Vuoden ekat sukat & sukkalehti

Postipoika toi Fazer x Novita -sukkalehden suoraan käteen, ja vuoden ekat sukat valmistuivat. Siinäpä mainio tilaisuus yhdistää nämä kaksi makeaa tapahtumaa yhteen ja samaan postaukseen, varsinkin, kun liittyvät samaan aiheeseen.

Osallistuin viime talvena Novitan Fazer-aiheiseen sukansuunnittelukilpailuun useammalla sukalla, ja yksi pari pääsi mukaan tänään julkaistuun sukkalehteen. Mukavaltahan se tuntuu, kun sukkalehden raati oli tullut siihen tulokseen, että minun sukat sopivat julkaisuun mukaan. Tämä taitaa olla 2. kerta, kun ohjeeni julkaistaan lehdessä. Lehden Domino-sukkakuvat kerkesin jo innoissani postailla viime viikolla. Joten tuolta, tai sukkalehdestä, voi niitä Anna Wallendahrin kuvaamina katsella.

Fazer Domino -keksit ovat minulle, ja varmasti monelle muullekin, keksi, johon liittyy paljon muistoja. Mutta sitä minä en tiennyt, että Domino-keksejä on ollut vuodesta 1953 lähtien, hurjaa! Dominot ovat lempikeksejäni. Ja, koska pidän polvisukista ja kirjoneuleesta, niin lähdin suunnittelemaan polvipituisia kirjoneulesukkia. Laitan tähän alas nyt kuvan yksinäisestä sukasta, jolle ei koskaan tullut paria. Tämä ei ole mitenkään harvinaista minulle, aina ei vain lähde, ja pitää ottaa uusiksi. Ajattelin, että teen tälle sukalle myös parin joskus, mutta kyllä tämä mahtoi jäädä ihan yksinäiseksi sukaksi.

Suunnittelin ja neuloin uuden parin, otin kuvat ja lähetin ne Novitalle maaliskuussa. Huhtikuun lopulla sain postia valituksi tulemisesta, toukokuun alussa laitoin sukat, kaavion ja ohjeen Novitalle, nyt selailen lehteä, jossa sukat ovat.

Maaliskuussa neulomani sukat jäivät Novitalle, mutta tietysti kuvasin ne ennen lähtöä. Käytin Nalle-sävyjä Metsäsieni ja Pellava, lankaa kului 176 g. (Merkkaan langankulutuksen kuluvan vuoden langankulutukseen, koska päätin aikoinaan, että bloggausaika määrittelee kulutuksen merkkauksen, ei varsinainen neulomisaika. Ja varsinkin, kun jemmassa on vaikka mitä ties miten vanhaa neuletta, jota en ole vieläkään blogannut).

Neuloin nyt myös itselleni Dominot. Valitsin omiin sukkiini hieman eri värit. Satuin kaupassa laittamaan vierekkäin Nalle Korvasienen ja Haaveen. Se oli niin herkullinen yhdistelmä, että oli pakko kokeilla! Tykkääntykkääntykkään...

Malli: Domino1, suunnittelija Marja Viitaniemi, Fazer x Novita sukkalehti 2 2023
Lanka: Nalle Korvasieni (064) ja Haave (519) tai Nalle Metsäsieni (068) ja Pellava (061)
Puikot: 3
Langankulutus: 169 g tai 176 g

 

Sitten sukkalehteen. Se tuli tosiaan suoraan kotiin ja mukana oli Fazerin uutuussuklaalevy, korvapuusti. Todella hyvää suklaata kahvin kera, söin enemmän kuin meinasin...


