Tupla-Regiaa

Vappupäivä näyttäytyi harmaana ja sateisena, joten istahdin nojatuoliin ja neuloin sukat valmiiksi, enkä mennyt siistimään pihaa, kuten vielä eilen suringonpaisteessa suunnittelin. 
Innostuin taannoin neulomaan ohuita lankoja 2-kertaisina pois, nämä sukat ovat kyseisen intopiikin viimeisin tuotos ja samalla myös eniten omaan makuuni sopivat.
Tykkään pitää myös polvipituisia villasukkia, joten ehdottomasti halusin tästä kyseisestä väriyhdistelmästä sellaiset tehdä:
Laitoin aloitukseen nelosen puikoille 52 silmukkaa ja neuloin 15 krs joustinta. Neuloin sitten 30 krs sileää ja sen jälkeen tein pohjekavennukset joka 5. krs, kunnes jäljelle jäin 40 s. Neuloin yhteensä 83 krs sileää ja sitten kantalapun teko 20 silmukalla. Neuloin reunimmaiset silmukat aina oikein, muuten sileä lappu. Kun reunanypyjä oli 10, käänsin kantapään jaolla 5-10-5. Nostin kantalapun molemmista reunoista 11 silmukkaa + 5 silmukkaa, jotka jäivät kantalapun käännön jälkeen. Jatkoin jalkaosan neulomista ja kiilakaventelin joka 2. krs, kunnes puikoilla oli taas 40 silmukkaa. Kun olin neulonut jalkaosaa 40 krs kantalapun jälkeen, aloitin kärkikavennukset ensin joka 2. krs, ja kun silmukoita oli jäljellä 6 per puikko, kaventelin joka krs. Näin tehden tuli sopivankokoinen 38-koon sukka, ei kovinkaan pitkään, mutta aika siroon sääreen. Hyvin näillä jaloilla silti pääsee vipeltämään eteenpäin: melko kestävästi ja tarvittaessa myös juoksuaskelin. 
Langat ovat ihanaa Regiaa: Olen säästellyt molempia väriä, mutta nyt päätin niistä laittaa sukat tulemaan. Parempi kait näitä on sukissa pitää kuin lankahyllyssä vanhentaa, eikö? Vaalea lanka on Extra Twist Merinoa, kertakaikkisen pehmeää, 75 % merinoa ja loput polyamidia. Kirjava lanka on Design Line Ombre Stripe by Kaffe Fasset. Kiitos vain Kaffelle ja terpat täältä meiltä päin: Oletpa osannut juuri miun maun mukaisen langan suunnitella. Onneksi minulla on tätä vielä useampi kera jemmassa :) Pitäisiköhän tehdä yhdet sellaiset, joissa molemmat värit olisivat Kaffelta..?
Näistä sukista tuli niin hyvät, että jäivät kuvaussession jälkeen samoin tein jalkaan. Eivätkä tunnu yhtään liian paksuilta, vaikka on neulottu 2-kertaisista fingering-vahvuisista langoista. Taisin jo aikaisemminkin mainita, että näin tehden tulee aika lailla samanvahvuiset sukat kuin esim. Veikasta tai Sockista. 
Ja kärkien väritys meni kerrankin melko lailla yksiin :)
Kyllä nyt kelpaa nauttia tästä vappusäästä... Lumet on ainakin liki sulaneet, vaikka säätiedotusta katsellessa kylmää: Huomiseksi ja ylihuomiseksi on luvattu ihan kunnon lumisadetta, kuinkahan käy kesärenkailla ajon kanssa..? Ja saattaa siinä olla kirjosiepot ym. kesälinnut ihmeissään, jos lunta tulee niskaan kesken pesäpuuhien.

7 kommenttia:

 1. Unohtui manita langankulutus, sitä meni yhteensä 151 g.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat tulivat. Noin saisin niitä vanhoja ohuita lankoja pois.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ❤ Minulla on pieniä jämälankaprojekteja työn alla. Mukavaa torstaita ja pian alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hauskat sukat. :) Meillä paistoi vappuna aurinko aika lämpimästi pitkälle päivään, mutta illaksi pilvistyi ja tuli viileys. Yöllä satoi vettä, ja siitä kohinasta nautin ihan täysillä nyt, kun luonto on huutanut vettä jo pitkään.

  VastaaPoista
 5. Nätit sukat nämäkin, tykkään.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista, näistä sukista tuli mieluisat, nyttenkin jaloissa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Arkea, juhlaa ja sukkia