Postin tuomia

Postipoika heittää lootaan joskus muutakin kuin pinon laskuja ja viime aikoina on Muutakin-osaston tuomiset suuntautuneet myös minulle. Ja kun ne suuntautuvat minulle, on sisältö 99,9 % varmuudella jotenkin neulontaan liittyvää: lankoja, neulelehtiä ja -kirjoja, sekä joskus harvoin vallan valmiita käsitöitä. Tällä viikolla minua on hemmoteltu (valtaosin itseaiheutetusti).
Aloitetaan harvinaisemmasta herkusta eli käsintehdyistä villasukista. Olen itsekin jonkinsorttinen villasukkien neulomakone, mutta joskus harvoin, kun saan jonkun toisen minulle tekemät sukat, on se hieno ja arvokas hetki! Kaikki käsintehty menee arvoasteikollani heittämällä kaupastaostettujen tavaroiden edelle.
Osallistuin toisen kerran Knitting Socks in Finland -Facebook ryhmän International Sock swap 4:een. Sukkia sai neuloa elo- ja syyskuun, jonka jälkeen ne oli oltava postissa. Henkilö, jolle sukat lähetetään ei ole sama kuin henkilö, jolta sukat saadaan.  Neuloin ja lähetin omat sukkani elokuussa USA:an. Ja nyt, pitkältä tuntuvan odottelun jälkeen, sain itsekin sukat postissa. Hyvää kannattaa odottaa! USA:laisen Cherien neulomat sukat ovat aivan ihanat ja sopivat jalkoihini täydellisesti! Lanka on käsinvärjättyä ohutta sukkalankaa. Itsellä tulee ainakin toistaiseksi neulottua harvemmin fingering-vahvuisesta langasta, joten siksikin oli mukava saada siitä neulotut sukat. Ai, että minä tykkään minun uusista sukista <3
Mennäänpä sitten seuraavaan ilonaiheeseen: Lumi Karmitsan uusimpaan kirjaan Villit vanttuut & vallattomat villasukat 2. Mietin hetken, tilaanko kirjan, sillä neulon tosi harvoin muiden ohjeiden mukaan ja en ole ykkösosastakaan mitään vielä neulonut, vaikka se ei todellakaan ole kirjan vika. 
Kakkososa on täynnä hauskoja neuleita ja pidän paljon siitä, miten Lumi kulkee omia polkujaan ja piirtelee, mitä sydän sanoo. 
Yökyöpeli ja Hasta la vista olisi hauska neuloa, minulle itselleni.

Pääkallosukat eivät itselleni iske, mutta Hohottajat voisivat olla Poikasille mieleen.
Häitä odotellessa -malli on minusta kirjan hauskin. Mutta ehkä miettisin kaksi kertaa, onko häiden odottelu lapasten saajalle vaikea asia, ennenkuin antaisin lapaset lahjaksi :D
Niin, pidän myös siitä, miten ohjeet on laadittu, tiivisti, ilman pitkiä höpinöitä.

En ottanut Klompelompesta yhtään kuvaa, koska en yksinkertaisesti osannut päättää, mitkä mallit nostaisin ylitse muiden! Minun pitäisi kuvata ne kaikki - tahtoisin tehdä (melkein) kaikki! Olen niin tyytyväinen, että harkinnan jälkeen päätin ostaa tämän Klompen toisenkin kirjan. Ja siitä saan kiittää Tupsu-serkkuani, joka oli lainannut kirjan ja infosi minua kirjan sisällöstä. Minulle oli nimittäin jäänyt kirjan esittelystä "Teos on edeltäjäänsä laajempi Klompelompe-kokonaisuus, johon on koottu erityisesti pojille ja miehille sopivia neuleita." sellainen kuva, että kirjassa on enimmäkseen neuleita isoille ja pienille miehille, mikä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Kirjassa on paljon neuleita myös meille pienille ja isoille tytöille, on myssykkää ja neuletakkeja, jotka vain odottavat toteuttamista :) Olen tyytyväinen myös tähän ostokseen, maksaa varmasti rahansa takaisin.

Tällä viikolla tuli myös Suuri Käsityö - ja Novita-lehdet. Olen yrittänyt perua ensiksimainittua, mutta se on tehty niin vaikeaksi, että se tulee minulle edelleen. En ole juuri koskaan kummastakaan lehdestä mitään ohjeita toteuttanut, mutta onhan ne mukava saada ja lukea/selata läpi. Neulelehtiä alkaa vain olla niin korkeat pinot, että varastointi alkaa olla pienimuotoinen ongelma. 

4 kommenttia:

  1. Mie niin samastun tohon, että on ihana saada välillä jonkun muun tekemät sukat. ;) Kivaa postia oot saannu! Mie odottelen, että joulupukki tois ton Villit vanttuut ja vallattomat villasukat kakkosen... Ykkönen löytyy jo hyllystä, ja siitä oon jo neulonukkin. Tossa kakkosessa on ihan tosi monta mallia, jotka pistää sormet syyhyämään, etenkin just noi Yökyöpelit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän se Joulupukki tuo, kun kilttinä olet ollut :)

      Poista

Uutta itää