Umpimähkät

Vai pitäisikö sanoa, että: pähkähullut! Minullahan ei ollut viime perjantaina mitään puikoilla, joten sain idean, että mitäpäs jos ottaisi neulemallikirjan ja arpoisi sieltä kuviot sukkiin? Hmmm... joo... mikä ettei...  ja eipä muuta kuin langat, puikot ja kirja esiin ja numeroita arpomaan.
Arvoin numerot RANDOM.ORG:lla, sieltä löytyy oikeasta ylälaidasta True Ramdom Number Generator. Laitoin sinne kohtaa Max numeron 168, joka oli suurin malli valitsemastani mallikirjasta. Sitten vain painoin Generate ja jopa alkoi hra Random Org suunnittelemaan minulle mallia. Ei mennyt kuin vilaus ja hän oli miettinyt minulle jopa 38 kuviota, joiden numerot kirjasin huolellisesti peipperilappuselle.
Huom: Tässä vaiheessa olin vielä aivan järisyttävän innoissani. Seurasin toisella silmällä ja korvalla Vain elämää ja yksi silmä harhaili kappaleiden tahdissa tanssahtelevaan Pörriin ja kuunteli, mitä hänellä oli asiaa... ja en tiedä millä silmällä vielä neuloin, varmaan sillä kolmannella. No, mutta kumminkin, 1. listan kuvioista ei sopinut silmukkamäärään, joka minulla oli 60, eikä kuviota voinut säätää sopimaan. Hyppäsin sen yli ja seuraava numero vei kirjan kohtaan, josta löytyi the Poro! Ehei... en olisi halunnut poroa sukkiini patsastelemaan, mutta poro siihen tuli. Minun piti vain lisätä 5 silmukan täytekuvio taakse. Näin jälkeenpäin ajatellen poro on kyllä varren ainoa järkevä kuvio.
Ja sukan edetessä pidot eikun paranivat, seuraava kuvio, jonka sain silmukkamäärään sopimaan, oli tähti. Tunnustan, etten tykkää yhtään tähtikuvioista. Ja tähti sukkaan tuli. Sitten piti jo alkaa kavennella ja tässä vaiheessa kaikki into olikin kaikonnut kuin tuhka tuuleen. Päiväkin oli jo vaihtunut toiseksi. Mutta onneksi minulla oli pitkä lista numeroita, että oli ikään kuin mistä valita, silmukkamäärän puitteissa tosin. Ja sukista alkoi tulla todella oudot, joten päätinkin, että säärystimet riittäköön tätä hullutusta, mutta parin teen, kun kerran hommaan ryhdyin.
Toisessa säärystimessä muutin sääntöjä: Otin kirjasta 1. mallin, jossa oli sama kerrosmäärä, kuin 1. tekeleen vastaavassa varrenkohdassa ja joka oli mahdollisesti jotenkin samanoloinen tai ei ainakaan kauhean paljon erilainen. Ja niin raahustin neuloa toisenkin loppuun ja päätin koko komeuden tai pitäisikö sanoa kauheuden samanlaisesti kuin 1. varressa oli. Paitsi: Luin kuviota 1. varresta enkä kirjasta, niin tein loppuhuipennukseksi yhden ylimääräisen kerroksen, jonka myös huomaa.
Kaikkia hulluja ideoita ei tarvitsisi aina lähteä toteuttamaan! :D Ja muuten: Miksiköhän mallikirjan nimi on 150 Scandinavian Knitting Designs, kun kirjassa on kumminkin 168 mallia???
Malli: Umpimähkät, kuviot arvottu kirjasta 150 Scandinavian Knitting Designs
Lanka: Novita 7 Veljestä 011 ja 099
Puikot: KnitPro 3 1/2
Langankulutus: 129 g
Olen edelleen sitä mieltä, että Veikka on liian paksua kirjoneuleeseen, mutta tuleehan siitä toisaalta nopeasti valmista.
Ja nyt on puikoilla jo aivan uudet kuviot ja niitä ei todellakaan ole suunnitellut kukaan hra Ramdom Org.

1 kommentti:

Uutta itää