Marjulit & kaavio & kirjavinkki

Tämä viimeinen viikko on ollut kovin raskas ja huolentäyteinen, joten tälle harrastukselle/intohimolle ei ole ollut kovin paljon voimia tai aikaa. Mutta jospa tämä tästä parempaan päin lähtisi menemään, ja joka tapauksessa haluaisin esitellä teille kovasti muutaman jutun :)
Jotkut teistä neuloivat äskettäin kanssani Taimihässäköitä, mutta alunperin suunnittelin järjestäväni KALin tyyliin: kukka+kukan lehti. Tutkin kovasti, millainen lehti kullakin kukalla on ja koitin sellaisen neuleeseen toteuttaa. Nimikin oli mietittynä aivan toiseksi eli Marjulit. Minulla oli valmiina kaksi yksinäistä, mutta eri väristä Marjulia, kun päähän tupsahti ajatus Taimihässäköistä ja siinä kohdin Marjulit kyllä unohtuivat aika nopeasti kaksisteen nököttämään ja odottamaan omaa vuoroaan. Mutta nyt on toinen pari valmistunut ja kuvattukin huonossa valaistuksessa. Olemme olleet Pörrin kanssa nyt kaksisteen, kun muu perhe on ollut talvilomareissulla, joten kuvaukset piti suorittaa ihan itse, miten parhaiten taitaa, 2-vuotiaan kuvaustaitoihin ei voi vielä nojata :D
Jokainen, joka on joskus koittanut kuvata sukkia omissa jaloissaan, tavoitteenaan edes jonkinlainen kuva, tietää, että siinä vaaditaan melkoista notkeutta ja akrobatiaa...
Lankana minulla oli näissäkin luottolankani Maija, joka on mielestäni kirjoneuleessa erityisen hyvä ja antaa tasaisen jäljen. Värinumeroita en tullut kirjanneeksi ylös, mutta sävyt ovat graffitinharmaa, vaaleanharmaa ja puhtaanvalkoinen.
Takana on Taimihässäköiden tapaan yhden silmukan väriraita.
Yksi ylivaloittunut kuva näin edestäkin.
Ja jalat ylhäällä.
Mies sanoi kerran tekevänsä minulle sellaisen pyörivän jalkatorson, jolla voin sukkiani kuvata. Kysyn vaan, että missäpä kyseinen kapistus on, ei ole näillä huudeilla näkynyt?
Laitan kaavion 74 silmukan pohkeelle tämän jutun loppuun. Katsokaa muut ohjeet Taimihässäköistä, mikäli niille on tarvetta.
Mutta tässä välissä kirjavinkki: Josko kaipaatte kirjaa, jossa on tajunnantäräyttäviä pitsipalmikko-ohjeita, niin menkää ja laittakaa kuvanmukainen kirja itsellenne. Tuota kuin selailee, niin suu loksahtaa auki, eikä mene kiinni ennen kuin koko kirja on selattu, josko sittenkään. Noista voisi valita minkä vain ihanaan myssyyn tai sukkiin tai lapasiin. Ihan ooooh!
Sitten vielä vähän väriä tähän kovin mustavalkoiseen postaukseen. Yhden Marjulit on vielä puikoilla, ihan käsittömättömän väriset. Saattaa olla, etten ihan heti saa tehtyä näitä valmiiksi, mutta toivon mukaan nämä eivät kuitenkaan siirry UFO-osastoon.

Malli: Marjulit, Oma ohje ja varren kaavio alla. Muuten voi neuvoa hakea Taimihässäköiden postauksista. Neulokaa menemään, jos tykkäätte, mutta älkää jakako ohjetta kuitenkaan eteen päin tai julkaisko missään muualla, kun ohje on nääs minun ikioma.
Lanka: Gjestal Maija
Puikot: 3
Langankulutus: 178 g. Pohjaväriä meni vajaa 100 g, lehtiväriin ei riittänyt yksi 50 g kerä ja kukkaväriin riitti yksi 50 g kerä. Tarkempia määriä en sitten mitannut per väri.


6 kommenttia:

 1. Oih! Nää on ihanat! :) Meinasin tehdä ensin Taimihässäkät vol. 2 itelle eri värein, mutta näähän ois kanssa upeet - taidankin kokeilla näitä. Hih. Kiitos ohjeesta ja voimia tähän viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on hieman vaihtelua edelliseen versioon, ainakin noiden lehtien verran, kiitos :)

   Poista
 2. Kiitos Paljon ohjeesta! Taimihässäkät tuli juuri valmiiksi. Nämä on myös niiiin ihanat, että ehdottomasti laitan ne hetimmiten puikoille :)

  Tuija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäänpä sitten odottamaan kuvaa Taimihässäköistä ja siitä, mitä värejä näihin Marjuleihin tulee :)

   Poista
 3. Heippa--kiitos ohjeesta,ihanaa että jaksoit tehdä sen.Tsemmpiä ja jaksuja

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Arkea, juhlaa ja sukkia