Taimihässäkät KAL alkaa 15.2.

Oletko sinä sellainen, joka ei helmi-maaliskuussa pysty kulkemaan siemenhyllyn ohitse ilman, että kärryyn tai koriin siirtyy nippu pikkuisia pussukoita? Sittenkin, vaikka edellisenä vuonna olisit vakaasti päättänyt, että tulevana vuonna kaikki taimet haetaan saletisti puutarhalta, jo riittää jokakeväinen taimi# (sanan loppu sensuroitu). Tilaisuutesi on koittanut, kasvata taimet sukissasi... ja ne toiset akkunalla. Seuraava uusi kuu on 15.2., joten silloin on ryhdyttävä puuhaan, mikäli haluaa siemenien itävän hyvin ja saada terhakat taimet. 
Jo vain, kävin eilen kaupassa ja pysähdyin siemenhyllyn luona...
Taimihässäkät on polvipituinen kirjoneulesukka, varsi kirjoneuletta ja teräosa pintaneuletta. Ohjeen 1. pätkä julkaistaan tässä blogissa 15.2. ja siitä eteenpäin pätkä per päivä. Varsi on valmis 25.2. ja sen jälkeen, 26.2., annan kerralla ohjeen teräosaan, joten jokainen voi neuloa sukat loppuun omalla vauhdillaan. 

Olen neuloskellut omia sukkiani sekä Nallesta, että Maijasta, ja puikot 3. Huomasin itse, että jostain syystä Maijasta tulee hieman pienemmät/kapeammat sukat kuin Nallesta. 
Josko haluat lähteä mukaan, niin voit alkaa jo valkkailla silmiäsi hiveleviä värejä: Tarvitset pohjavärin, kukkaruukkuvärin ja 5 kukkaväriä. Kaikki kukat voi neuloa myös yhdellä värillä. Teräosa neulotaan pohjavärillä. Kantalapun ja varvasosan voi neuloa kukkaruukkuvärillä tai pohjavärillä tai jollain muulla värillä. 
Pohjaväriä on hyvä olla 150-200 g. Kukkaruukkuväriä riittänee 50 g ainakin pienimmissä koossa. Kukkavärejä tarvitset nöttöset per kukka.

Sukan varrren pituus on 39 cm: resori + 97 krs kirjoneuletta. Tavatallaajan sukassa on pohkeessa 74 silmukkaa. Piirsin myös kaavion enemmän kehittyneelle, 86 silmukan, pohkeelle. Kaavio löytyy myös simpsakalle, 62 silmukan, pohkeelle. Nilkan kohdalla on silmukoita 56-58-60, mutta noita pystyy vähän säätämään.
Teräosan leveyttä ja pituutta voi säätää omaan jalkaan sopivaksi.

Eli ota 7 toisiinsa sopivaa väriä ja järjestele kukkavärit valmiusasentoon, helmikuun puolivälissä alkaa tapahtua :)

16 kommenttia:

 1. Ehdottomasti haluan tähän mukaan vaikken koskaan ole näistä yhteisneulonnoista perustanut aikaisemmin :D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa! Täällä yksi innokas mukana. <3 t. Tupsu

  VastaaPoista
 3. Vakavassa harkinnassa nämä, mutta pitää nyt kattoa, just toiset pitkävartiset saa pois alta ennen tämän alkua, niin jaksaako toisia heti perään... :D Mutta seuraan ainakin mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 4. Ymmärsinkö oikein, että tulee pelkkiä kukkia ilman vartta/lehtiä. Eli vihreä kävisi pohjaväriksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kukka + sille ruukku. Ja näitä tulee varteen 5 kpl. Kaikki värit käy, jotka omaan silmään näyttää näteiltä.

   Poista
 5. Ooh, kuulostaa kivalta! Täytynee yrittää tikuttaa nuo vaiheessa olevat ystikset loppuun, niin voisin harkita seuraavaa projektia! 😊

  VastaaPoista
 6. Hei
  Kiva juttu tulossa,neulotaan yhdessä ja olen mukana.

  VastaaPoista
 7. Eipä enää pitkään kun hässäkkä alkaa. Lankavarasto täydennetty. Jännä juttu tää.

  VastaaPoista

Lahjoitetut