Kanervaiset Vintage mökki räsärit

Aina välillä pitää resetoida ja neuloa ihan vain räsäreitä omalla kaavalla. Pakkailin heinäkuun alussa lankani muuttolaatikoihin ja vein varastoon. Muutaman laatikon jätin vielä tähän asuntoon. Niistä kaivelin esiin kerän Adlibriksen Sockia sävyssä Vintage cottage ja kerän Novitan Veikkaa sävyssä Kanerva. Jälkimmäinen oli muistaakseni yksi Novitan Padasta puikoille -äänestyksen voittajaväri joskus männävuosina. Ja sitten sitä räsäriä tulemaan.

Päätin tällä kertaa neuloa resorin, kantapään ja terän kanervalla. Päätin myös, etten mätsäile pareja, vaan tulkoon, miten tulevat. Näistä päätöksistä populoitui kaksi oppiläksyä tuleviin räsäreihin:

Oppiläksy numperi 1: Yksi kerä ei riitä, jos neulon resorin, kantapään ja terän yhdellä värillä. Lankaa kuluu pikkasen enemmän. Onneksi olin hamsterina jemmannut kanervaa reilusti ja ei tarvinnut muuta kuin kaivella toinen kerä esiin, että sain toiseenkin sukkaan kanervaisen kärjen. Yksi kerä olisi todennäköisesti riittänyt, jos olisin tehnyt räsärityyliset terät.

Oppiläksy numperi 2: Vaikka päättää, ettei yritä tehdä samanlaisia pareja, voisi kuitenkin toista sukkaa aloittaessa tsekkailla, miten lanka kerässä kulkee versus jo neulottu sukka. Saattaa olla, että ihan pienellä langan päästämisellä kerästä saisi aikaan samanlaiset parit. Näin olisi ollut tämän parin kohdalla, aika pienestä olisi ollut kiinni, alempana kuvassa 2. sukka.

Pörrillä koulun aloitus lähenee, olemme hieman valmistautuneet. Tuleva ekaluokkalainen kävi valitsemassa itselleen penaalin. Täytyy sanoa, että pikkasen on penaalit erilaisia sitten oman koulun aloituksen. Oma silloinen penaali oli punainen tönkkö pötkylä. 

Malli: Räsärit omalla mallilla itselleni
Lanka: Adlibris Socki Vintage cottage (B026), Novita 7 Veljestä Kanerva (766)
Puikot: 3,5
Langankulutus: 165 g
21 kommenttia:

 1. Ihanat pitkävartiset sukat. Kaunista tuo kanervan väri. Suloinen myös tuo penaali. Kiva ekaluokkalaisen kaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mietittiin jo unikaveriksi viereen, mutta ehkä ei kuitenkaan :)

   Poista
 2. Resetointi tekee hyvää. Saa vain neuloa eteenpäin, eikä tarvitse vahdata kaavioita tai laskea silmukoita. Nätit tuli ja hyvät opit kaupanpäälle.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat, ihana penaali.
  Minulla ei ole minkäänlaista mielikuvaa omasta penaalistani - ainakaan alaluokilta. Pitäisiköhän siitä olla huolissaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, miten se mieli toimii, muistaako se parhaiten jotenkin poikkeukselliset asiat vai miten se poimii asioita pitkään muistiin. Mielenkiintoista :)

   Poista
 4. Nätit sukat. Räsäreissä parasta juuri se, ettei niistä tulekaan ihan samanlaisia. Keränlopuista kudon toista sukkaa kerän sisältä ja toista kerän päältä, näin molempiin sukkiin riittää lankaa saman verran.
  En muista minäkään millainen penaali minulla ollut. Sen muistan, että lapsilla oli monenlaisia - kuten reppujakin - vaikka siitäkin aikaa kun ovat olleet ekaluokkalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä matkia tuota sinun tapaasi seuraavalla kerralla, kun päätän tehdä erilaiset. Tulee varmuudella sellaiset, eikä värit nilkuta yhden tai kahden raidan verran toisistaan.
   En minäkään muista kaikkia omiani, vain kaksi ensimmäistä penaalia. Lapsille todella pitää uusia tarpeet aika ajoin, joten niitä kertyy useampia :)

   Poista
  2. Kokeilehan :) Kudon aina molempia sukkia yhtä aikaa joten samalla tavalla teen yksivärisen langankin kanssa. Ei tarvitse punnita ja jakaa kerää, samasta kerästä kutomalla lankaa riittää varmasti yhtä paljon molempiin.

   Poista
 5. Sukat toimivat tehtävässään pitävät sinut jalkojen osalta lämpimänä.
  Perussukan neulominen on neulontaa parhaimmillaan, rentouttaa ja valmista tulee. Olen seurannut kaavioita seuraamasta päästyäni, Maalaisromanssit on puikoilla, kauniit sukat niistä tulee, kun jaksaa neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti ihan googlettaa "Maalaisromanssit", vaikka nimi kuulostikin tutulta. On kyllä upean kauniit sukat! Ja samalla muistui mieleen, että olen joskus hommannut tuon neulekirjan juuri sen vuoksi, että haluan neuloa nuo sukat. Mutta sukat näyttävät todellakin sellaisilta, että ohjeiden seuraamisessa ei saa herpaantua. Kaunista tulollaan sinulla :)

   Poista
 6. Voi, että! Pörri jo koululainen! Niin se aika kuluu. Kivat sukat ja yksiväriset osat kokoavat raidat rauhalliseksi kokonaisuudeksi. T Saukkis

  VastaaPoista
 7. Pörrillä on jännät ajat edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sanoikin yksi päivä, että jännittää vähäsen.

   Poista
 8. Kauniit sukat! Ja hieno penaali. En muista penaaliani. Mutta tavan vihreä reppu oli maalla koulua aloittaessani kuten muillakin lapsilla ja essu edessä. ( 50-luvun loppupuolella). Kun muutettiin kaupunkiin (edelleen 50-luvun loppua), niin vihreää reppuani naurettiin ja muistan kuinka äiti ymmärsi häpeäni ja polki 8 km keskustaan ostamaan vähistä rahoista koululaukun , jota en edes muista millainen oli. Onneksi naapurin tytöt sanoivat, ettei essua tarvita koulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin kurjaa, miten muista ei saa erottua, siihen heti tartutaan. Onneksi naapurin tytöt ja äiti pelastivat <3

   Poista
 9. Ihanat sukat ♡ Upea penaali! Tuollainen penaali on ihan paras alkavalle koulutaipaleelle.

  VastaaPoista
 10. Tulipas ihanat räsärisukat ja nuo värit sopivat kyllä tosi hyvin yhteen!🤗🤗 T.Irkku(Sairaastisukkaa)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)