Kaulaliina Elmerille

Tajusin viikko sitten, että Isäinpäivään on vain viikko aikaa ja Elmerille aikomani kaulaliina oli vain 25 cm pitkä. Luulin, että minulla olisi ollut vielä kaksi viikkoa aikaa kilkutella kaulaliina valmiiksi. Tuon tiedon jälkeen seurasi laskutoimitus siitä, kuinka pitkä pätkä pitää illassa kutoa, että kaulaliina valmistuu... En pidä sanasta "pitää" tämän harrastuksen yhteydessä, tätähän tulisi tehdä omaksi ilokseen, aina, kun on aikaa. Mutta tässä tapauksessa kaulaliinalle ei annettu muuta mahdollisuutta kuin valmistua ja tämä tapahtui hetki sitten, kun päättelin viimeisenkin langanpätkän.
Onneksi omalle rakkaalle Isukilleni valmistui pipo aikoinaan ilman hoppua<3


Patenttineuleisen kaulaliinan neulominen heti patenttineuleisen ponchon jälkeen ei tuntunut kovin riemastuttavalta..! Mutta onneksi patenttineule oli kaulaliinassa joutuisampi ja helpompi tehdä, koska puikot ohuemmat, lanka paksumpaa ja ei tarvinnut huolehtia kuin yhdestä langasta puikolle. Eli siinä mielessä kuitenkin menetteli. Ja 100 x mieluummin neulon kuitenkin kaulaliinan patentilla kuin joustinneuleella. Mutta toista kaulaliinaa en tänä talvena varmasti ehkä tee... tai ainakaan tänä vuonna... :)


Yritin ensin neuloskella kaulaliinaa omassa huoneessani salaisesti, koska arvelin Elmerin arvaavan, että teen jotain hänelle, koska väri on liki oma inhokki, mutta Elmerin lemppari. Parin päivän jälkeen oli kuitenkin pakko siirtyä julkiseen kutomiseen, koska salaisesti neulominen ei valmistuttanut kaulaliinaa riittävällä nopeudella. Elmeri ei ole kommentoinut mitään. Kohta selviää, onko sävy oikea ja materiaali ja pituus.


Malli: patenttineule, 31 silmukkaa
Lanka: Drops Big Merino, 11/luumu
Puikot: metalliset pyöröpuikot 5
Koko: 20 x 180 cm
Langankulutus: 320 g

Lisään alle muutamia kuvia patenttineuleen tekemisestä, josko joku muukin haluaa ehdottomasti pitkästyä tämän parissa:D Olen ottanut kuvat itse, joten neule ei luonnollisesti ole hyppysissä oikeassa asennossa, kun toinen käsi koittaa zoomailla kameralla.
Nurja ja oikea puoli neulotaan samalla periaatteella: Reunasilmukat neulotaan aina oikein molemmissa reunoissa, nurjat silmukat nostetaan langan kera neulomatta ja oikeat silmukat 2 oikein yhteen.

Seuraava silmukka on nurja, joten se tullaan nostamaan langan kera neulomatta
Nurja silmukka nostetaan siis langan kera neulomatta
Nurja silmukka hoideltu, seuraava oikea ja siinä oleva langankierto tullaan neulomaan oikein yhteen
Siis oikea silmukka ja siinä oleva langankierto oikein yhteen
Kerros neulottu loppuun. Nurjat silmukat nostettu neulomatta langan kera. Oikeat silmukat ja sen yhteydessä oleva langankierto oikein yhteen. Lopuksi yksi reunasilmukka aina oikein.
Työ käännetään ja homma jatkuu aina oikein reunasilmukalla. Sitten 2 oikein yhteen, nurja silmukka nostetaan langan kera jne. Ja viimeinen reunasilmukka aina oikein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)