Räsärit lapsen "valitsemista" väreistä

Sattuipa joskus keväällä tai alkukesästä sellainen tapaus, että istuin tässä koneellani ja puolitoistavuotias touhusi lankakasani parissa ja nosti sieltä pöydälle kaksi kerää sanoen joko "äitin" tai "lanka" tai "tässä", en muista tarkalleen. Mutta pöydän reunalle ilmestyi kuitenkin kaksi kerää ja tulkitsin sen niin, että niistä pitäisi jotain tehdä, siis vaikkapa räsärit. Ja varsinkin siksi, että nostetut kerät miellyttivät omaakin silmääni ja alkoi kiinnostaa, minkälaiset sukat langoista tulisi. Lankojen nostotapaus oli vähän samanlainen kuin Räsymattosukkabingossa, paitsi että siinä nostetaan kerät sokkona, mutta nämä kerät valitsi Pörri-tyttönen täydellisen värisilmänsä mukaan. Tai joku muu kuin minä toteaisi varmaan, että summanmutikassa :D Mutta niin tai näin, niin kauniisti värit liukuvat.
Mutta ärsyttävän karheita olivat nämä uudehkot kerät ja haisevat ei-kivalle. Kädet myöskin kuivuivat kovasti, koko ajan sai olla työntämässä rasvaa näppeihin. Pitää alkaa seurata, johtuuko tästä langasta vai onko vain sattuman sanelema juttu.
Miesväki toi joskus joenrannasta tällaisen ruukun, pitänee alkaa hieroa sitä, josko sieltä vaikka hypähtäisi joku tyyppi ja kyselisi kolmea toivomusta. Vai onko yhtä ruukkua kohden vain kolme toivomusta ja ne on nyt käytetty, kerran ruukku oli hylätty? Josko kuitenkin miettisi, mitä toivoo ja eikun kokeilemaan?
Sukista koitin tehdä samikset ja melkein tulikin. Ja sen lisäksi tuli jälleen kerran liian pienet, sama kutisteluongelma vaivaa edelleen kuin edellisessäkin parissa.
Vaan nyt ajattelin laitella ehketi lapasia puikoille. Ja odotan, koska pääsen esittelemään täällä yhdet kirjoneulesukat. Ja valmistan yksiä toisia kirjoneulesukkia.
Siinäpä tämä kesä syksyksi vaihtunee.

Malli: Oma perussukka
Lanka: Novita Raita 883 & 806
Puikot: KnitPro Zing 3 1/2
Langankulutus: 90 g

6 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä oikeesti kivat perussukat. Väri on todella nätti. Hyvä värisilmä Pörrillä. <3 t. Tupsu

  VastaaPoista
 2. Kauniin väriset sukat tosiaan :)
  Itselläni ainakin aina 7Veikkaa kutoessa sormeen tulee langankulun kohdalle punainen hiertymä joka aristaa välillä pitkäänkin ja myös kädet kuivuvat. Sukkia jaloissa pitäessä ei tätä ongelmaa ole, kun alla on aina tavalliset sukat.
  Vilma lanka, jossa on samat ainekset kuin veikassa, ei tälläisiä minun sormilleni aiheuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin, en siis ole ainoa ja olet jo seurantaakin tehnyt. Minulla alkoi nyt epäilyttää, koska en ollut vähään aikaan veikasta neulonut, mutta nyt kahdet sukat peräkkäin (toki muitakin lankoja työstänyt siinä sivussa)... ja ärsyttävän kuiviksi meni kädet. Laitetaan seurantaan...

   Poista

SNY - toukokuu