Taimihässäkät KAL 2/12 - Mustasilmäsusanna

Mustasilmäsusanna (Thunbergia alata), tuo tummasilmäinen kaunotar, on Taimihässäkät-sukkien 1. kukkanen. Olen monena kesänä kasvattanut Mustasilmäsusannaa, milloin oranssinkeltaisena, milloin valkoisena, ja varmaan joskus sekä-että. Ja tämä kaunotar löytyy vaikka ja missä väreissä. Katso Googlen kuvahaku: KLIK
Minkä värisiä Susannoja sinä kasvatat? Tai ehkäpä onnistut luomaan jonkun aivan uuden värin, jota ei kukaan ole koskaan nähnytkään!?!
Laita ruukkuun multaa, tee sormella pieniä kolosia ja kylvä jokaiseen koloon siemen, peitä mullalla, kastele ja jää odottamaan :) Minä kylvän yleensä muutaman siemenen per ruukku, mutta nyt voit kylvää niin monta siementä kuin sukanvarren koossasi on kukkaa...

Jaa silmukat kaavion mukaisesti uudelleen puikoille. Ota pohjaväri ja 1. kukkaväri ja neulo kaavion mukaisesti.  Kaaviota luetaan oikealta vasemmalle ja alhaalta ylös.

Keskelle taakse neulotaan koko varren mittainen yhden silmukan väriraita. Eli tuo kyseinen silmukka neulotaan aina kuviovärillä oikein. (Ja silloin, kun kuvioväriä ei välikerroksilla ole, nostetaan silmukka tuon väriraidan kohdalla nurin neulomatta. Mutta tässä 1. päivän kukassa ei ole vielä tällaisia nostettavia silmukoita, paitsi, jos olet neulonut resorin jollain kuviovärillä, niin nosta 1. kerroksen viimeinen silmukka neulomatta.)

Kaaviossa ei ole sidottavia langanjuoksuja, koska pisin langanjuoksu on 5 silmukkaa ja se menee mielestäni vielä sitomatta. Mutta jos olet tottunut sitomaan tiheämmin, niin kaikki tavallaan :)

Jos haluat lopputuloksesta siistin, niin pidä langat koko ajan samassa järjestyksessä sormella, kuvioväri dominoivana. On olemassa moninaisia tapoja pitää lankoja sormella kirjoneuletta neuloessa, mutta minä osaan vain sen vanhanaikaisen tavan, jossa langat ovat etusormella vierekkäin. Ja silloin kuvioväri on lähempänä ja pohjaväri kauempana, jotta kuvioväri tulee kuviossa paremmin esiin. Langanohjaimia en myöskään ole koskaan kokeillut käyttää, mutta tarkoitus on joku päivä sellaista koittaa.

Niin, sitten vielä sellainen asia, että minulla on aina tapana piirrellä kirjoneulekuviot itse excelillä, koska se on minusta aivan älyttömän hauskaa. Eli josko joku kuvio sattuu näyttämään tutulta, niin sekin on mahdollista, mutta minä olen sen silti itse piirustellut. Ja tämänpäiväisessä kuviossa olen koittanut tavoitella Mustasilmäsusannan muotoa ja samalla vältellyt yli 5 silmukan langanjuoksuja, jotta neulominen pysyisi kivempana. Ja tässä on siis lopputulos:

Susanna on minusta aivan ihana nimi.
Neulomisen iloa kaikille, huomenna neulomme Mustasilmäsusannalle ruukun :)
Ja kysymyksiä saa edelleen kysyä ja kommentteja heittää, koitan vastailla heti, kun pystyn :)
------
Päivitystä: Oma mustasilmäsusannani lähti hyvin itämään ja kukkii heti:


4 kommenttia:

 1. Sain juuri valmiiksi pinkit mustasilmäsusannat! Ajattelin sen olevan jonkinlainen luonnonoikku, mutta googlettamalla löysin kuin löysinkin pinkkejä susannoja. Mitäköhän muita kasviharvinaisuuksia näihin sukkiin tulee kudottua... Tämä on ensimmäinen KALini ja hyvin malttamattomana odotan huomista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkkejä susannoja en ole koskaan elävänä nähnytkään, mistähän sellaisia siemeniä löytyisi..? Tai jotain punasävyisiä, joita kuvahaussa näkyy. PItänee googlettaa lisää :D Mukavaa, että olet mukana neulomassa :)

   Poista
 2. Mulla on viininpunaisia. :D Kyllä niitä punasävyisinäkin näytti googlen mukaan olevan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä enemmän alkaa kiinnostaa punasävyinen susanna, ihan pakko löytää jostain sellaisia siemeniä tai hätätapauksessa valmis taimi!

   Poista

Lahjoitetut