Taimihässäkät KAL 3/12 - Mustasilmäsusannalle ruukku

Tänään neulomme Mustasilmäsusannalle ruukun. Minun akkunallani näyttää nyt tältä:
Muistakaa neuloa keskelle taakse yhden silmukan väriraita. Niillä kerroksilla, jolloin neulotaan pelkästään pohjavärillä, nostetaan väriraitasilmukka nurin neulomatta, jotta väriraitaan ei synny ikävännäköisiä katkoksia.

Jos haluatte lyhentää varren kokonaispituutta n. 1 1/2-2 cm:llä, niin kokeilkaa neuloa ruukku suoraan mustasilmäsusannaan kiinni eli jättäkää tämänpäiväisen kuvion välikerros 13 neulomatta.
Jos haluatte lyhentää sukan mittaa vieläkin enemmän, niin jättäkää myös kerros 22 neulomatta. Tällöin tämänpäiväisen ruukun ja huomenna neulottavan kukan väliin jää vain yksi välikerros.
Jos taas toiveissa on pidempi sukka, niin neulokaa ruukun jälkeen 1-2 välikerrosta lisää.
Mikäli lähdette lyhentämään/pidentämään sukkaa jättämällä välikerroksia pois tai lisäämällä niitä, niin toimikaa samalla tavalla myös kaikkien tulevien kukkaruukkuohjeiden kanssa.
Kukkaruukku tulee olemaan kaikille kukille erilainen, mutta välikerroksien määrä on sama.

Kuviossa ei edelleenkään ole yhtään sidottavaa langanjuoksua. Pisin langanjuoksu on 5 silmukkaa ja se menee vielä sitomatta. Ja sama pätee myös tuleviin kuvioihin, sukassa on sidottavia langanjuoksuja vain viimeisen kukan kohdalla, yhdellä rivillä. 
Piirsin ruukun ensin kulmikkaammaksi, mutta pyöristin kulmat, jotta susanna saisi hempeämmän ruukun. Susanna on kuitenkin mielestäni näiden sukkien taimikauneuskisassa numerolla 5 eli nätimpää on tulossa :)

Huomenna kylvämme varteen toisen kukkasen ja se on aika nätti :)

P.S. Vanuttunut Villasukka löytyy myös Facebookista samalla nimellä, laitan siellä olevalle sivulleni päivittäin linkin, joka vie tänne blogiini ohjeeseen. Mutta, jos haluatte laittaa kuvia tekeillä olevista sukista tai kommentoida/keskustella, niin sen voi tehdä myös siellä Facebookin puolella. Mutta tämä vain vinkiksi... ja voi myös neuloskella ihan issekseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lahjoitetut