Itsestäänsiliävien paitojen ihanuus

Elmeri pitää aina töissä kauluspaitoja ja Emo välttelee, minkä pystyy, silittämistä. Tämä ei ole toimiva yhtälö. Emon mielestä silittämisessä, jos missä, menee elämä aivan hukkaan. Mutta ennen kaikkea on silittäminen tosi tylsää.

Emo kyllä nopeasti pesee kaikki koriin kasautuneet paidat (ja myös ne, jotka eivät omin jaloin sinne osaa mennä). Mutta tähän kaikki tökkää.
Siispä yleensä sunnuntai-iltaisin on Emon viimeistään arvioitava, onko Elmerillä seuraavaksi viikoksi silitettyjä paitoja, ja jollei näin ole, on silitys auttamatta edessä. Ja jottei se olisi edessä myös viikon päästä, kannattaa samalla tuskalla silittää niin paljon, että "riittää ainakin kahdeksi viikoksi". Niin, Emo laskee aina, kuinka monta paitaa on silittänyt. 

Viime sunnuntaina kuulin, kuinka Elmeri ja Emo yhdessä laskivat silitettävien kasaa kasvattavat paidat. Kasa oli valtava, koska sitä eivät kasvattaneet pelkästään edellisten viikkojen en-enää-jaksa-silittää-paidat, vaan myös kahden viikon uusi kertymä sekä iso nippu täysin uusia, kuulema itsestäänsiliäviä paitoja. 
He pääsivät lukuun 30, jolloin kuulin Emon ääneen ihmettelevän, mihin joku tarvitsee 30 paitaa?? (Tähän voisin kysäistä, että mihin ihminen tarvitsee tuollaisen määrän lankoja??)

Emo ryhtyi silittämään ja laskeskeli, että 2 h ja 30 min = 30 silitettyä paitaa.
Emo luovutti 12 paidan jälkeen. 
Kyllä sillä taas pari viikkoa pärjää.
Ja jollei pärjää, voi hakea kasasta itsestäänsiliävän paidan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Uutta itää