Susselimyssy ja nyppylapaset pikku-Pörrille

Syksy tulee vauhdilla ja pikkuinen tarvitsi pikaisesti lämmintä päälle, pienet lapaset ja pipo valmistuvat onneksi ihan vilauksessa. Hommasin hiljattain kirjan Klompelompe ja siellä on niin paljon ihania ohjeita, ettei ollut mikään ongelma valita niistä muutama noin ensalkuun... ja myöhemmin lisää. Pursuilevasta lankavarastosta löytyi myös muuan kerä Drops Merino Extra Fine -lankaa, joten sekään ei muodostunut pullonkaulaksi neulomiselle.
Pörri on nyt 10 kk+ ja pää enempi ylä- kuin alakäyrillä, joten tein hänelle susselimyssyn koon 1-3 v. Kavennukset aloitin kylläkin samaan aikaan kuin koossa 6-12 kk. Aivan ihana myssykkä tuli, yksinkertainen pintaneule joustaa joka suuntaan eikä kiristä pientä pääppyä. Ja lanka oli ihanaa neuloa. Ohjeen myssykässä on koristeena kaksi kukkasta, mutta Pörri halusi vain yhden pienen. Ja vaikka myssy ihana onkin, niin sitä olisi ollut kivempi ihastella kädessä kuin pitää päässä.
Nyppylapaset ovat kokoa 1-2 vuotta, mutta tein niistä hieman lyhyemmät sekä lapasosan että peukun suhteen. Vieläkin pienemmät olisivat saaneet olla melko pienikätiselle Pörrille.
Löysin ohjeesta peräti kolme virhettä/epäselvyyttä, mutta ne olivat kuitenkin niin minoreita, etteivät johtaneet purkamiseen tai sen kummempaan ihmettelyyn tai varsinkaan ylitsepääsemättömään ketutukseen.
Onneksi Iskä tuli selän taakse ilmeilemään, että malli pysyi pienen kuvaushetken paikallaan. Minun mopomallinen kamera ei pysy liikkuvan kohteen mukana.
Malli: Susselimyssy ja Nyppylapaset lapselle kirjasta Klompelompe, Ihania neuleita lapsille (Hanne Andreassen Hjelmås ja Torunn Steinsland)
Lanka: Drops Merino Extra Fine (16)
Puikot: Myssyssä 4 ja lapasissa 3 1/2 ja 4
Langankulutus: Myssy 45 g ja lapaset 33 g
Klompelompe on kyllä mainio kirja, meinaan laittaa jo tänään uutta puikoille. Suurin osan ohjeista on sellaisia, että niihin käy Sandnes Merinoull -lanka. Minun varastossa on kuitenkin vielä vähän Drops Merino Extra Fine -lankaa, joka sopii myös ja on entuudestaan yksi Dropsin suosikkilangoistani. Googletin vähän ja löysin myös eräästä verkkokaupasta KlompeLOMPE-lankaa hintaan 6,90 €, jolloin kysäisin kukkaroltani, että haluaako se minun tilaavan sitä tuohon hintaan vain otettaisiinko ennemmin Dropsin lankaa Drops Merinomaniasta hintaan 2,60 €. Ei ole vaikeaa arvata, mitä kukkaro vastasi, joten Dropsin lankaa on tulossa lisää, ei nämä Klompelompen neulomukset tähän pipoon ja lapasiin jää.

2 kommenttia:

  1. Oi oi oi. Vähänkö ihanat ja malli niin super suloinen! <3 <3 Minä en vielä ole tuosta kirjasta kerinnyt neulomaan vaikka kirja on täynnä ihanuuksia. T. Tupsu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kirjassa riittää kyllä neulottavaa, mulla toinen myssykkä nyt päättelyä vaille valmis... mitähän sitä sitten? :D

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Virkattu toppi