Kesän muistosta Wallanderiin

Olin kauan haaveillut neulovani tästä langasta Kesän muistot kirjasta Unelmien Silmukat, koska tuo sukkamalli on mielestäni ehdottomasti kirjan kaunein. Ja yhtenä päivänä sitten ryhdyinkin tuumasta toimeen. Mutta neulominen meni enempivähempi ähräämiseksi. Mallissa oli joko virheitä tai en vaan yksinkertaisesti ymmärtänyt sitä, en vaikka neulomisen ja äheltämisen lomassa tein mielikuvaharjoituksia eli Pörrin ollessa hereillä koitin mielessäni neuloa mallia eteenpäin ja sitten, kun neito nukkui, koitin ajatukseni toteuttaa. Mutta ei kun ei, yksinäinen aivosoluni ei vain hiffannut, miten kuvio tehdään aina tuon saman silmukan molemmin puolin. Lisäksi työnjälkeni oli aivan yyber rumaa, liian tiukalle vedin virkatut lenkit. Eli aikani väkerrettyäni päätin, että laitan homman jäihin ja koitan joku kaunis päivä uudestaan, kunhan olen tästä hieman viisastunut, jos se on enää ylipäätään mahdollista... Katselin myös kirjasta kaksi muuta vaihtoehtoista mallia, jotka koitan toteuttaa viisastumista odotellessani...
Seuraavaksi minua ja puikkoja ja lankakerää veti puoleensa Wallander kirjasta Neulekirja, Tähkäpää ja muut lempineuleet. Malli on yksinkertainen, ilman apupuikkoja tehtäviä palmikonkiertoja oikealle ja vasemmalle. Luulisi, että tuo minultakin soljuisi, mutta siitä huolimatta ensimmäinen sukanvarsi tökki puoleen väliin melkoisesti ja mietin jo jättäväni homman kesken. Mutta sitten tapahtui jotain miltein maagista ja malli ja lanka lähtivät soljumaan ilman mitään tökkelsiä tai jumitusta ja ihan mukavatakin oli neuloa tätä.
Lisäksi tein ensimmäistä kertaa ranskalaisen kantapään ja ihastuin siihen niin, että meinaan vipeltää sukkiin aina mahdollisuuksien mukaan sellaisen sen perinteisen, koulussaopitun, sijaan.
Olen erittäin iloinen siitä, että sukat valmistuivat, enkä jättänyt leikkiä kesken, sillä malli on yksinkertaisuudessaan todella kaunis.
Lisäksi näistä sukista tulee eittämättä mieleen Kurt Wallander, joka pelasti monet viime syksyn illat, kun maha pystyssä neuloin menemään ja Elmerin kanssa iltaisin katseltiin Netflixistä yksi jakso Wallanderia. Krister Henriksson on kyllä todella hyvä näyttelijä... ja rosoinen;)
Malli: Wallander, Neulekirja, Tähkäpää ja muut lempineuleet
Lanka: Regia Twist Merino, 09365
Koko: 34-37
Puikot: Metalliset 2 1/2
Langankulutus: 64 g

4 kommenttia:

 1. Oi hienot! Tuo ranskalainen kantapää ois kiva oppia. En ole vieläkään jaksanut sitä opetella. Wallander on myös niin "must" joka lauantai ilta että ilman ei pärjää ja neulomisesta ei tuu mitään jos sitä ei samalla katso. :). T. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilen tehdä nyt tuota kantapäätä omaan seiskaveikka perussukkaan, saas nähdä, miten istuupi siihen...
   Mukava se on tikutella menemään jonkun hyvän ohjelman parissa :)

   Poista
 2. On kyllä todella kauniin tyylikkäät! Ihanat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra