Rauhallista Joulua

Punaiset langat ovat viimeisen viikon ajan vetäneet minua puoleensa, on tehnyt kovasti mieli aloittaa joku punainen neule, mieluiten suuri huivi, poncho tai villapaita. Olen kaivellut lankavarastojani, tilannut uuttakin punaista ja istunut tässä monta kertaa ohjeita selaillen. Mutta ei, mikään ei ole vielä kolahtanut sillä tavalla kohdilleen, että tuon minä haluan just nyt neuloa. Ja kuitenkin, haluaisin neuloa tänä jouluna jotain punaista. Lopulta päädyin lankojen puolesta vanhaan Drops Brushed Alpaca Silk -lankaan, jota minulla on varastossa 225 g. Lanka on höyhenenkevyttä, joten 225 g riittäisi vaikka puseroon. Työpisteessäni töissä on oudon vetoista, joku ilmastointiputki tohottaa siihen niin kylmää ilmaa, että tarvitsisin pikaisesti sinne jonkun kevyen huivin, ponchon tms. johon kietoutua ahertamaan. 
Mutta oikeastaan aloin tänään jo arpoa, että pitäisikö sittenkin neuloa jotain valkoista... mutta, jotta joulu ei ehtisi mennä menojaan ennen kuin saan edes mitään aluille, niin lukitsen nyt tämän punaisen langan ja sillä mennään.
Meillä on paljon valkoista lunta ja aurinkokin yritti meille näyttäytyä. Hassua ajatella, että aurinko on tässä jo laskemassa ja puolen vuoden päästä tätä pimeämpää ei olekaan. 
Vietämme joulua kotosalla rauhoittuen, verkkareissa ja pyjamassa hiihdellen. Napostellaan kaikanlaista hyvää ja välillä ulkoillaan.
Lapset koristelivat eilen joulukuusen ja 2-vuotias oli erityisen innokas koristelija, kuului vain, että "Onpa hieno!" ja koristeet siirtyivät pahvilaatikosta kuuseen, kaikki ihanaan sekamelskaan. 
Joulupukki oli käväissyt viime yönä ja jättänyt lahjat saunaan, saunatontun vartioimiksi. Ne päästiin jo aamulla aukaisemaan. "Hyvää joulua, hyvää syntymäpäivää!" huudahti 2-vuotias ja aukoi pakettejaan. Sen jälkeen laskeutui ihana rauha taloon: Lahjajännitys hellitti isoveljiltä ja pääsivät nauttimaan lahjoistaan. 
2-vuotias nukkuu päivänokosiaan, minä olen vetänyt jo puoli rasiaa konvehtaja. On ähky. Ja nyt seuraavaksi valitsen sen ohjeen ja laitan neuleen alulle. Vai pitäisikö lähteä lenkille, kun on vielä valoisaa?
Rauhallista Joulua :)

6 kommenttia:

 1. Rauhaisaa ja Tunnelmallista Joulun Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 2. Ihania ja levollisia joulunpyhiä teille! :) Jäänpä odottelemaan, mitä punaisesta langasta syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) Jotain punaista laitoin jo aluille, mutta nyt ryhdyin neulomaan tytölle sukkia.

   Poista
 3. Mukavaa joulun jatkoa koko perheelle:)
  Kyllä siitä jotain lämmittävää varmasti tulee, kaunista lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin :) On ihanan kevyttä lankaa, jospa siitä jotain lämmittävää syntyisi :)

   Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Virkattu toppi