappia ei ollut ollenkaan. Kaikki astiat pestiin pesukoneessa tai haettiin vessasta tulikuumaa vettä tiskialtaaseen. Saattaisi alkaa pidemmän päälle ärsyttää, mutta kotileikeissä, ei.
Jostain syystä ihastuin keittiön tapettiin.
 Ja kelloon myös.
Kotileikin ohessa kaivettiin uudet kerät esiin ja alettiin tikutella kakspuolosen puikoilla sukkia. Ja vaikka ohuesta langasta neulominen on nopeampaa kuin paksusta, niin valmista sukkaa tulee kuitenkin hitaammin, sillä yksi rivi on vain millin tai kaksi pitkä.
Neulomisen ohella laitoin yhtenä päivänä Pörrin matkarattaisiin ja rynkytettiin kävelykadulle lankaostoksille. Sieltä löytyi aivan ihana pieni kauppa, joka oli survottu aivan täyteen kaikenlaisia lankoja. Se oli niin ihana! Jos olisin kehdannut, niin olisin näpsäissyt kaupan sisältä kuvan tänne blogiini, mutta olin sellaiseen liian nynny.
Olisin viihtynyt kaupassa pidempäänkin, mutta Pörri ei, joten pikapikaa etsin joitakin lankakeriä ja varmasti palaan seuraavalla kerralla samaan kauppaan!
Langat maksoivat sitä paitsi niin vähän, että kukkaroa nauratti :D
Hot Socks Evergreen -sukat valmistuivat aikanaan, mutta päättelyvaihe piti suorittaa vasta kotosalla, sillä mukana ei ollut neulaa.
Yhden oven vieressä lentelivät perhoset, joiden avulla opeteltiin Pörrin kanssa värejä. Punainen osataan jo ja muita satunnaisesti oikein.
 Molemmat, sekä perhoset, että sukat, ovat kivan värikkäät.
Malli: oma perussukka omaan jalkaan, 60 silmukkaa
Lanka: Hot Socks Evergreen
Puikot: 2 1/2
Langankulutus: 55g
 

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mukavalta kotoilulta... (: Kauniit sukat! Mulla jäi kaikki ihanat lanka- ja käsityöpuodit välistä, vaikka vietin viikon Saarenmaalla (riparilla töissä). En ihan kolleegoita viitsinyt raahata lankahypistelyyn mukaan, vaikka turisteina lähiseutuja kierrettiinkin. :D Joku toinen kerta sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parempi mennäkin joko yksin tai samanhenkisten kanssa, niin saa hypistellä rauhassa :)

      Poista

SNY - toukokuu