Guardians

Näillä kavereilla on varmaan ollut viime aikoina kiireitä? Ovatkohan he huomanneet ollenkaan, että oma pikkuinen pallomme tarvitsisi heitä kenties enemmän kuin muualla galaksissa luurailevat pahikset? Tuhoamme omaa palloamme sellaista vauhtia, että hirvittää. Lisäksi siellä ja täällä vaanii julmia ihmisiä julmine aikeineen. Ja muitakin tapahtumia ja murheita riittää. Mutta ehkä nämä tyypit ovat erikoistuneet vain tietynlaisiin pahiksiin. Ja muuten pitää itse kenenkin pyytää apua omilta suojelusenkeleiltään. Onneksi sellainen sattui paikalle viime viikolla, kun poikani ajoi pyörällä kouluun ja heitti voltin pyörätielle ilmestyneen auton konepellille. Ehkä suojelija pehmensi tömpsyä ja tuosta selvittiin säikähdyksellä ja yhdellä naarmulla.
Osallistuin jälleen Knitting socks in Finland -FB-ryhmässä pyöräytettyyn International sock swap -tapahtumaan. Siellä kyseltiin yhden yllytyshullun perään ja minä viittasin niin, että käsi oli irrota paikoiltaan. Ja otin haasteen vastaan: Neuloa Guardians of the galaxy -elokuvien fanille teemaan liittyvät sukat.
En juuri koskaan katso sentyyppisiä elokuvia, mutta nyt olisin katsonut, mikäli Netflixistä olisi löytynyt, mutta ei... eli elokuvan teemat ja tunnelmat piti arpoa Googlen kuvahaun kautta, toivottavasti ei mennyt pahasti pöpelikköön.
Piirtelin sukat ja sen jälkeen velloin epävarmuuden suossa miettien, pitäisikö sittenkin ottaa jostain valmiit kuvat ja mennä niiden mukaan. Mutta koska tykkään tehdä asiat omalla tavallani, niin sukkien kaukaisesta saajasta tuli viaton uhrini.
Aloitin tekstisukasta ja tarkoitus oli tehdä toinen sukka sinisävyisenä ja sitoa molemmat sukat toisiinsa samanvärisen terän avulla. Sukkien väriä arvottiin ja pohdittiin ihan porukalla ja etänä serkunkin avulla. Sininen ei kuitenkaan toiminut käytännössä, omat lapsetkin totesivat, että oudolta näyttää. Käänsin sitten hätäpäissäni toiseen sukkaan värit toisin päin. Jos olisin alunperin lähtenyt tekemään käänteisillä väreillä, niin terätkin olisivat siten, mutta...
Sukkien saajan jalan mitat olivat astetta isommat kuin omani, joten se tuotti oman vaikeutensa tällaiselle noviisille kuin minä. Toivottavasti sukat ovat sopineet saajan jalkaan, mutta eivät myöskään hölsky jaloissa, koitin tehdä joustavampaa kuin normaalisti.
Malli: oma
Lanka: Gjestal Maija 255, 281, 280
Puikot: KnitPro 3
Langankulutus: 124 g
Ja pssstttt: Pientä suojelusta tälle pallolle ja sen asukkaille...

6 kommenttia:

 1. Niistähän tuli hienot! Ja kyllä tuo väri on todella parempi kuin ne alkuperäiset vaihtoehdot. Saaja on varmasti tyytyväinen. T.tupsu

  VastaaPoista
 2. Onneksi oli enkeleitä matkassa poitsulla! Aika mageet sukat. Ei mikään helppo teemavalinta sukille. :D

  VastaaPoista
 3. Hienot tuli! Ja suunnittelu on aina ihan parasta.
  Min poika on tehny ihan saman kuperkeikan, ja selvis myös hyvin pienin vahingoin, ihme kyllä. Kyllä se aina pelästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä suunnittelun suhteen, se on mukavaa... ja 1. sukan neulominen.. :D Näin on, onneksi sinunkin poitsusi selvisi säikähdyksellä.

   Poista

SNY - toukokuu