Vintiömyssy

Kaivelin yhtenä päivänä lankahyllyäni ja löysin takarivistä kolme täyttä ja yhden vajaan kerän Drops Big Merinoa värissä luumu. En ollenkaan muistanut, että minulla olisi sitä väriä jäljellä ja varsinkaan noin paljon, mahdoin tilata sitä kerran reilusti Elmerin kaulaliinaa varten. Olin jo päättänyt tehdä Pörrille Klompen Vintiömyssyn, minulla oli sitä varten varattuna kaksi kerää vaalean roosan väristä lankaa. Roosa vaihtui luumuun, koska halusin tehdä varmuuden vuoksi reilumman koon ja onhan luumu melko makoinen.
Nyt on sitten neulottu helmineuletta... riittävästi. Koitin tehdä mahdollisimman napakkaa, jotta kypärä säilyttäisi muotonsa, eikä lörpähtäisi johonkin suuntaan.
Neuloessa mietin, että tuleekohan koosta 3-4 vuotta liiankin suuri pian 2-vuotiaalle, mutta neuloin ilmeisesti niin tiukkaa, että pääsen tekemään vuoden päästä taas uuden. Mutta en helmineuleella, se on varmaa. Myssyn poskelta poskelle -mitta on yhtään venyttämättä 36 cm. Eli sopiva noin 50 cm kokoiseen päähän.
Kaksi kerää riitti myssyyn, vaikka ohjeenmukainen tarve olisi ollut kolme, siis ilmeisesti vähän kolmatta kerää.
Malli: Vintiömyssy kirjasta Klompelompe, Ihania neuleita lapsille
Koko: 3-4 vuotta
Puikot: 5
Langankulutus: 95 g
Mitäs sitten? Minulla ei ole nyt puikoilla mitään muuta. Se on hyvin poikkeuksellista, normaalisti neulon kahta tai kolmea juttua samanaikaisesti. Ei ole myöskään mitään suunnitelmia. Ja tänään tulee Vain elämää eli jotain pitää laittaa aluille, heti-pian-kohta-nyt!

4 kommenttia:

 1. Hauska myssy. :) Se on kutkuttava tilanne, kun puikot on tyhjillään! Mulla on toistaiseksi taas vähän päinvastainen tilanne, että kaikilla puikoilla jotain. Harvoin on näin monta juttua samaan aikaan tekeillä. :D Ps. auringonkukkasukat on ollu tosi hyvät näin viileillä saapaskeleillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Mutta toisaalta ei pääse kyllästymään, jos on monelaista tuloillaan, kuten sinulla. Eiköhän ne puikot minullakin tästä taas pikkuhiljaa täyty. Kiva kuulla, että sukat ovat olleet mieluisat ja tuovat samalla paistetta harmaisiin keleihin. Ainakin täällä meillä päin on ollut melko sateinen viikko.

   Poista
 2. Kaunista kädenjälkeä myssykkä.
  Se ilmeisesti kuuluu tähän neulontayhtälöön, että koko ajan pitää olla jotain puikoilla. Vaikka olen enemmän neulomisharrastuksen alkumetreillä, se kumman toimeton olo jos ei ole neulomusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, sitä ei osaa enää ollakaan, jos ei kädet neulo. Ja päässä pyörii (yleensä) lukuisia ajatuksia siitä, mitä seuraavaksi puikolle :)

   Poista

Uutta itää