Sukat lapsen "valitsemista" väreistä

Vajaa 3-vuotias järjestelee mielellään lankojani uuteen uskoon: Kun minä istun tässä koneellani, omassa huoneessani, viihdyttää tuo lapsonen itseään penkomalla lankojani ja siirtelemällä niitä paikasta toiseen. Eräänä päivänä hän haki laatikosta "aivan ihanan värin" ja kysyi kohteliaasti, saako hän laittaa sen vanhan kiikkutuolin päälle. Sen samaisen tuolin, jossa ei voi istua, koska jousi pojottaa peppuun, mutta tuolin päälle voi kasata lankoja ja sijoittaa siihen lyhyetkin jalat lepäämään. Hetken päästä hän haki  toisenkin kerän, Nalle Taian sävyssä Polku, mitään kuitenkaan sanomatta. Ja meni muihin hommiin. Minä katselin Nalle Freesiaa ja Polkua hetken ja päätin tehdä niistä lapsoselle sukat. En siksi, että olisin itse koskaan keksinyt noita kahta väriä toisiinsa naittaa, vaan siksi, että lapsi osoitti ne minulle.
Laitoin silmukoita 48 ja neuloin 15 krs joustinta ja sitten pätkän räsäriä näillä kahdella sävyllä ja taas 15 krs joustinta. Nilkan kohdalla neuloin nurjat silmukat nurin yhteen, silmukoita jäi 36. Siirtelin vähän silmukoita puikoilla ja tein kantapään joustimella & 17 silmukalla. Jalkaosan neuloin siten, että jalkapöydän neuloin 1n,2o -resorilla (19 s) ja jalkapohjan sileää (21 s). Kärkeen tein leveän nauhakavennuksen. Olen neulonut tällä viikolla vähän, vain nämä sukat, jotka valmistuivat tänään. Kokeilin 1. kertaa koskaan höyrytellä sukat siloisiksi vesihöyryssä ja kyllähän se näinkin kai käy.
Värit näyttävät tässä aivan eriltä kuin kerillä, aikaisemmassa kuvassa. Mutta samat värit nämä ovat ja enpä olisi uskonut, että nuo kaksi väriä sopivat näin toisiinsa. Niin sitä lapsi opettaa äidilleen uusia asioita.
Luulen, että joudun jossain välissä purkamaan kärjen pois ja neulomaan sukille lisää mittaa. Ne ovat tällä hetkellä juuri sopivat, kasvunvaraa ei juuri ole. Jalkapohjan mitta on 14 cm ja varren sama. Lapsonen sanoo, että ne kutittavat paljaalla jalalla. Toivottavasti näin ei kuitenkaan ole silloin, kun alla on sukka ja varsi tulee housun päälle. Luulisin, että sukat sopivat kenkiin hyvin, koska istuvat jalkaan joustinneuleen ansiosta.
Otin huvikseni toisenkin kuvan tässä eräänä päivänä. Meillä oli taas uudelleenorganisointi käynnissä. Kuvassa näkyy lapsen pää oikealla, vaaleansinisen kerän takana. Olisiko minun pitänyt siis tehdä näistä kaikista jotain sukkia???
Malli: Sukka lapselle
Lanka: Novita Nalle Taika Polku (829) ja Nalle Freesia (712)
Puikot: 3
Langankulutus: 43 g

9 kommenttia:

  1. Hyvä yhdistelmä. :) Hänellä on värisilmää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa olla tai sitten laittelee niitä ihan umpimähkään tulemaan. Mutta, jos minulla lyö pää tyhjää värien suhteen, voin aina kysyä tältä oraakkelilta :D

      Poista
  2. Yhdenlainen lankaleikki siis, mutta hyvin on osannut värit valita. Sukkapuikot vain suihkimaan, kerät on jo paritettu :)

    VastaaPoista
  3. Lapsilla on uskomaton kyky nähdä värejä, ilman mitää kaavoja tai ennakkoluuloja. Olen saanut kantapään kautta huomata, miten oikeassa he ovat. Ihanat sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on, olen ainakin itse huomannut, että valitsen värejä sen mukaan, mistä väreistä itse pidän, sillä hetkellä tai mitä olen tottunut yhdistelemään. Näitä kahta väriä en todellakaan olisi keksinyt itse laittaa yhteen ja sopivat silti hyvin, ehkä oikein väri on siinä kuvassa, jossa sukat ovat ruskean alustan alla.

      Poista
    2. Eikun siis ruskean alustan päällä ;)

      Poista
  4. Hyvänen aika. Että osaakin lapsella olla jo pienenä noin upea värisilmä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä löytö oli :) Jään tarkkailemaan tilannetta, että oliko onnenkantamoinen vai lahja :)

      Poista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Oikeaa villaa