Metsäretkeltä karanneet

En aikonut missään nimessä osallistua Niina Laitisen KAL-sukkiin. En, koska niihin ei ollut aikaa, ja olin päättänyt, etten muutenkaan ala mitään KALeja. Mutta kävi taas niin kuin joskus aikaisemminkin: Menin katsomaan, minkälainen oli 1. kuvio ja seuraavassa hetkessä olin pää syvällä lankalaatikossa miettimässä sopivia värejä. Nyt on metsäretkellä käyty, vaikka ei ihan oppaan mukaan.
Sukat olisi kuulunut neuloa Janne-vahvuisesta langasta. Mutta, koska Janne on mielestäni liian tuhtia kirjoneuleeseen, vaihdoin langan ihan vaan Nalleen, koska ohjeessa oli myös siihen sopiva aloitussilmukkamäärä minun rimpulajaloilleni. Ja sitä paitsi halusin käyttää kuvioihin Nalle Taikaa, koska se vaan niin hyvin sopii kaikkeen kasvavaan, kuten lehtiin ja kukkiin.
Ohjeenmukaiset sukat olisi neulottu kolmella värillä, mutta minä taasen ajattelin, että katson kuviovärin sen mukaan, mimmoista kuviota pukkaa tulemaan, mutta vihreän pidän omalla paikallaan, kuten ohjeessakin on. Kunpa en olisi jumittanut täysin tuohon, sillä mustikoiden yläpuolella olevat kaaret olisi kannattanut tehdä vihreällä, eikä violetilla, siltä ainakin nyt tuntuu.
Eteen tuli myös muita mutkia: Tammenterhojen jälkeisenä päivänä esiin hyppäsi jostain Kurre. Minä en todellakaan halunnut mitään Kurrea minun ihaniin marja- ja lehtisukkiin, mutta laiskuuttani, kun en jaksanut miettiä mitään muuta tilalle, neuloin Tikun ja Takun ja serkkupojat sukkiin. Ja purin seuraavana päivänä pois.
Sittenpä oltiinkin jo varren viimeisessä kuviossa ja mietin, että mitäpäs nytten, kun varressa on mittaa vain 27 cm eli sukat olivat sellaiset 3/4 polvarit. Että neulonko lisää kivaa kahdeksikkoa, josta tykkäsin tosi paljon vai mitäkä? Joten päätin siis neuloa sukan loppuun pohjavärillä ja unohtaa kaikki tulevat kuviot.  Tykkään aika paljon lopputuloksesta ja varren ylimmäisestä ja alimmaisesta kuviosta erityisen paljon. Ja sukan mittakin on aivan ok.
Malli: Pelkistetty Niina Laitisen (KAL) Metsäretket
Lanka: Novita Nalle 061 pohjaan ja kuvioihin Nalle Taika 838, 857, 853, turkoosi, 896
Puikot: KnitPro 3
Langankulutus: 126 g
Niin, resorin pelkistin myös, kun en viitsinyt tehdä kierrejoustinta.
Nyt vaan ihastelemaan muiden Metsäretkiä. Joillakin on aivan mahtava kyky yhdistellä värejä toisiinsa :)

11 kommenttia:

 1. Nää kyllä koukuttaa, vaikka ajattelisi ensin olla aloittamatta! :D Kivat tuli näistä sun versioista. Itsekin kävin neuvottelua itseni kanssa siitä, tuleeko kuviollinen vai yksivärinen teräosa. :P Mutta kuvioinnilla mennään nyt sitten loppuun asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, pientä jännitystä elämään ja kuin huomaamatta tulee valmiit sukat. Jään odottamaan, mimmoiset sukistasi tulee, muutaman päivän päästä varmaankin valmiit :)

   Poista
 2. Kauniit sukat olet neulonut.Värit syötävän herkullisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämäntyyppisiä sukkia on siksikin mukava neuloa, koska sama kuvio toistuu rytmillä koko krs ajan.

   Poista
 3. Kauniit sukat. Ei taida oma neulomiskokemus vielä riittää noiden neulomiseen.
  Aloitin Niina Laitisen Maaria- sukkia, takkuista on neulominen, ruutupiirroksen merkit tiedän, mutta joka toisella kerroksella silmukoita tuntuu "katoavan " kummasti. Ohjeessa sukat on neulottu seiska veikasta, ilmeisesti tavallisesta sukkalangasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun joku päivä aloitat kirjoneuletta, niin valitse malli, jossa on lyhyitä langanjuoksuja eli aluksi vaikkapa vain 2 tai 3 silmukkaa per väri, jolloin neulominen on aluksi helpompaa.
   Veikka on varmaan paljon käytetty sukkalanka ja pitkälti sen takia, että sitä saa lähes kaikkialta.
   Maariat-mallissa taitaa olla kavennusten yhteydessä langannostoja, jolloin osa nostoista saattaa jäädä epähuomiossa tekemättä ja seuraavalla kerroksella saa olla ihmeissään, että minne silmukat katosivat. Minullekin on käynyt joskus noin ja se on tympeää. Tsemppiä neulomiseen ja sinnillä vaan eteenpäin, hyvä siitä tulee :)

   Poista
  2. Tämä minun neulontaharrastukseni on sellaista itsensä voittamista, kansakouluajoilta mukana on seurannut arkuus kaikkiin käsitöihin, vuosikymmenet vaihtuivat ennen kuin rohkenin tarttua puikkoihin ja lankaan, neuloa ne perusvillasukat. Mutta ehkä joku päivä käsillä on kirjoneule.
   Maaria- malli ei sinänsä ole vaikea, mutta paljon on joillakin kerroksilla "tapahtumia". Lämmin kiitos sinulle kannustavista sanoistasi, täällä on aina kiva piiahtaa ihailemassa kättentaitajan töitä.

   Poista
  3. Olikohan sinullakin samanlainen kässänope kuin minulla, ei jäänyt epäselväksi, kuinka paljon meitä oppilaita inhosi ja omaa työtään. Sanoi aina, että tulkaa kysymään, jos on jotain epäselvää ja sitten kun kysyttiin, niin alkoi huuto :( Onneksi ei minun innostustani kuitenkaan kyennyt tappamaan, vaikka tunneille aina pelotti mennä, eikä siellä ollut kivaa.
   Ja nyt neuloskellaan ja kässäillään niin kuin itsestä parhaalle tuntuu :)

   Poista
  4. Käsityöope oli henkilö joka hallitsi lasta pelolla. Hän mitätöi, nolasi ja vei itseluottamuksen. Kaikki tuo jätti jälkensä. Onneksi kouluissa tänä päivänä on toinen ote asioihin.
   Mutta neulontaharjoitukset jatkuvat. Ei kun neulomaan.

   Poista
 4. Niistähän tuli aivan ihanat! <3 t. Tupsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika romanttiset, metsäretken metsässä varmaan joku keijukin asustaa :)

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Supersalmiakki 1