"Trikookude on valmistettu tekstiiliteollisuuden ylijäämästä, sen laadussa on luonnollista vaihtelua...

Jos haluat virkatessasi/neuloessasi varmasti tasalaatuisen lopputuloksen, suosittelemme ontelokudetta."
Se on jetsulleen noin, mutta tämä selvisi minulle vasta silloin, kun olin virkannut jo hyvän tovin. Kaupassa näin vain kivoja värejä, halavalla! Ja Sulo Vilen kuiskutteli korvaan: Ota, ota! Joten otin, mutta en onneksi kolmea rullaa enempää. 
Kude on Hoooked Zpagetti trikookudetta ja valmistettu 100 % tekstiiliteollisuuden ylijäämästä. Sitä on siinä mielessä kiva työstää, että se on valmiiksi rullalla, joten yksi välivaihe ennen virkkaamista, kuteen keriminen, jäi pois. 
Samalla reissulla kaupassa haahuillessani näin myös kivan koukkupussin koukkuineen, jonka otin mukaan. 
Oman mattoni virkkasin oikeanpuoleisella koukulla nro 9.
Mutta takaisin siihen laadunvaihteluun: Se oli todella huomattavaa: Kude oli välillä niin ohutta, että hädin tuskin pystyi virkkaamaan kuteen katkeamatta. Ja välillä sai virkata hiki päässä.
Varsinkin pinkissä kuteessa oli ärsyttävän paljon vaihtelua.
Virkkasin maton aivan yksinkertaisesti: ks, kjs, hyppy yhden silmukan yli, ks, kjs hyppy yhden silmukan yli... Ja seuraavalla kerroksella tein kiinteät silmukat kjs-lenkkeihin, mutta muuten samanmoista virkkausta. Tulee melko tiivistä pintaa, mutta mukavampi virkata kuin pelkkiä ks:ta.
Tein aloitukseen 75 kjs, tai jotain semmoista. Maton koko on noin 80x70 cm, joten sopiva pikkumatto vessaan. Tai siis alakerran tyttöjen vessaan, kuten Pörri sanoo :)
Jotenkin tämmöisestä ei-tasalaatuisesta kuteesta->matosta tulee sellainen sympaattinen, kotoinen, mummola tai mökkifiilis. 
Malli: Niin, mitä muka mallia tämmöiseen tarvitsee
Lanka: Hoooked Zpagetti sävyissä 510 Earth Shades, 17 Beige Shades, 105 Cherry Blossom
Koukku: 9
Kuteenkulutus: 1460 g
Muuten: Kyseinen kude on Kärkkäisellä tarjouksessa, jos haluatte kuulla, kuinka Sulo Vilen kuiskuttaa korvaanne, niin täällä saatavilla olevat värit, eipä noita paljon enää jäljellä olekaan: KLIK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista. Kommentti julkaistaan tarkistuksen jälkeen.
(Olen alkanut saada mainosspämmiä, joten jouduin ottamaan kommentin tarkastuksen käyttöön.)