Apukissa Punainen Lanka -blogin keräykseen

Huomasin viikonloppuna, että Punainen Lanka -blogin Seijasisko oli haastanut kaikki käsityötaitoiset tekemään turvaleluja Oulun Ensi- ja turvakodin lapsille. Ajatus tuntui hyvältä, joten otin haasteen hetimiten vastaan ja ryhdyin tutkimaan kirjoja, joissa on itsetehtyjä leluja. Palasin kuitenkin aika pian takaisin Seijasiskon blogiin, sillä siellä on paljon linkkejä leluohjeisiin, ei tarvitse muuta kuin valita mieluiten ja alkaa toteuttaa. Päädyin tekemään Apukissaa Seijasiskon omalla ohjeella, mutta ohjeesta poiketen pyörönä. Tässäpä tämä katti muikistelee valmiina ja odottaa, että pääsisi jonkun pienen tytön halattavaksi.
Langaksi otin Karismaa kissaväriin, sekä Karismaa ja Veikan jämäkeriä pukuun. Neulominen alkoi käpälistä ja eteni siitä ylöspäin. Kun jalat olivat valmiit, jatkettiin siitä aina kainaloihin saakka. Sitten neuloin hetken etu- ja takakappaletta erikseen ja sitten taas pyörönä pään. Nostin etutassuja varten silmukat ja neuloin ensin pukuvärillä ja sitten kissavärillä tassunpäät.
Oli ihan hauskaa raidoittaa kisua kuin räsymattosukkaa konsanaan. Mutta tassuja neuloessa muistui mieleen, miksi peukun ja sormikkaiden tekeminen ylipäätään on niin hi-das-ta. Neuloin ne tällä kertaa neljällä puikolla.
Puin kisulle iloisenvärikkään haalarin päälle. Kissan voi tosiaan ohjeen mukaan tehdä myös taka- ja etukappaleet erikseen ja ommella sitten kappaleet yhteen. Ja haalarissa oli käytetty aina oikein -neuletta, mutta minä neuloin omani sileänä. Minun kissasta tulikin sitten sellainen pitkä ja laiha, eikä ollenkaan sellainen kuin alkuperäinen. Mutta omin käsin on tehty ja ajatuksen kanssa :)

Ohje: Apukissa vähän mukaillen, Punainen Lanka -blogissa ohje: KLIK
Tässä linkki myös haasteeseen, mikäli haluat osallistua: KLIK
Lanka: Karisma 55&33, Veikan jämäkeriä
Puikot: 3 1/2
Langankulutus: 69 g, (kissaväriä n. 24 g)
Kissan pituus 37 cm ja leveys 11 cm

1 kommentti:

  1. Voi kiva kun löysit keräykseni. Kissasi on ihan ylisöpö. <3 Se on hauskaa kun jokaisella on oma käsialansa ja oma tyylinsä niin ei näistä kissoista kahta samanlaista tule :)

    VastaaPoista

Uutta itää