Tulppaanisukat Äidille

Ei värillä väliä, kunhan se on punaista, sanoo rakas Äitini. Punainen on hänen lempivärinsä ja sitä ei pidä kyseenalaistaa. Joten, kun näin SNY:n lähettämässä Taito Pirkanmaa -lehdessä tulppaanin kaavion, päätin laittaa sen Äitimuorin sukkiin kukkimaan. SNY toimi muutenkin sukkien sponsorina, sillä sukat on neulottu hänen lahjoittamistaan langoista. 
Taito-lehden sukkaohjeessa on käytetty ohuempaa lankaa ja suurempaa silmukkamäärää kuin neulomissani sukissa, otin sukkaohjeesta vain kaavion ja istutin sen Äidin pikkuisiin jalkoihin sopiviksi sukiksi. 
Loin 54 silmukkaa kolmosen puikoille ja lähdin neulomaan. Pohjaväriksi otin ruskean SNY-taikapallon, toiveissa oli saada se neulottua, sillä se piti sisällään pieniä aarteita, jotka halusin kaivella esiin. Kerästä törötti selvästi ainakin luuttu ja joku terävä esine, jonka oletin olevan puikkomitta.
Mutta pidemmälle päästyäni se paljastuikin aivan muuksi sangen hyödylliseksi kodin esineeksi...
Neuloin terät punaisella, sillä sitä oli kaksi kerää ja epäilin, ettei yksi ruskea kerä olisi riittänyt sukkiin. Tokihan olisin voinut kehitellä myös teräosiin jotain kuvioita, mutta pelkkää sileää neulotut sukat mahtuvat paremmin kenkiin. Näin koreita sukkia pitää kenties esitellä kylilläkin, eikä vain kotosalla töpötellä menemään. Tässä langassa on hieno kiilto, se tekee kaunista pintaa. Tykkäilen muutenkin Vikingin langoista kovin paljon.
Varressa on kolme tulppaania, yksi niistä sijoittuu keskelle eteen. Neuloin sukat tällä kertaa identtisiksi, en vaihtanut toisen sukan tulppaaneja pelikuviksi. Se olisi kylläkin ollut aivan yksikertainen juttu, ei olisi tarvinnut tehdä muuta kuin neuloa toisen sukan kaavio vasemmalta oikealle.
Niitä pieniä piilotettuja esineitä en saanut neulomalla esiin, ruskeaa lankaa ei kulunut riittävästi. Kerin lopun ruskean langan uudelleen kerälle, jotta aarteet paljastuisivat :)

Malli: Kaavio otettu Tulppaanisukat-ohjeesta, Taito Pirkanmaa, Minna Ahonen
Lanka: Viking Froya (255), (204)
Puikot: 3
Sukkien koko: Varren pituus n. 15 cm, terä 21-22 cm 
Langankulutus: Yhteensä 70 g, pohjaväriä 21 g ja punaista 49 g. Kylläpä onkin riittoisaa lankaa..

Viking Froya soitti jotenkin etäisesti kelloa päässä, piti käydä tutkimassa Lankakaaos-sivultani, olenko hankkinut joskus lankaa eli onko minulla sitä jossain... Ja olihan sitä kotiutunut tänne parisen vuotta sitten. Missähän kätkössä nuo langat ovat, sopisivat hyvin tulevan joulukuun sukkiin? Ja tämä lanka todellakin on niin hyvää, että sitä voisi hankkia jatkossakin. Ja, tokipa kävin tämänkin heti tarkistamassa, että Lankamaailmasta tätä ei ainakaan enää saa, mutta Adlibriksessa olisi, joten sieltä sitten, jos alkaa tuntua siltä, että jotkut tulevaisuuden kirjoneulesukat sitä kaipaisivat. 

3 kommenttia:

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)

Vihtaranta KAL - 14/14 Mansikat