Nukke "joulupallomiehien" ohjeen mukaan

Emon pienellä kummityttösellä on pian synttärit ja nyt pitääkin olla ripeä ja nopea, että ehtii saada lahjan ajoissa valmiiksi. Onneksi on tämä kirja ja kaikki tarpeellinen hommattuna jo aikapäiviä sitten, ei muuta kuin tuumasta toimeen ja nuken jalka alulle.

Ja oikeastaan pitäisi tehdä näitä kaksi, koska kukapa sitä yksikseen haluaa leikkiä, joten kummitytön siskolle myös oma:)

Täytyy kyllä todeta, että näin pienen jalan neulominen on hirmuisen hidasta ja käy kipeästi sormiin. Varsinkin kun yrittää tehdä jämäkkää neulosta, ettei täytteet pursuile ulos.
Tässä samassa ajassa olisi varmasti neulonut pitkästi normikokoista sukkaa. Mutta katsotaan, miten tämä edistyy...


Ehdin tänään (6.4.) jatkaa vain hieman, mutta nyt on toinen jalka valmis. Tätä on todella mukava neuloa ja jalka täytetään sitä mukaan, kuin valmista pötköä tulee:)

Jalat yhdistettynä toisiinsa ja hyvä minä, molemmat jalkaterät osoittavat samaan suuntaan :)
Mietin hetken, olisinko neulonut nukelle jalkojen yhdistämisvaiheessa pikkarit, mutta ajatus siitä, että tämä nukke pitäisi aina ja aina samoja pikkareita, ei kuulosta kivalta. Nukesta tulee siis täysin nude. 
Ja jaloilla on sitten pituutta, ei ole mikään perisuomalainen persjalka tämä.
Lankalauantain näpertelyä -> nukke päätä vaille valmis.

Pään väkerrystä. Nenä, silmän aukot ja irtosilmä, joka kiinnitetään paikoilleen.
Nukke valmistui 2. pääsiäispäivänä. Silmien teko oli todella vaikeaa, eikä varsipisto todellakaan ole minun juttuni. Mutta tämän parempaan en pysty (vaikka mietin, puranko vielä suun ja teen uudestaan). Seuraavaksi teen tälle vielä mekon ja ehtinee ajoissa synttärilahjaksi:)

Helmiina-neiti on nyt valmis ja puettuna uuteen leninkiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, kommenttisi julkaistaan mahdollisimman pian :)

Junassa neulotut sukat

Jouduin yhtenä päivänä istumaan junassa pitkät pätkät, ja siinä, jos missä, on aikaa neuloa... ja salatutkiskella muita matkustajia.  ...