Taimihässäkät KAL 6/12 - Elämänlanka/Päivänsini

Elämänlanka (Ipomoeaja Päivänsini (Ipomoea tricolor) kukapa ei niistä tykkäisi. Nehän itävät nopeasti ja alkavat kasvaa vipeltää sellaista kyytiä, ettei katse pysy perässä. Ja kukkivatkin kivasti, vaikkakin joskus niukanlaisesti, joskos ollenkaan. Miksi? Lannoitanko liikaa, onko liikaa vettä vai liian vähän vai mikä siinä mättää, kun kasvavat menemään, mutta kukat antavat odottaa itseään?
Katsokaapas, millaisissa väreissä nämä hehkuvat: Elämänlanka/KLIK ja Päivänsini/KLIK.
Kukkivatko sinun kukkasi hehkuvissa väreissä vaiko hillitymmin?
Tämän päivän kukkanen on luonnossa komeampi kuin piirrettynä, mutta jospa se jollakin värillä heräisi henkiin ja kukkimaan?

Huomenna teemme tälle kukkaselle ruukun. Ja aloitamme pohjekavennukset.
Pidän Päivänsinestä yli kaiken, mutta tällä kertaa laitoin sukanvarteen kuitenkin Elämänlankaa:


12 kommenttia:

 1. Mukana ollaan vaikka kiirettä piti ,kun hoksasin vasta sunnuntaina nämä ihanat taimihässäkät.Ei löytynyt valkeaa lankaa,vaan pohja on vaaleansininen,kukat on onneksi niin värikkäitä,että näkyvät hyvin. Nyt tehdään pinkit elämälangat.Näistä tulee kauniit kukka sukat,Kiitos sinulle!
  T:tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan mahtuu ja hyvin ehtii.. Ja nämä ohjeet eivät ole täältä minnekään katoamassa, joten siinäkin mielessä voi edelleen liittyä joukkoon. Kiitos sinulle itsellesi, kun olet mukana:)

   Poista
 2. Elämänlankaa sukkaan laittamaan mutta ei enää kukkapenkkiin--kuristeli mun hajuherneet kukattomiksi..tätä ei saa hengiltä millään jos maahan istuttaa.Ruukku kukkana varmaan hyvä--mulla ollut vaan valkoisena--minkähän värisin sukkiin laittaisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkös, minun rakas äitimuorini sanoo minulle aina samoin, kun kerron laittaneeni elämänlankaa :) Laitan sitä siltikin, mutta parvekkeelle ruukkuun. Toistaiseksi ei ole vielä minnekään sieltä hypännyt ja toivottavasti ei jatkossakaan.. No, niin, minäpäs jään odottamaan, mimmoinen kukka tänään syntyy.

   Poista
 3. Oi voi, elämänlankaa välttelen kyllä kovasti kukkana - haitallinen vieraslaji jos pääsee pihasta leviämään, peittää kaiken tieltään kyllä ja viihtyy tuolla luonnossa liiankin hyvin. Mutta päivänsinellä mennään, saa sitäkin näköjään aika monessa värissä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, jahas, nyt jo kolmas henkilö varoittelee samasta lajista. Pakko se on varmaan nyt uskoa, että äiti on ollut jälleen kerran oikeassa :D Päivänsineä saa todellakin muissakin väreissä kuin sinisenä..

   Poista
 4. Täällä kukkaan puhkeaa päivänsini ihan värivalintojen takia, eilinen kukka oli pinkki 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänsinellä siis mennään. Ja se sininen onkin kuin sinitaivas :)

   Poista
 5. Päivänsineä minäkin kylvän;) Ensimmäinen melkein todellisen / luonnollisen värinen kukka minun sukissani. Violetilla mennään!

  VastaaPoista
 6. Vaikka tiedän elämänlangan käyttäytymisen,joka vuosi pääsee itseään kieputtamaan yhteen seinään täälläkin mistä ei ole kellekkään vaaraa--kestää varmasti tuulen ja tuiverruksen ja melkein mitä vaan..sen se joskus tekee että kuristaa itseltäänkin kukkimisen nuukaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Niinpäs muuten tekeekin, en ollut ajatellutkaan, mutta nyt kun sanot.

   Poista

Kiitos kommentoinnista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saamaan mainosspämmiä, joten joudun ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Mikä sillä on päässä?