2+2=4 eli unisukat kaksosille

Oli se hetki vuodesta, jolloin piti kaivaa talon pinkeimmät langat esiin ja laittaa kaksi unisukkaparia tulemaan. Uskoisin, että väri on juuri se ainoa oikea ja toivon, ettei koon suhteen tule ikäviä yllätyksiä.

Kahden samanlaisen sukkaparin tekeminen peräjälkeen on melko tylsää. Kun on saanut yhden parin valmiksi, pitää tehdä vielä se 3. ja 4. samanlainen sukka. Olisinhan tietysti voinut aloittaa aikaisemmin, enkä viime tingassa, jolloin olisin voinut tehdä jotain muuta välissä, eikö?
Mietin hetken, olisinko niin rohkea, että tekisin toisen parin toisella värillä. Mutta en minä uskaltanut, sillä mitäpä sitten, jos toinen sukkapari olisikin ainoa oikeanvärinen ja tuloksena paha mieli toiselle pienelle tyttöselle? Sellaista riskiä ei saa ottaa.
Käänsin kissat kulkemaan toisen jalan sukkaan eri suuntaan, sain siten symmetriset sukat ja itselleni vähän vaihtelua :) Vaikka olihan siinäkin minulle vähän vaihtelua, kun neuloin 1. sukkaan kissat ensin väärinpäin, jalat taivaalle sojottamaan. Ja 2. ja 3. kissakuvion kanssa sekoilin kerroksen vaihtumiskohdassa, että sielläkin pääsin purkamaan. Viimeisessä sukassa meni kaikki nähdäkseni nappiin, ei tuota harjoittelua ihan turhaan pidetä oppimisen kannalta tärkeänä.
Malli: Muuten oma, mutta kissakuvio kirjasta "150 Scandinavian Knitting Designs"
Lanka: Ihanan pehmeä Drops Merino Extra Fine, väri 17
Puikot: 3 1/2
Silmukkamäärä: Varressa 40, teräosassa 36
Mittoja: Varren pituus 14 cm ja pohjan 16 cm. Varren leveys 9 cm ja pohjan 8 cm
Langankulutus: 137 g kahteen sukkapariin

2 kommenttia:

  1. Nämä sukat on nyt kovasti testattu. Ei meinaa ollenkaan saada ottaa jaloista pois. Eli aivan ihanat ja kovasti tykätyt. Tuo on muuten niin totta kun joutuu tuplat neulomaan niin siinä puolivälissä on pakko neuloo muuta kun käy saman toisto ärsyttämään ja puuduttavaa. Kiitos näistä kovasti! T. Tupsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että lahjansaajat tykkäävät. Vähän jänskätti, kun ei näe jalkoja, niin ei ihan varmuudella tiedä, miten sopivat. Mutta kyllähän tuo väri, kissa ja rusetti oli aika laskelmoitua minulta :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Terra