Kevääseen eksyneet Winter Ballerinat

Joskus käy niin, että kun meinaa tehdä vain yhden, niin kohta huomaakin tehneensä neljä, kun malli ottaa ja nappasee mukaansa.
Äitienpäivä läheni ja mietiskelin kuumeisesti, mitä kivaa keksisin omalle Äitimuorilleni väkertää. Aloittelin jo yhdet sukat, mutta sitten menin surffailemaan Dropsin sivuille ja Winter Ballerinat hyppelehtivät esiin. Siinä ei tarvinnut sen enempää mietiskellä, vaan kävelin lankahyllyn luo ja kaivelin esiin pikku-Mummelille sopivan värin. Kukkaset jätin kiinnittämättä tossuihin, lahjan saaja saa itse päättää, pitääkö tossut ilman hörsykkeitä vai hörsykkeiden kanssa.
Tossukat olivat niin nopsat tehdä ja tuntuivat vielä huovutuksen jälkeenkin niin mukavilta, että päätin tehdä tossukat myös anopille. Taas kävelivät jalat lankahyllyn luo ja kädet tonkivat esiin anopin lempivärin, ainakin pukeutumisen perusteella. Nyt piti tehdä paljon isompi koko, mutta kilkalkal kilisivät puikot ja valmista tuli.
Seuraavaksi tein aivan pienimmän koon, 26/28, Pörrille. Tossut ovat tietysti vielä liian suuret, mutta sieltä ne töpsykkäjalat kasvavat ja täyttävät joku päivä tossut kivasti.
Koristeeksi laitoin vain pienen nauhan.
Lopuksi kaivoin vielä hennonvihreää lankaa ja tein itsellenikin tossut, aivan pelkistetyt, ilman mitään koristuksia. Tuntuu kivoilta jaloissa :)
Vihreät tossut ovat kokoa 35/37 ja näyttävät pikkutossujen rinnalla jättisuurilta.
Tässäpä violetit tossut ennen pesukoneessa pyörimistä. Huovutin reilun tunnin pesuohjelmalla, 40 astetta ja villapesuaineella.
Pikkuruiset tossut neulomisen jälkeen, ennen saumojen ompelua ja päättelyä.
Malli: Winter Ballerina
Lanka: Drops Nepal, värit 6273, 4434, 3720, 1477
Puikot: 6
Langankulutus: pinkit 35/37 100 g, violetit 42/44 147 g, vaaleanpunaiset 26/28 56 g, vihreät 35/37 92 g. Yhteensä 395 g. Eli pienimpiin kokoihin riitti 2 kerää ja isoihin piti varata 3 kerää.
Pituus ennen huovutusta -> huovutuksen jälkeen: 35/37 27 cm -> 23 cm, 42/44 35 cm -> 28 cm, 26/28 21 cm -> 17 cm
Tossutehtailu saa tällä erää riittää, mutta malli on tallessa, siihen voi palata myöhemmin. Hartiat menivät tossutehtailun johdosta aivan jumiin, paksut langat saavat sen minulle aikaan. Jopa seiskaveikka tuntui Nepalin jälkeen ohuen ohuelta kudottavalta.

4 kommenttia:

  1. Kerrassaan valtavan ihania tossa! Kyllä mummot on varmasti iloissaan saadessaan tuommoisia lahjoja äitienpäivänä. Pitääpä itsekin kokeilla tuota ohjetta. T. Tupsu

    VastaaPoista
  2. Ihania tossuja ja apua noita ihania varpaita.
    Ihanaa Äitienpäivän iltaa sinulle

    VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Arkea, juhlaa ja sukkia