Myötätuuleen

Mies sai Vaimon kutoman villapaidan, halusipa tai ei ;D Ja, jos ei halunnutkaan, niin saa syyttää ihan itseään, sillä Luodottaren nähtyään huudahti innoissaan (tai niin sen ainakin tulkitsin): "Onko tuo minulle?" No, eihän se ollut, vaan Luodotar oli minulle itselleni, mutta nyt on Miehelläkin käsinkudottu, ihan oma, villapaita (pitoon tai kaapin täytteeksi, sen saa saaja itse päättää).

Hommasin paitaa varten 700 g Novita Nordic Wool -lankaa sävyssä tumma rubiini. Väri on yksi Miehen lemppareista. Aloin neuloa paitaa heti Luodottaren valmistumisen jälkeen, mutta se oli välillä tauolla, esim. Novita Knitsin Muistoja menneestä -KALin ja Piparisukka-KALin ajan. Jossain vaiheessa aloin epäillä, ettei lanka mitenkään voi riittää, sillä miehustaa neuloessa keriä kului. Surffailin ja löysin samaa sävyä Menitalta ja sattui hauskasti, että oli vieläpä samaa värjäyserää kuin aikaisemmin Novitalta hankkimani lanka. No, loppuviimein se 700 g olisi riittänyt aivan hyvin, muttei vara venettä kaada.


Tässä paidassa ei sinänsä ollut juurikaan tapahtumia, mallineule oli kahden kerroksen kestävää samanlaista tikutusta: 3 oikein, 1 nurin ja seuraava kerros kaikki silmukat oikein. Että sitä sitten neulottiin. 


Paitaa on ryhdytty neulomaan Novita Knitsin Myötätuuli-paidan mukaan. Kaarrokkeessa hieman muutin raglankavennuksia leveämmiksi, sekä neuloin paitaan "tavallisen" kauluksen. 


Tässä paita maahan levitettynä ja valmiina, pyöräytin sen kuvan oton jälkeen vielä pesukoneessa, villapesuohjelmalla. Paita olikin sitten kuivatuksen jälkeen hieman pidempi sekä hihoistaan, että kokonaismitaltaan myös. Mutta mies on melko pitkä, joten ei huono asia ollenkaan.


Ja tänään Mies pääsi tai suostui sillä ehdolla mannekiiniksi, ettei hänen kasvojaan kuvissa näy :) 


No, niin, siinäpä paita Miehen päällä ja hauislihastaankin esittelee. On se komea!


Pistetään paita nyt vaatehuoneen hyllylle odottamaan käyttöä...

Malli: Novita Knits Myötätuuli, suunnittelija Lea Petäjä (mallia hieman muokattu yläosan osalta)
Koko: XL
Lanka: Novita Nordic Wool, tumma rubiini (590)
Puikot: 3,5 ja 4 mm
Langankulutus: 609 g

Mitäs muuta on tapahtunut? 
No, eipä juuri mitään ihmeellistä, mutta Itsenäisyyspäivää tietysti vietimme, polttelimme kynttilöitä sekä sohvapöydällä, että ikkunalla myös. Leivoimme joulutorttuja ja söimme Fazerin sinivalkoista suklaata. Laitoin suklaat kulhoon ja herkkusuu Pörri meinasi ottaa niitä koko kourallisen kerralla. Toppuuttelin häntä ja sanoin, että ne ovat yhteisiä eli niitä otetaan muutama kerrallaan. Tällöin Pörri laittoi ylimääräiset takaisin kulhoon ja tokaisi minulle: "Ethän sinä ole edes perustanut tätä Suomen maata!"
Illalla ei olisi Pörri malttanut myöskään laittaa nukkumaan, sillä Suomen synttärit olivat vielä kesken...


Saimme viikonloppuna tänne ohuen lumihunnun, hieman valaisee maisemaa.


Kävimme kävelemässä Valometsässä, emme nähneet tonttuja.


10 kommenttia:

  1. Tyylikäs neule. Toivottavasti mies muistaa käyttää sitä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, lämmittääkö jatkossa miestä vai hyllyä :)

      Poista
  2. Rakkaus näkyy tekoina! Todella kaunis villapaita ja istuu hyvin. Ylpeänä saa Miehesi käyttää puseroaan ja Sinä iloita.

    VastaaPoista
  3. Rakkautta on kutoa hänelle villapaita, hieno neule.
    Kutoisin myös mutta en rohkene villapaitatasolle. Pysyttäydyn villasukkapuolella.
    Aika on mennyt hyvin koronasta huolimatta. Itsenäisyyspäivän tv- lähetystä
    tuli katsottua sen erilaisuuden vuoksi, hyvä ratkaisu.
    Lunta ei ole kuin väriksi, kohta ei sitäkään, kun matalapaine sade- ja räntäporukoineen pyyhältää yli. Mukavaa joulun odotusta koko perheelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minäkin siirryn loppuvuodeksi villasukkien pariin...
      Tämä on ollut poikkeuksellinen vuosi, toivottavasti ensi vuonna alkaa helpottaa. Vähäinenkin lumipeite kyllä valaisee maisemaa, mutta sillä mennään, mitä annetaan.
      Rauhallista Joulun aikaa <3

      Poista
  4. Miten kaunis väri! aivan upea perusneule, josta on iloa ja lämpöä vuosiksi. T: Saukkis P.S. ihanaa joulunodotusta koko perheelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eikös olekin, tuo lämpöä sekä materiaalin, että värin puolesta. Rauhallista Joulun aikaa pohjoiseen :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Loput(tomat) lankahamstraukset