Sukkalehden koostumuksesta vähän tilastoa: Lehden sukista 1/4 on pitkiä ja 3/4 lyhyitä. Sukista 1/3 on pintaneuleisia yms. ja 2/3 on kirjoneuleisia. Tämä on mielestäni aivan kiva juuri näin. Lehteä selatessa tulee fiilis, että haastavia malleja ei juuri ole, vaan sukat ovat enimmäkseen sen näköisiä, että ne neuloutuvat helposti ja liki itsekseen :) 
Mahdoin syksyisen Fazer x Novita -sukkalehden kohdalla laittaa itseni tiukan paikan tilanteeseen ja valitsemaan vain 3 mallia, jotka voisin kuvitella neulovani. Joten laitan itseni nyt samaan paikkaan, joten tässä ne tulevat, valinta oli vaikea:

Suffeli1 by Iina Tamberg. Kuva @annawallendahr

Kauralakritsi by Mia Sumell. Kuva @annawallendahr

Doris2 by Sonja Leskinen ja Elisa Haverinen. Kuva @annawallendahr


Näihin kuviin ja tunnelmiin <3 <3 <3

10 kommenttia:

 1. Kyllä on huippuihanuudet nuo sukkasi. Huippuihanuus on myös tuo lenti. Näin malleista pikaisen esittelyvideon ja lehdessä on todella monta mielenkiintoista projektia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Lehdestä löytyy varmasti monenlaista mielenkiintoista tekemistä. Ja minusta mallit eivät näyttäneet liian haastavilta. Tai ehkä sellaiset Domino-tennarit, jotka oli kyllä mageen näköiset, niin ne olisivat minulle haastava paikka, en ole ihan saletti, että suorituisinko niistä, ehkä pitäisi haastaa itseään niissä... hmmm...

   Poista
 2. Ihanaa että mallisi valittiin! Lehti on ihana ja löysin vaikka mitä neulottavaa. En tiedä teenkö koostetta blogiin kun ekasta lehdestäkin puikoille päätyivät sitten muut kuin ne joita ensin ajattelin :D Vaikka eipä sillä väliä, niinhän se toisaalta saa mennäkin :D Nuo kauralakritsit ovat ihanat samoin kuin Dorikset,dominot, geishat... joten katsotaan mitkä nousevat suosikeiksi ja puikoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tuo on totta, että mieli muuttuu, ja joskus ihan käytännön syistäkin valikoituu puikoille joku toinen malli, esim. jos vaikka lanka ei olekaan mieluinen. Tai koko ei passaa, ja ei viitsi lähteä muokkaamaan itselleen sopivaksi. Mutta jospa jotakin :)

   Poista
 3. Hienot sukat! Suunnittelijalle nostan hattuani. Taidan jäädä vaan ihastella ja jättää kirjoneuleen muille. Ostin kevättalvella Novitan sukkaboksit ja ja kaikki kirjoneulesukat o kesken tai aloitamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jokaisen pitää neuloa itselleen mieluisia malleja, sillä lailla tämä harrastus antaa paljon <3

   Poista
 4. Tänään hain lehden kaupasta. Siinä on monta mielenkiintoista ohjetta ja joistakin ajattelin jopa muokata vähän omanlaista versiota. Ensimmäisenä saattaa toteutua Da-Capo II. Siihen löytyisivät oikean väriset langatkin omasta varastosta.
  Sinun Domino I -sukkasi ovat kauniit. Haave-metsäsieni-versio näyttää oikein hyvältä. Kuviot erottuvat jopa selkeämmin kuin alkuperäisessä versiossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Da Capo on kyllä niin hyvää. Ja siitäkin hyvä patukka, ettei sitä tule syötyä kerralla liikaa, koska sitä ei pysty syömään paljon kerrallaan (minä ainakaan en kykene).
   Kiitos <3

   Poista
 5. Minustakin tänä uusi väriyhdistelmä tuo kuvion paremmin esiin, mutta nättejä on molemmat. Minä sitten kuitenkin ostin tämänkin lehden, vaikka hintava olikin. Jospa tästä lehdestä joku malli pääsisi puikoille asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä toinen pari myös mieluisampi.
   Et kuitenkaan voinut vastustaa;) No, kyllä nämä erikoisjulkaisut tulee minullakin aina hommattua :)
   Toivottavasti lehti on kuitenkin ns. hintansa väärtti eli jotain mieluista pääsee puikoillesi asti. Itse en ole aloittanut lehdstä vielä mitään uutta.

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 14/14 Mansikat