Toukkapussi

Meidän perheemme kasvaa lokakuussa yhdellä muksulla, joten päätin neuloa iltatähtöselle lämpimän toukkapussin, jossa tulokkaan on mukava tuhista niin sängyssään kuin räntäsateessakin (kun minä pusken vaunuja loskassa ja kiroan Suomen talven syvimpään koloseen...)
Kuvassa pussukka on puettuna (tällä hetkellä) pienimmän poikasen unikaverin, Hedwigin, päälle. Toivottavasti meidän jälkikasvumme muistuttaa kuitenkin enemmän ihmistä kuin pöllöä.
En ommellut toukkapussin helmaa umpeen, vaan virkkasin siihen ketjusilmukkakujan nauhalle. Ajattelin, että toukkapussin päällepukeminen on helpompaa, mikäli helmakin on avoin. Ja pitäähän sitä jostain päästä vähän kutittelemaan pieniä helmivarpaita.
Langaksi valitsin pehmoisen 100 % villalangan, joka ei kutita. Lanka on myös konepestävää. Ja koska emme vielä tiedä, onko tulokas tyttö vai poika, valitsin värit, jotka käyvät molemmille. Isoveljet odottavat kylläkin tulevaksi poikaa.
Lanka: Drops Merino Extra Fine, vaaleanharmaa 05 & vaaleankeltainen 24
Puikot: Metallinen pyöröpuikko nro 4
Langankulutus: 181 g (kerä vaaleankeltaista ja loput vaaleanharmaata)
Ohje: Hain ideoita Simpsukan toukkapusseista: https://simpsukka.wordpress.com/hyvin-tehty/toukkapussi-eli-vauvan-villakapalo/ ,mutta oman pussukkani tein näin:
- Loin 120 silmukkaa ja neuloin pyörönä 2o 2n joustinta 40 cm, aina 5 krs harmaalla ja 3 krs keltaisella.
- Sitten kavensin keskimmäiset 30 s pois ja jatkoin hupun neulomista harmaalla.
- Kun hupun korkeus oli 18 cm, päättelin silmukat.
- Päättelin langanpäät, ompelin hupun pään umpeen.
- Virkkasin helmaan ketjusilmukoilla kujan nauhalle.
- Punoin harmaasta langasta nauhan, jonka pujottelin kujaan.
Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen.

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea uuden tulokkaan johdosta! Ihana pikku unipussukka! T. Tupsu

  VastaaPoista
 2. minkä kokoselle tämä ohje mahtuu... tarvis tehä 68cm vauvalle... mutta en tiedä monellako silmukalla aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi viive vastauksessa, tässä tietoja, jollei tule jo liian myöhään. Mittasin pussukkaani ja se on lepotilassa 18 cm leveä, mutta venyy sivusuunnassa jopa 30 cm leveäksi eli vauvan ympärysmitta kärsisi olla jopa 60 cm. Noin pulleita vauvoja tuskin on, sillä mittasin oman 1 1/2-vuotiaan tyttöni hartiamitan ja oli vajaa 60 cm. Eli voit tehdä pussukkasi tällä ohjeella, mutta neulo reilusti pidemmäksi ennen hupun alkua, ettei jää heti lyhyeksi.

   Poista
 3. Voitko neuvoa minua kavennuksessa? Miten käytännössä teit sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun olet neulonut pussin alaosan pyörönä, ja on aika tehdä kasvoille aukko eli tämä kohta: "Sitten kavensin keskimmäiset 30 s pois ja jatkoin hupun neulomista harmaalla": Kerroksen alussa neulo 45 silmukkaa joustinta. Ja sitten päättele seuraavat 30 silmukkaa pois: Neulo oikea silmukka oikein, ja seuraava nurja nurin, ja vedä oikea silmukka sen yli. Neulo seuraava nurja nurin ja ylivetopäättely, seuraava oikea oikein ja ylivetopäättely, seuraava oikea oikein ja ylivetopäättely, seuraava nurja nurin ja ylivetopäättely, ja jatkat tähän tyyliin. Kun olet päätellyt yhteensä 30 silmukkaa, jatka joustinneuleella loput 45 silmukkaa krs loppuun. Ja neulo jatkossa joustinta tasona (90 silmukkaa).

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra